Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Σούπερ Λίγκα

Άσφαιροι Πανιώνιος και ΠΑΟΚ

Στον εξ΄ αναβολής αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Στο 73' ακυρώθηκε κακώς γκολ του Βιεϊρίνια και στο 74' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Παπάζογλου.

Το α' ημίχρονο ήταν πολύ καλό και αδικείται από το 0-0 με το οποίο έληξε. Όμως αυτό οφείλεται εν μέρει και στην ατυχία, αφού οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Αρχικά οι γηπεδούχοι στο 18' με μονοκόματο σουτ του Καστελιόνε σε φάουλ του Ρεκόμπα και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι στο 25' με «κεραυνό» του Γκαρσία έξω από την περιοχή.
Και αυτές δεν ήταν οι μόνες ευκαιρίες. Στο 14' και μετά από ατομική προσπάθεια, ο Βιεϊρίνια «νικήθηκε» από τον Μπέλιτς, ενώ στην αντεπίθεση ο Κουμορτζί βρέθηκε απέναντι στον Χαλκιά αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 33' ο Ρεκόμπα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε διαγώνια, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έπεσε και μπλόκαρε.
Στο β' ημίχρονο οι φάσεις δεν ήταν πολλές, όμως υπήρχε ρυθμός και μια εμφανής διάθεση του ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη, αφού μέχρι το 63' ο Φερνάντο Σάντος είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές, βάζοντας Κονσεϊσάο, Παπάζογλου και Φωτάκη.
Οι επιθετικές βλέψεις ευδοκίμησαν στο 73', όταν ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ κι ενώ η μπάλα έφτασε στον Πορτογάλο από αντίπαλο (Μπέλιτς). Και σαν να μην έφτανε αυτό, ένα λεπτό αργότερα (74') ο «Δικέφαλος» έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο νεαρός Παπάζογλου αντίκρισε κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό τάκλιν στον Κοντοέ.
Πάλι ο Βιεϊρίνια στο 79' βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Μπέλιτς έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε, ενώ στο 82' ο Πανιώνιος είχε την καλύτερη στιγμή του στο β' ημίχρονο, όταν ο Ρεκόμπα εκτέλεσε κόρνερ και ο Μανιάτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Μέχρι το τέλος δεν σημειώθηκε κάτι άλλο σημαντικό κι έτσι παρέμεινε η «λευκή» ισοπαλία. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Πανιώνιος παρέμεινε στην 14η θέση με 2 μόλις βαθμούς και ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην 8η με 5 πόντους.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος (Ηπείρου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 74' Παπάζογλου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζαβέλλας - Τσιρίλο, Γκαρσία (γλίτωσε την αποβολή σε αντιαθλητικό χτύπημα)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν (86' Σίμωσης), Ρεκόμπα, Καστελιόνε (77' Σκούφαλης), Κουμορτζί, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας.
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Κουτσιανικούλης (46' Κονσεϊσάο), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (63' Φωτάκης), Φιλομένο (46' Παπάζογλου), Σαβίνι.
Άδικο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του αγώνα ο Φερνάντο Σάντος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στο ακυρωθέν γκολ της ομάδας του, ενώ δε φάνηκε να ανησυχεί για τη θέση του στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά». «Το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο, αν και δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι σήμερα. Βάλαμε ένα γκολ που δεν μέτρησε. Πήραμε ακόμα μια ισοπαλία εκτός έδρας, κάτι που κάναμε και την περσινή σεζόν. Δε νοιώθω να απειλείται η θέση μου στον πάγκο του ΠΑΟΚ».

Ο Εμίλιο Φερέρα από την πλευρά του αναφέρθηκε στο αριθμητικό πλεονέκτημα που δεν αξιοποίησαν οι παίκτες του, ενώ εστίασε και στην παρουσία των φιλάθλων των «κυανέρυθρων». «Αυτή τη στιγμή έχω ανάμεικτα συναισθήματα, δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι χαρούμενος ή λυπημένος.
Αποκτήσαμε πλεονέκτημα μετά την αποβολή του παίκτη του ΠΑΟΚ, όμως δεν καταφέραμε να το εκμεταλλευθούμε, γιατί κλείστηκε στην άμυνά του, ο αντίπαλός μας.
Η σημερινή ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα, σε σύγκριση με την ήττα που κάναμε με τον Αστέρα.
Το θετικό ήταν η παρουσία του κόσμου μας, που ήταν μαζί μας, αν και είχαμε πολλά αρνητικά αποτελέσματα τις τελευταίες μέρες».