Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

....με συμπάθεια

 - Κανένα πρόβλημα δεν έχουμε με την οποιαδήποτε αθλήτρια και τον οποιονδήποτε αθλητή, του οποιουδήποτε σωματείου. 
Φυσικά και έχουμε πρόβλημα με προπονητές οι οποίοι δείχνουν αδυναμίες σε κάποια παιδιά και υποτιμούν κάποια άλλα.
Ο προπονητής μπορεί να έχει το δίκιο του σε οτιδήποτε αγωνιστικό, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να θέλει τον πλήρη έλεγχο του παιδιού, για να.... κάνει απλά την δουλειά του.
Πλησιάζει η ώρα που θα γράψουμε αλήθειες και με ονοματεπώνυμο, για να ξέρουν αθλητές και γονείς, πως ένας προπονητής μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί στον αθλητισμό, αλλά μπορεί να του δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα, με τον τρόπο που προσπαθεί να το επηρεάσει και να το ελέγχει.
Έτυχε να είμαι στην κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας, αν και η κυρία Παππά θεωρεί πως θα "πέσει" και άκουσα έναν διάλογο ενός πατέρα μιας αθλήτριας με τον προπονητή κύριο Πέτρο Γαραντζόγιαννη. Δεν πίστευα πως ο κ. Γαραντζόγιαννης ήταν τόσο ψύχραιμος, αλλά μπράβο του. Απαντούσε σοβαρά και ήρεμα στον πατέρα, κάτι που άλλοι δεν το κάνουν και προτιμούν να μιλάνε με το παιδί και να κατηγορούν τον πατέρα του.
Συγνώμη κύριε ποιος είσθε;
Δεν σας είπε κανείς πως ειδικά όταν ένα παιδί είναι ανήλικο, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να του δημιουργείτε προβλήματα;
Αν θέλετε να δείτε την δική μου κακή πλευρά πολύ ευχαρίστως να σας την δείξω.
Αν δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα, δεν το έκανα γιατί σεβάστηκα τον σύλλογο και φυσικά τον υπεύθυνο των προπονητών ο οποίος ήταν η αιτία να ασχοληθούν τα παιδιά μου με τον στίβο.
Τώρα όμως δεν θα σεβαστώ τίποτα, γιατί οι πράξεις σου απέναντι στο παιδί είναι απαράδεκτες και ο σύλλογος έχει υποχρέωση να σταματήσει αυτή την κατρακύλα.
Θα κριθούμε όλοι και όχι με υπονοούμενα και πισώπλατα.
Όπως κάθε γονιός, έτσι κ εγώ, ζω πλέον για τα παιδιά μου και δεν διεκδικώ και δεν ψάχνω τίποτα για τον εαυτό μου, αφού τα έχω ζήσει όλα.
Δεν θα ξεχάσω τα λόγια του ανθρώπου ο οποίος τις έβαλε στον στίβο. "Θέλω οι κόρες μου να γίνουν σαν τις κόρες σου, όταν μεγαλώσουν", μου είπε.
Κάθε γονιός καμαρώνει τα παιδιά του και κάτι έκανε κι αυτός για να λένε όλοι τα καλύτερα.
Εσύ είσαι η  εξαίρεση, επειδή απλά θέλεις όλες και όλοι να σου λένε πάντα ναι και να κάνεις αυτό που θέλεις, γιατί έχεις ανάγκη να ικανοποιείς τον εγωισμό σου.
Αυτή την φορά έκανες το μοιραίο λάθος.
Έκανες κακό και στο σωματείο και στον υπεύθυνο προπονητή του σωματείου.
Έχεις κόμπλεξ τελικά κι εγώ απλά θα προστατέψω τα παιδιά μου.
Δεν δέχομαι να συνυπάρχουν σε ένα τοξικό περιβάλλον που δημιουργείς εσύ κι επειδή εσύ είσαι ο κορυφαίος και ο καλύτερος θα μείνεις στην θέση σου, να συνεχίσεις το έργο σου και τα παιδιά μου κάπου θα βρούνε να πάνε, για να κάνουν αυτό που αγαπάνε.