Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα καλή εβδομάδα και πάντα με υγεία. Ούτε 2 μήνες δεν μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα και έχουμε ήδη τους γνωστούς Χριστουγεννιάτικους στολισμούς σε σπίτια και καταστήματα. Αυτά τα Χριστούγεννα τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και τα άλλα γλυκά θα κοστίσουν λίγο παραπάνω, αλλά τι να κάνουμε, θα πρέπει να βρούμε τρόπο, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Στο κάτω κάτω, ας φάμε λιγότερα ή ας φροντίσουμε ώστε να τα ετοιμάσουμε.... μόνοι μας. Έτσι θα μυρίσει και το σπίτι Χριστούγεννα όπως έλεγαν οι παλαιότεροι.

- Αυτή την φορά Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά είναι Δευτέρα και έτσι τα Χριστούγεννα αυτοί που εργάζονται 5νθήμερο θα έχουν Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ένα ελεύθερο 4ήμερο τα Χριστούγεννα και 3ήμερο την Πρωτοχρονιά.

- Το apopsignomi θα γιορτάσει τα τελευταία του Χριστούγεννα και θα φροντίσουμε ώστε να μην σας αφήσουμε χωρίς συντροφιά όλη την διάρκεια των γιορτών. Κάτι θα βρούμε, ώστε αυτές τις Άγιες μέρες να μην είναι κανείς χωρίς παρέα, έστω και με αυτή την επικοινωνία.

- Επειδή κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, οι Δήμοι κάτι κάνουν για ανθρώπους οι οποίοι είναι μόνοι τους ή αδυνατούν να έχουν τα απαραίτητα, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να ζεστάνουν την καρδιά τους και το σπιτικό τους, όχι με το να τους προσφέρουν ένα γεύμα, αλλά με το να βρούνε έναν τρόπο να τους ενισχύσουν οικονομικά, για να μπορέσουν να περάσουν και αυτές οι οικογένειες όμορφα.

- Θα μας πούνε πως οι Δήμοι από τον νόμο δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, αλλά τους απαντάμε πως αυτό είναι απλά μια δικαιολογία. Σύμφωνα με τον νόμο, πολλά δεν μπορούν να κάνουν αλλά τα κάνουν και αν θέλουν υπάρχουν στοιχεία για αυτό.

- Φυσικά αν οι εκλογές γινόταν λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα, τότε δεν θα υπήρχε σπιτικό χωρίς τουλάχιστον τα απαραίτητα. Διαφωνεί κανείς;