Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Έχουμε μερικές μέρες ακόμη, μέχρι το apopsignomi να σταματήσει να γράφει απόψεις και να σχολιάζει.  Έχουμε 6 μέρες και την σημερινή, αφού η Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου θα είναι η τελευταία. Δηλαδή θα γράψουμε 6 ακόμη καλημέρες, αλλά καληνύχτα δεν θα σας πούμε, αφού θα τα λέμε από κάποιο άλλο μετερίζι και φυσικά θα σας.... ενημερώσουμε, ώστε να μην χαθούμε.

- Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν με το apopsignomi, είχαμε και καλές και κακές στιγμές. Κρατάμε τα θετικά και τα άλλα δεν τα ξεχνάμε, για να μπορέσουμε να μην επαναλάβουμε λάθη στο μέλλον.

- Σιγά σιγά την θέση μας θα την παραχωρήσουμε σε νέους ανθρώπους, ώστε να περάσουν την δική τους φρεσκάδα στην ενημέρωση και φυσικά να μην έχουν αγκυλώσεις και εξαρτήσεις.

- Η κάθε πληροφορία, η κάθε είδηση, το κάθε ρεπορτάζ, σίγουρα θα μπορεί να το εξετάζει και να το σχολιάζει ο οποιοσδήποτε, με την δική του ματιά, αλλά κανείς δεν θα μπορεί να κρύψει την αλήθεια.

- Όταν για παράδειγμα, ένα ρεπορτάζ δείχνει πως από το ταμείο ενός δήμου, χάθηκαν κάποιες χιλιάδες ευρώ, μικρή σημασία έχει, αν το ρεπορτάζ ανακαλύψει και το ποιος τα πήρε. Αυτό είναι δουλειά των ελεγκτικών μηχανισμών και φυσικά της δικαιοσύνης.

- Όταν το ρεπορτάζ φέρνει στο φως την ζημιά που θα προκαλέσει στο περιβάλλον μια επιχείρηση, μικρή σημασία έχει αν για τυπικούς λόγους κάποιος είπε όχι στην εγκατάσταση της επιχείρησης, αλλά αυτή εγκαταστάθηκε. Η σιωπή δεν αποτρέπει την μόλυνση και είναι εύκολο να λες απλά όχι και να αφήνεις άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

- Αλήθεια όταν κάποιος είναι κομμένος ως επιχειρηματίας από το να προμηθεύει έναν δήμο και ξαφνικά γίνει το πρώτο βιολί στις προμήθειες, υπάρχει περίπτωση αυτό να μυρίσει διαπλοκή;;;;