Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Εθνική Γυναικών: Ελλάδα-Δανία 0-6

Την ήττα με το ευρύ 0-6 γνώρισε η Εθνική Ομάδα Γυναικών στην πρεμιέρα της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2011 (3ος όμιλος) από τη Δανία, στο δημοτικό στάδιο Ανω Λιοσίων «Γιάννης Παθιακάκης».
Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο epo.gr μετά το τέλος του αγώνα ο εκ των Ομοσπονδιακών προπονητών Βασίλης Γεωργόπουλος «χάσαμε δίκαια. Ποδοσφαιρικά η Δανία ήταν καλύτερη από εμάς, αλλά σαφώς η ήττα ήταν βαριά. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κορίτσια μας δεν έχουν ικανότητες και δεν μπορούν να σταθούν καλύτερα. Ωστόσο, δεν λειτουργούν υπέρ τους οι συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος, το οποίο εκτός όλων των άλλων δεν έχει καν αρχίσει. Εκτιμώ ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά και μέσα από τη δουλειά μας να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία».
Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Δανίας Κένετ Χάινερ-Μίλερ υποστήριξε στο epo.gr ότι «μην σας ξεγελάει το τελικό σκορ υπέρ μας. Δεν ήταν εύκολος ο αγώνας. Για να καταφέρουμε να επιβληθούμε πλήρως παρακολουθήσαμε πολλά DVD με αγώνες της Ελλάδας, από τα οποία την αναλύσαμε πλήρως και η τακτική μας στηρίχθηκε κυρίως στο να αποκοπούν τελείως από τις υπόλοιπες παίκτριες η Παντελιάδου και η Παπαδοπούλου, οι οποίες κάνουν όλο το παιχνίδι και δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για τον αντίπαλο. Επιπλέον, δεν έμεινα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι δεν τελειώσαμε με γκολ τις φάσεις που δημιουργήσαμε κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε».
Τα γκολ για τις νικήτριες πέτυχαν στο 16΄ η Σόρενσεν με θαυμάσια ατομική ενέργεια και σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, η Βέγιε στο 21ο λεπτό με νέο σουτ, στο 28΄ η Πάπε με κοντινό πλασέ, η Αντερσεν έκανε το 4-0 στο 30ο λεπτό, η Ρασμούσεν το 5-0 στο 58΄ με σουτ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 68ο λεπτό με κεφαλιά η Σόρενσεν.
Διαιτητής ήταν η Γκορντόνα Κουζμάνοβιτς από τη Σερβία, η οποία έδειξε κίτρινη κάρτα στην Πέντερσεν.
ΕΛΛΑΔΑ: Βελλή- Τσελέκογλου (46΄ Δημητρακοπούλου), Φώτη (66΄ Γρηγορίου), Κατσαΐτη, Κακαμπούκη, Αδαμάκη, Αρβανιτάκη, Χατζηγιαννίδου, Τσουκαλά (65΄ Γκατζογιάννη) Παντελιάδου, Παπαδοπούλου.

ΔΑΝΙΑ: Γιοχάνσεν- Μπρόγκααρντ, Κ.Πέντερσεν, Χάνσεν (72΄ Μ.Πέντερσεν), Σόρενσεν, Ρίνταλ-Μπουκ, Πάπε, Αντερσεν (62΄ Νίλσεν), Βέγιε (72΄ Τ.Ρασμούσεν), Γ.Ρασμούσεν, Κρίστιανσεν.
Επόμενος αγώνας της Εθνικής Ομάδας για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2001, είναι στις 30/9/2009 με τη Βουλγαρία εκτός έδρας.