Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΓΣΕΕ

Δίκαιη αντιμετώπιση όλων
Ίση μεταχείριση «εργαζομένων» σε Stage ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ζητά η ΓΣΕΕ

Ίση και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των νέων, είτε απέκτησαν εργασιακή εμπειρία στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, ζητά η ΓΣΕΕ.
Η Συνομοσπονδία τονίζει αυστηρά ότι ο θεσμός των stage πρέπει να καταργηθεί για το Δημόσιο τομέα και να περιοριστεί αυστηρά στον Ιδιωτικό τομέα με πλήρες αποδοχές και ασφάλιση των νέων σπουδαστών που αποκτούν εργασιακή εμπειρία.
«Οι ανάγκες και οι προσλήψεις στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και της ΔΕΚΟ πρέπει να καλύπτονται αποκλειστικά με δημόσιους, αξιοκρατικούς, αντικειμενικούς διαγωνισμούς που θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω ΑΣΕΠ» προσθέτει η ΓΣΕΕ.
Ειδικότερα, το πολύπλοκο πρόβλημα που προέκυψε με τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας- πρακτικής άσκησης των σπουδαστών, των γνωστών Stage, συζήτησε μεταξύ άλλων κρίσιμων προβλημάτων που απασχολούν τον κόσμο της εργασίας (ανεργία, απολύσεις, εργασιακές σχέσεις, οικονομικά, ασφαλιστικά κ.ά), η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Μετά από αναλυτική και διεξοδική συζήτηση επαναβεβαιώθηκε η θέση της Συνομοσπονδίας για ίση και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των νέων που εργάστηκαν σε Stage.
«Οι νέοι της χώρας μας έχουν όλοι ίδια και ίσα δικαιώματα, για αυτό θα πρέπει να έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ίδια αντιμετώπιση. Εξάλλου οι προυπάρχοντες εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δημοσίου και των ΟΤΑ (υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας, Οικονομικών κ.α., ΚΕΠ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΙΕ, Πυροσβεστική κ.α.) έχουν απόλυτη προτεραιότητα τακτοποίησης και μονιμοποίησης αφού έχουν 15χρονη και 20χρονη προϋπηρεσία, που ωστόσο τα Π.Δ.164 & 180/2004 τους αγνόησαν συνεχίζοντας την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τις απολύσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
Σε ετοιμότητα για την κατάθεση του προϋπολογισμού
Ακόμη η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ
συζήτησε την Πέμπτη για τα συσσωρεμένα προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους.
Θέμα που τέθηκε ήταν ακόμη και τα οικονομικά προβλήματα και τα τεράστια ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων (για τα οποία ολοκληρώνεται η αναλογιστική μελέτη της ΓΣΕΕ με βάση την οποία θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση).
«Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης συνεχίζουν να αυξάνουν τα βάρη και τις συνέπειες στην καθημερινότητα των εργαζομένων και της κοινωνίας για αυτό απαιτούνται άμεσα και γενναία πολιτικά μέτρα ανατροπής αυτής της κατάστασης με ένα νέο μείγμα οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής που θα ενισχύει τους εργαζόμενους και θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας».»Σε αυτή την κατεύθυνση θα παλέψει η ΓΣΕΕ, ενώ μετά την κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού θα συνεδριάσει η Διοίκηση για να καθορίσει τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Συνομοσπονδίας» τονίζει η ΓΣΕΕ.