Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

μικρά, μικρά

 - Μία είναι η ουσία και αυτή έχει να κάνει με την ζωή και ιδιαίτερα με την ζωή των παιδιών. Οι ουσίες, οι όποιες ουσίες δεν πρέπει να έχουν θέση στην ζωή των παιδιών μας Πρέπει ως γονείς να προσέχουμε, γιατί οι κίνδυνοι είναι και πολλοί και μεγάλοι και είναι ....πάντα δίπλα μας.

- Ουσίες και μάλιστα επικίνδυνες, δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά που ξέρουμε, αλλά και πολλά δήθεν αθώα συμπληρώματα ή σκευάσματα, τα οποία όμως κατά καιρούς τα έχουν αποσύρει από την αγορά, γιατί βρέθηκαν σε αυτά απαγορευμένες ουσίες. Είχαμε και πρόσφατα τέτοια παραδείγματα και πλέον οι γονείς πρέπει να προσέχουμε και να μάθουμε στα παιδιά μας να λένε ΟΧΙ στην κάθε ουσία.

- Δυστυχώς αυτά τα σκευάσματα τα βρίσκει ο καθένας όπου θέλει και όταν θα γίνει το κακό, κανείς δεν θα βρεθεί να αναλάβει την ευθύνη. Ας προσέχουμε λοιπόν και ας φροντίσουμε όλοι, ώστε τα παιδιά μας να έχουν συμμετοχή σε ενημερωτικές συναντήσεις, όπου επιστήμονες ειδικοί στα θέματα αυτά, θα μιλήσουν στα παιδιά και θα λύσουν τις απορίες τους.

- Σας είχαμε γράψει πως ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας κύριος Ευάγγελος Χαϊνάς, ετοιμάζει τέτοιες ενημερωτικές συναντήσεις, ώστε όλα τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, να ενημερωθούν από ειδικούς και να ξέρουν πως θα αντιδρούν κάθε φορά.