Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

μικρά, μικρά

 - Μιλάνε όλοι τώρα για την βία μεταξύ ανηλίκων και άλλα σχετικά. Ανακάλυψαν ξαφνικά την Αμερική. Ψάχνουν τα αίτια. Εμείς οι μεγάλοι φταίμε κυρίες και κύριοι, αφού εμείς διδάσκουμε την βία μέσα στο σπίτι μας και μπροστά στα παιδιά και φυσικά τεράστια ευθύνη έχουν και οι εκπαιδευτικοί, όχι όλοι, αλλά αυτοί οι οποίοι τα θέλουν... όλα χαλαρά και θέλουν να παριστάνουν τους καλούς στα παιδιά.

- Τι ακούνε τα παιδιά στο σπίτι από το μπαμπά και όχι μόνο; Τον έτσι τον Μητσοτάκη, τον αλλιώς τον Κασσελάκη, τον κάπως Ανδρουλάκη, την τέτοια Κωνσταντοπούλου και πάει λέγοντας. Ποιος μαθαίνει τα παιδιά να σπάνε και να ρημάζουν; Αυτοί που τα σπρώχνουν στις καταλήψεις και στις επιθέσεις κατά τις αξιολόγησης, κατά της πειθαρχίας, κατά του σεβασμού.

- Μιλάει και ο πρωθυπουργός για μέτρα και για ποινές. Κύριε πρωθυπουργέ μήπως μπορείτε να μας πείτε την ποινή αυτών "που έχτισαν" τον πρύτανη ή αυτών που μπούκαραν σε σχολεία και τα ρήμαξαν; Έλεος ποια με το ανακάτεμα των νόμων.

- Οι πολίτες πληρώνουν πάντα το μάρμαρο και τα παιδιά που δεν έμαθαν να είναι τραμπούκοι, δεν τολμούν να πάνε στο σχολείο. Αυτή είναι η αλήθεια. Εμείς οι μεγάλοι ετοιμάζουμε τα νέα παιδιά να γίνουν τραμπούκοι, γιατί δεν μπορούμε ούτε εμείς οι ίδιοι να ξεφύγουμε από την κακή συνήθεια που έχουμε να τα βάζουμε δήθεν με το σύστημα.