Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ασφαλτοστρώσεις
στο οδικό δίκτυο του Δήμου Χαλκιδέων

Ξεκινά το έργο των «Ασφαλτοστρώσεων σε ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου του Δήμου Χαλκιδέων». Υπενθυμίζουμε, ότι τη χρηματοδότηση του έργου είχε εξασφαλίσει ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, από το Ταμείο εθνικής Οδοποιίας (Τ.Ε.Ο.). Η δημοπρασία διεξήχθη στις 18 Νοεμβρίου 2008 και ο προϋπολογισμός το έργου ανέρχεται στο ποσό των 250.000,00 €.
Οι οδοί (με τη σειρά που αναφέρονται) που θα γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις, είναι οι εξής:
· Προαστείου
· Χαϊνά
(από φανάρια Νεάπολης μέχρι Δημόκριτο)
· Εθνικής Συμφιλίωσης (από Ρεγγούκου μέχρι Κατσικόγιαννη)
· Χατζοπούλου (από Νοσοκομείο μέχρι Βενιζέλου)
· Νικοδήμου (από Αγ. Νεκτάριο)
· Φαβιέρου (από Παπαναστασίου μέχρι Σιώκου - Βούρκος)
· Έλλοπος (από Χατζοπούλου μέχρι Κουρητών)
· Ήρας
· Όχης

· Διοβουνιώτη (από Λεωφ. Καραμανλή)
· Ζαΐμη
· Γκορτζή (από Αποστολίδου μέχρι Δελαγραμμάτικα)
· Λεωφ. Καραμανλή (από παλαιά Γέφυρα έως το ύψος του 15ου Δημ. Σχολείου) και από τη στροφή Αγ. Νεκταρίου έως Θεοφιλοπούλου)
· Από υψηλή Γέφυρα μέχρι Βούρκο (Λεωφ. Αυλίδας από το ύψος της υψηλής Γέφυρας έως την υπόγεια διάβαση)
Οι εργασίες για τις οδούς Χαϊνά και Προαστείου, έχουν προγραμματιστεί για να ξεκινήσουν από τα μέσα περίπου της ερχόμενης εβδομάδας, με την προϋπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι κατάλληλες για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης, για τις οποίες θα σας ενημερώνουμε τακτικά, με νεότερα δελτία τύπου.
Προκαταβολικά όμως, παρακαλούμε τους πολίτες και τους φίλους οδηγούς, να επιδείξουν κατανόηση, αποφεύγοντας τις συγκεκριμένες οδούς κατά τη διάρκεια που εκτελούνται εργασίες και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας ή της τροχαίας, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή διεξαγωγή του έργου και τους εργαζομένους.

Διανοίξεις & Διαμόρφωση οδών
σε συνοικίες της πόλης

Στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου πόλης και μετά τη Διαπλάτυνση – Διαμόρφωση & Βελτίωση Οριζοντογραφίας, της οδού Αθανασίου Διάκου, στον Κάνηθο, ο Δήμος Χαλκιδέων, συνεχίζει την εφαρμογή του σχεδίου με διανοίξεις-διαμορφώσεις και άλλων οδών σε συνοικίες της πόλης, που είναι οι παρακάτω:
· Πάροδος Ληλαντίων & Καββαδία, περιοχή Αλάτσατα
· Πάροδος Νικολάου Πλαστήρα και αρχή οδού Μηλιάς, περιοχή Κοπανά
· Πάροδος Πλατανιών (όπισθεν Αγ. Ευβοέων), περιοχή Άγιοι Ευβοείς
· Πάροδος Αθανασίου Διάκου, πλησίον Γυμνασίου Κανήθου
Με βάση το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, θα ακολουθήσουν και άλλες διαπλατύνσεις – διαμορφώσεις οδών της πόλης.

Θέματα Καθαριότητας

Στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας και της συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει με τους πολίτες, πιστεύουμε πως η επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, για μια πόλη καθαρή, είναι υπόθεση όλων μας.
Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, ογκώδη και μεγάλα αντικείμενα ή υλικά που προκύπτουν κατά το κλάδεμα ή καθαρισμό των κήπων, όπως κλαδιά, φύλλα, χορτάρια κλπ να τοποθετούνται ανεξέλεγκτα επάνω σε πεζοδρόμια ή κοινόχρηστους χώρους, σε μεγάλους σωρούς και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση αυτή δημιουργεί πρόβλημα και κινδύνους σε πεζούς ή τροχοφόρα οχήματα και δυσχεραίνει το έργο της υπηρεσίας και του προσωπικού καθαριότητας.
Για το λόγο αυτό, ζητούμε τη συνεργασία των συμπολιτών μας και τους παρακαλούμε για τα εξής:
· Επειδή καθημερινά και ειδικά τα Σαββατοκύριακα
, παρατηρείται σε διάφορα σημεία του κέντρου και την περιφέρεια της πόλης, να υπάρχουν μεγάλες ποσότητες από παρόμοια υλικά, τα οποία απαιτούν τη χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού (άρπα) για την περισυλλογή τους, θα πρέπει να ειδοποιούμε δυο (2) ημέρες πριν την υπηρεσία καθαριότητας και μετά να τοποθετούνται στους χώρους αποκομιδής.
· Τα μεγάλου μεγέθους κλωνάρια, χάρτινα ή ξύλινα κιβώτια κλπ θα πρέπει να τεμαχίζονται – συμπιέζονται και να είναι δεμένα σε όσο το δυνατόν μικρότερα δέματα.
· Χορτάρια, φύλλα ή άλλα μικρού μεγέθους υλικά θα πρέπει να συσκευάζονται σε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων.

Επειδή η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας, ζητούμε να σταθείτε συμπαραστάτες σ’ αυτή την προσπάθεια, σεβόμενοι το περιβάλλον, την πόλη και τους εργαζόμενους.
Τηλ.: Καθαριότητα: 22210 24444, 60131-133,
Χωρίς χρέωση καλέστε στο 1507, Ανακύκλωση: 22210 23301