Γλυκάκι από κράνα
Υλικά
Κράνα (περίπου1 κιλό )
1 ξυλαράκι κανέλλας
1 κουταλιά λεμόνι
ζάχαρη (για κάθε 2 ποτήρια χυμό -3 ποτήρια ζάχαρη)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κράνα και τα βράζουμε μέχρι να λιώσουν .
Σουρώνουμε και τον χυμό ,την ζάχαρη ,την κανέλλα και το λεμόνι τα βράζουμε πάρα πάρα πάρα πολύ καλά ,εώς να δέσει το σιρόπι.
Βάζουμε το υλικό σε γυάλες (αποστειρωμένες) και αφήνουμε να κρυώσει..
Την επόμενη μέρα , το γλυκό έχει σταθεροποιηθεί .
Τα κράνα δεν λιώνουν εύκολα..γι αυτό τα πιέζουμε με μια κουτάλα καθώς βράζουν.
Τρώγεται με το κουταλάκι ή ως συνοδευτικό με γιαούρτι και καρυδάκια ή αμύγδαλα..
Υλικά
Κράνα (περίπου
1 ξυλαράκι κανέλλας
1 κουταλιά λεμόνι
ζάχαρη (για κάθε 2 ποτήρια χυμό -3 ποτήρια ζάχαρη)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κράνα και τα βράζουμε μέχρι να λιώσουν .
Σουρώνουμε και τον χυμό ,την ζάχαρη ,την κανέλλα και το λεμόνι τα βράζουμε πάρα πάρα πάρα πολύ καλά ,εώς να δέσει το σιρόπι.
Βάζουμε το υλικό σε γυάλες (αποστειρωμένες) και αφήνουμε να κρυώσει..
Την επόμενη μέρα , το γλυκό έχει σταθεροποιηθεί .
Τα κράνα δεν λιώνουν εύκολα..γι αυτό τα πιέζουμε με μια κουτάλα καθώς βράζουν.
Τρώγεται με το κουταλάκι ή ως συνοδευτικό με γιαούρτι και καρυδάκια ή αμύγδαλα..
******ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ!!