Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΥΠ. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Πρόσληψη 2000 ατόμων στη ΔΕΗ
Δήλωση της Υπουργού

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο, με τον οποίο συμφώνησε για την πρόσληψη στη ΔΕΗ 2.000 ανέργων για 2 χρόνια, σε εφαρμογή του προγράμματος μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε απασχόλησης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Γιώργος Βερναδάκης και η Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της ΔΕΗ κα Ειρήνη Τζαννέτου.
Μετά την συνάντηση εργασίας η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος προέβησαν σε δηλώσεις:
Υπουργός: Είχαμε σήμερα μια συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, τον κύριο Αθανασόπουλο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση, γιατί συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε από την 1η Σεπτεμβρίου σε κοινές προσλήψεις, 2.000 ανέργων του ΟΑΕΔ, για 2 χρόνια στη ΔΕΗ. Θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη και θέλω να ευχαριστήσω τη ΔΕΗ και τον κύριο Αθανασόπουλο που ανταποκρίθηκαν στην πολιτική του Υπουργείου Απασχόλησης για την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα Απασχόλησης, για τη δημιουργία δηλαδή νέων θέσεων εργασίας για τους ανέργους του ΟΑΕΔ.
Θεωρώ ότι η συνεργασία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί πεποίθηση της Κυβερνητικής Πολιτικής και της πολιτικής του Υπουργείου Απασχόλησης είναι ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να ενισχύσουμε την Απασχόληση προς δύο στόχους.
Αφενός μεν να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και αφετέρου να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, όπως είναι αυτές οι 2.000 θέσεις εργασίας για 2 χρόνια, σε συγκεκριμένες ειδικότητες και δεξιότητες.
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τη ΔΕΗ για τη συνεργασία και είμαι βέβαιη ότι αυτή η συνεργασία που ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου θα έχει και συνέχεια.
Πρόεδρος ΔΕΗ: Εμείς από την πλευρά μας χαιρετίζουμε και συγχαίρουμε την πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου Απασχόλησης να δημιουργήσει αυτό το νέο θεσμό.
Κατανοούμε πλήρως τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τη διεθνή συγκυρία της ύφεσης, η οποία έχει χτυπήσει και την χώρα μας.
Η ΔΕΗ θα συνεργαστεί με το Υπουργείο και ελπίζουμε σε πρώτη φάση στο πρόγραμμα αυτό, να ενταχθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων ανθρώπων οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία κοντά μας και να εκπαιδευτούν και να μάθουν να εργάζονται στις δικές μας ειδικότητες, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή αργότερα να μπορέσουν να βρουν δουλειά τόσο στη ΔΕΗ όσο και σε άλλες επιχειρήσεις.
Δημοσιογράφος: Κατά πόσο αυτές οι προσλήψεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες και θα καλύψουν ανάγκες της ΔΕΗ; Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανάγκες σε τεχνικό προσωπικό.
Και από την Υπουργό θα ήθελα να μας πει, το κόστος ποιο θα είναι και πόσο θα επιβαρυνθεί ο ΟΑΕΔ και πόσο η ΔΕΗ.
Υπουργός: Ακόμα και για το πρώτο σκέλος να πω ότι τις προδιαγραφές τις βάζει η ΔΕΗ, προδιαγραφές για τις ειδικότητες που χρειάζονται.
Όσον αφορά στο κόστος σας είπα και πριν ότι αφορά τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας, σε επίδομα απασχόλησης και η ΔΕΗ θα καλύψει το υπόλοιπο και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Ερώτηση: Θα πάρετε λεφτά από το ΛΑΕΚ;
Υπουργός: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο ΟΑΕΔ χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας όπως επίσης και από τα Κοινοτικά κονδύλια. Ένας είναι ο προϋπολογισμός.