Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΕΚ

Αιχμές από παίκτες και διοίκηση
«Έχω νεύρα, μη με προκαλείτε» ζήτησε ο Μπάγεβιτς


Εκνευρισμένος ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μολονότι τόνισε ότι δεν θέλει να μιλάει για διαιτησία, η αγανάκτησή του ήταν εμφανής. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός τόνισε ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, δεν μπόρεσε όμως να πάρει τη νίκη και λόγω ατυχίας.
«Δεν θέλω να μιλάω για διαιτησία. Δεν μπορώ να μιλήσω, δυστυχώς... Έχω τόσα νεύρα... Μην με προκαλείτε.
» Η ΑΕΚ σήμερα (σ.σ.: Τετάρτη) έχασε από ατυχία
. Είχαμε ευκαιρίες, παίξαμε καλά και έγινε ό,τι έγινε. Σε δύο ματς έχουμε κάνει όσες ευκαιρίες δεν έχουμε κάνει σε όλο το πρωτάθλημα. Δεχτήκαμε και δύο γκολ από λάθη που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε. Ξέρουμε ότι αυτή η ήττα είναι δύσκολη για την ομάδα και τον κόσμο, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά γιατί έχουμε ένα ακόμα ντέρμπι. » Θα προσπαθήσουμε να μην επηρεαστούμε. Στο τέλος οι φίλαθλοι μας χειροκρότησαν τους παίκτες και αυτό σημαίνει κάτι. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτήν τη μέρα όσο μπορούμε πιο γρήγορα. Το χειρότερο σημείο που μπορούσαμε να δεχτούμε το γκολ, είναι αυτό που το δεχτήκαμε στο τέλος του ημιχρόνου. Ειδικά εμείς να έχουμε χάσει τόσες ευκαιρίες και οι άλλοι με μια φάση να βάζουν ένα γκολ».

Για την απόδοση του Γιάχιτς εκτίμησε:
«Θα μπορούσε να είναι και καλύτερος. Μπορεί και ξέρει να το κάνει».
«Κάποιοι βρωμίζουν το ποδόσφαιρο»
Απογοητευμένοι εμφανίστηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ
μετά το τέλος του αγώνα και έθεσαν ως υπεύθυνη την διαιτησία του Νταλούκα, τονίζοντας ότι τους αρνήθηκε δύο πέναλτι.
«Δεν μάς δόθηκε καθαρό πέναλτι. Τι να κάνουμε όταν είμαστε καλύτεροι και δεν μας αφήνουν; Κάποιοι βρωμίζουν το ποδόσφαιρο. Να κερδίζει ο καλύτερος. Αυτό λέω εγώ. Εμείς παίζουμε καλά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» τόνισε ο Νάτσο Σκόκο.
Και πρόσθεσε:
«Παρότι κάναμε φάσεις, δεν τις εκμεταλλευτήκαμε
. Όπως με τον ΠΑΣ, έτσι και με τον Ολυμπιακό χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά έπρεπε να τις μετουσιώσουμε σε τέρματα».

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς από την πλευρά του υποστήριξε:
«Ήμασταν εμφανώς ανώτεροι από τον Ολυμπιακό
. Τον πιέσαμε πολύ αλλά δεν βάλάμε γκολ. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να πάρουμε δύο πέναλτι, ενώ το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε ήταν βλακώδες».

Με τη σειρά του ο Ρότζερ Γκερέιρο, ανέφερε:
«Παίξαμε καλύτερα σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΣ. Όποιος χάνει τα γκολ, στη συνέχεια τα δέχεται. Αυτό πάθαμε με τον Ολυμπιακό. Ο Τοροσίδης με τύχη αλλά και ικανότητα πέτυχε δύο γκολ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε. Από ό,τι μου είπαν και οι δύο επίμαχες φάσεις ήταν πέναλτι. Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου όπως ξέρω. Είναι θέμα διοίκησης η διαιτησία».
Αιχμές και από τη διοίκηση
Τα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία του Δαλούκα
εξέφρασε, με δηλώσεις του μετά το ματς, ο τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος τόσο στο ημίχρονο, όσο και στο φινάλε είχε κατ' ιδίαν συζήτηση με τον Θεσσαλό ρέφερι.
«Συγχαρητήρια στην ομάδα μας. Μέχρι το πρώτο γκολ έδειξε ποια ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Έχουμε παράπονα από την διαιτησία για συγκεκριμένες φάσεις. Αναφέρομαι στην φάση του πέναλτι του Μέλμπεργκ. Αναφέρομαι στο γύρισμα, που ήταν έμμεσο και στο πέναλτι λίγο πριν την συγκεκριμένη φάση και για το χτύπημα του Τοροσίδη στον Χουανφράν.
» Έχουμε μάθει όταν χάνουμε να δίνουμε συγχαρητήρια στον νικητή.

Σήμερα (σ.σ.: Τετάρτη) δεν μπορούμε να δώσουμε συγχαρητήρια. Εφιστώ την προσοχή της ΚΕΔ να είναι πιο προσεκτική, καθότι έρχονται πολύ κρίσιμα ματς όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό. Είναι κρίμα να πηγαίνει χαμένος ο αγώνας των παικτών και ο αγώνας των ανθρώπων που βρίσκονται στην διοίκηση της ΠΑΕ».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Νίκος Θανόπουλος, είπε από την πλευρά του:
«Είδατε τι έγινε όλοι. Υπάρχουν τρεις φάσεις που άλλαξαν το ματς. Είναι ακόμα νωρίς και πρέπει να σοβαρευτούμε για την συνέχεια», τα λόγια του προέδρου της ΑΕΚ. Μάλιστα, όσο έκανε δηλώσεις κάποιοι οπαδοί της «Ένωσης» του φώναζαν να προστατεύσει την ομάδα και πως «δεν γίνεται να γίνονται κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια».
Τέλος, ο Νίκος Κούλης, ήταν καυστικός λέγοντας:
«Ο γνωστός Ολυμπιακός, με τη γνωστή υποδομή του. Εκατό χρόνια να τα κάνουν αυτά, εμείς πάλι εδώ θα είμαστε».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr