Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Καλημέρα

 

Μετά την Κερασία μας η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο ύψος με ατομικό ρεκόρ 1,65 στους σχολικούς αγώνες και την Πέμπτη θα αγωνισθεί στην Β' φάση στην Αθήνα, χθες το απόγευμα η Μαρία μας πήρε μέρος σε δύο αγωνίσματα στους διασυλλογικούς αγώνες στίβου Κ16.
Αγωνίσθηκε για πρώτη φορά στα 300 μέτρα εμπόδια και όχι μόνο κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά είχε και χρόνο 50.99 όταν το όριο για τους πανελλήνιους είναι περίπου 52.54.Στην συνέχεια η Μαρία πήρε μέρος στην σκυτάλη 4Χ80 και ......
μαζί με τις συναθλήτριές της κατέκτησαν την πρώτη θέση για τον Γυμναστικό Σύλλογο Νεάπολης.
Θέλουμε να συγχαρούμε την κόρη μας Μαρία, να έχει την υγεία της και με την αξία της να φτάσει ψηλά. Να ευχαριστήσουμε τον προπονητή της κ. Κώστα Μαρκόπουλο και όλους τους προπονητές οι οποίοι είναι δίπλα στην Μαρία και την Κερασία. Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες και να ευχηθούμε να έχουν την υγεία τους, να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο μην εγκαταλείπουν τον αθλητισμό και όταν έχουν τις δυνατότητες να κάνουν πρωταθλητισμό.Κατά την αποψή μας δεν έχει λογική να εγκαταλείπει ενα παιδί, γιατί δεν έχει χρόνο.
Χρόνος υπάρχει πάντα, αρκεί ένας αθλητής να το θέλει.
Θα ξαναγράψουμε για μία ακόμη φορά πως οι σύλλογοι θα πρέπει τουλάχιστον να ξεχωρίσουν τις λεγόμενες ακαδημίες, από την αγωνιστική ομάδα, για να μπορέσουν να έχουν συμμετοχές και επιτυχίες και σε πανελλήνιο επίπεδο.
Φυσικά εκτός από τους συλλόγους οι οποίοι θα πρέπει να αλλάξουν την φιλοσοφία και την πρακτική τους, θα πρέπει και η Δημοτική αρχή και η περιφερειακή να προχωρήσουν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των οργάνων στο στάδιο Χαλκίδας χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Η δήμαρχος κυρία Βάκα θα πρέπει εδώ και τώρα και σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη κύριο Φάνη Σπανό να προχωρήσουν και στην κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου για τον στίβο, ώστε τον χειμώνα οι αθλητές να κάνουν απρόσκοπτα προπόνηση και να έχουμε επιτυχίες στον κλειστό στίβο.
Επειδή κάθε λίγο και λιγάκι θα έχουμε δημιουργία νέων συλλόγων, τους οποίους εύκολα δημιουργούν προπονητές, ως μαγαζάκια τους, θα πρέπει επιτέλους η δημοτική αρχή να επιβάλλει κανόνες για την παραχώρηση του σταδίου.
Αλήθεια γιατί έχουν περισσότερα δικαιώματα τα μαγαζάκια και όχι οι δημότες;
Γιατί μπορεί να μπαίνει στο στάδιο από το πρωί μέχρι το βράδυ ένας σύλλογος/μαγαζάκι και όχι οι δημότες που θέλουν να αθληθούν;
Είναι αδιανόητο να βρίσκονται ταυτόχρονα στο στάδιο και ιδιαίτερα στο ταρτάν 300 παιδιά κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα παιδιά των δημοτικών και οι αθλητές οι οποίοι θα πρέπει να προπονηθούν για πανελλήνιους να προσπαθούν ανάμεσα στα μικρά που κάνουν παιχνιδάκια.
Ας μη γελιόμαστε. Χωρίς κανόνες θα πηγαίνουν καλά τα μαγαζάκια και επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο θα έχουμε ελάχιστες.
Κυρία Βάκα είσθε η δήμαρχος. Κυρία Αϊδίνη είσθε η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ και έχετε την διαχείριση του Δημοτικού Σταδίου. Προχωρήστε στην αναβαθμισή του και βάλτε τους κανόνες. Μπορείτε; Το θέλετε;