Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Τεν Κάτε

«Τα λάθη μας κόστισαν»

Τα λάθη ήταν αυτά που κόστισαν στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τον προπονητή του συλλόγου, Χενκ Τεν Κάτε.

Ο Ολλανδός τεχνικός είδε την ομάδα του να χάνει με 3-1 από τη Γαλατασαράι στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λίγκ και στη συνέντευξη Τύπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές οι οποίες δημιούργησαν φάσεις, αλλά όταν οι παίκτες του έχασαν την αυτοπεποίθηση τους, τα πράγματα είχαν γίνει πολύ δύσκολα.
«Δεν είναι θέμα έλλειψης ποιότητας τα λάθη που έγιναν σήμερα. Δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ, η Γαλατασαράι απέκτησε αυτοπεποίθηση και αυτό ήταν το κλειδί. Δεν αμυνθήκαμε καλά συνολικά. Προσπαθήσαμε να επιτεθούμε στη συνέχεια όμως δεν τα καταφέραμε. Δεν μπορούμε να ρίξουμε σε κανέναν την ευθύνη. Όλη η ομάδα κερδίζει, όλη η ομάδα χάνει. Όλοι οι παίκτες μας ανεξαιρέτως υπέπεσαν σε κάποιο λάθος σήμερα. Απλά τα λάθη κάποιων στοιχίζουν περισσότερο», δήλωσε αρχικά ο κόουτς των «πρασίνων» και συνέχισε:
«από τη στιγμή που το σκορ έγινε 0-2 έπρεπε να κάνω κάτι και γι` αυτό το λόγο προχώρησα σε αυτές τις αλλαγές. Ήθελα να δώσω την ευκαιρία στην ομάδα που ξεκίνησε τον αγώνα, να σώσει την κατάσταση. Όμως στο σημείο εκείνο, οι αλλαγές ήταν επιβεβλημένες. Κάναμε ευκαιρίες μετά τις αλλαγές που όμως δεν μπορέσαμε να τις μετουσιώσουμε σε γκολ.
Είμαστε επαγγελματίες και κάθε αγώνα αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε. Για το πρεστίζ της ομάδας. Δεν παίζει ρόλο το γεγονός ότι πρώτος στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα. Ήμασταν άτυχοι και σε συνδυασμό ότι οι παίκτες έχασαν την αυτοπεποίθησή τους τα πράγματα γίνονται δύσκολα.
Ίσως φέτος να μη μας θέλει η Ευρώπη, όπως φάνηκε και στο ματς με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, όταν δεχθήκαμε ακόμη ένα αυτογκόλ. Πρέπει να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα, για να έχουμε καλύτερη συνέχεια».
Σχετικά με την απουσία του Σισέ από το πρώτο ματς του Γιουρόπα Λίγκ ο Ολλανδός προπονητής υπογράμμισε: «Δεν ξέρω αν ήταν καθοριστική η απουσία του Σισέ. Είναι ένας καλός παίκτης και σίγουρο ο αντίπαλος θα έστρεφαν πάνω του την προσοχή του. Όμως ο Σισέ ήταν τιμωρημένος και αυτό δεν αλλάζει. Έχουμε καλούς παίκτες, όπως ήταν σήμερα ο Πετρόπουλος, που μπορούν να καλύψουν το κενό. Δεν υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία ανάμεσα στους παίκτες. Όμως όταν χάνεις, σίγουρα υπάρχει ένταση μέσα στο γήπεδο όμως αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Σε αυτό το επίπεδο, μπορεί να υπάρξει κάποια έλλειψη συνεργασίας».