Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Σ. Χατζηγάκης

Στροφή
στην «πράσινη ανάπτυξη»


Οι γεωτεχνικοί πρέπει να γίνουν ο μοχλός για την «πράσινη ανάπτυξη» της αγροτικής μας οικονομίας και της ελληνικής περιφέρειας, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρία του συντονιστικού συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) στα Τρίκαλα.
Στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται γύρω μας, με την καινούργια ΚΑΠ, την παγκοσμιοποίηση και την πρωτοφανή διεθνή οικονομική κρίση, η «πράσινη ανάπτυξη», δηλαδή η αγροτική παραγωγή με προστασία του περιβάλλοντος, φιλική προς τη φύση και τους καταναλωτές, μπορεί να αποτελέσει πρόσθεσε ο κ. Χατζηγάκης την εναλλακτική λύση για την υπέρβαση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η ελληνική αγροτική οικονομία.
Αναφερόμενος στους 5 βασικούς άξονες της κυβερνητικής αγροτικής πολιτικής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε ότι αυτοί συνίστανται:
• Στη βιώσιμη
ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.
• Στην κοινωνική πλευρά της αγροτικής οικονομίας.
• Στην προστασία του περιβάλλοντος.
• Στην ανάπτυξη της περιφέρειας, με βάση την ποιότητα.
• Στη συναίνεση και το διάλογο.
Το ΓΕΩΤΕΕ, επισήμανε ο κ. Χατζηγάκης, μέσα από το θεσμικό του ρόλο ως σύμβουλος της πολιτείας έχει κάνει πολλές και ουσιαστικές προτάσεις και παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να αξιοποιηθούν γεωτεχνικοί με εξειδικευμένες γνώσεις ως σύμβουλοι του υπουργού, θητεύοντας με παράλληλα καθήκοντα, ενώ παράλληλα στελεχώνεται επαρκέστερα τόσο η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (Μ.Ε.Α.) στις Βρυξέλλες, όσο και η Ειδική Γραμματεία που υλοποιεί τις δράσεις του Δ΄ ΚΠΣ.