Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΑΕΚ

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ

Για 85 λεπτά η ΑΕΚ κρατούσε την πολύτιμη ισοπαλία απέναντι στη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αλλά ο Αλουμόνα, ο οποίος είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, με κεφαλιά χάρισε τη νίκη με 2-1 στους Λευκορώσους, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ, η οποία έπαιζε με 10 παίκτες από το 54΄, λόγω αποβολής του Μαϊστόροβιτς, και με εννέα στις καθυστερήσεις, μετά την αποβολή και του Αρσε, προηγήθηκε στο 31΄ με πέναλτι του Μπλάνκο, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 51΄ με τον Παβλόφ. Μετά τη νίκη της Μπενφίκα επί της Εβερτον, ο επόμενος αγώνας στο Ολυμπιακό Στάδιο με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ αποκτά χαρακτήρα "τελικού" για την Ενωση, η οποία θέλει μόνο νίκη, για να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Το παιχνίδι στα πρώτα 15 λεπτά ήταν αναγνωριστικό κι από τις δύο ομάδες, αλλά σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν το ρυθμό τους και να κυριαρχιούν. Η ΑΕΚ, η οποία έδειχνε να ελέγχει το ματς στο ξεκίνημά του, ξαφνικά οπισθοχώρησε, η μεσαία της γραμμή δεν πίεζε και οι Λευκορώσοι άρχισαν να γίνονται απειλητικοί προς την εστία του Σάχα.
Στο 17΄ και 19΄ τα σουτ των Νεχάιτσικ και Παβλόφ έφυγαν άουτ, ενώ στο 28΄ ο Γιάχιτς λίγο έλειψε να πετύχει γκολ εις βάρος της ομάδας του, μετά την προσπάθεια του Ροντιόνοφ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ενωση προηγήθηκε στο 31΄. Ο Νέμεθ ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή από τον Σοσνόφσκι και ο Σάμπο καταλόγισε αμέσως την «εσχάτη των ποινών». Ο Μπλάνκο εκτέλεσε ψύχραιμα το πέναλτι κι έκανε το 0-1, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος.
Το β΄ 45λεπτο ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τους "κιτρινόμαυρους". Μετά από λάθος του Σάχα στο 51΄ (απέκρουσε ασθενώς το σουτ του Κρίβετς), η μπάλα έφτασε στον Παβλόφ, ο οποίος από πλάγια θέση ισοφάρισε σε 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μαϊστόροβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Κρίβετς. Παρά την πίεση που δέχτηκε στη συνέχεια, η ελληνική ομάδα κατάφερε να μην κινδυνεύσει ουσιαστικά μέχρι το 85ο λεπτό. Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα έφευγε με την πολύτιμη ισοπαλία από το Μινσκ, ο Αλουμόνα δευτερόλεπτα μετά την εισοδό του στο γήπεδο, με κεφαλιά μετά από κόρνερ έκανε το 2-1, σκορ που δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά. Η ΑΕΚ, μάλιστα, τελείωσε το ματς με 9 παίκτες, λόγω αποβολής του Αρσε στο 90΄ με δεύτερη κίτρινη και το χειρότερο για τον Μπάγεβιτς είναι ότι στο επόμενο ματς δεν θα έχει στόπερ (εκτός οι τιμωρημένοι Μαϊστόροβιτς, Αρσε και ο τραυματίας Αλβες).
Διαιτητής: Ζολτ Σάμπο (Ουγγαρία)

Κόκκινες: 53΄ Μαϊστόροβιτς (δεύτερη κίτρινη), 90΄ Αρσε (δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες: Σοσνόφσκι, Βολόντκο, Γκοχαριάν - Μαϊστόροβιτς, Καφές, Αρσε
Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Βερέμκο, Λιχτάροβιτς (66΄ Γκοχαριάν), Σοσνόφσκι, Σίτοφ, Γιούρεβιτς, Βολόντκο, Κρίβετς, Νεχάιτσικ, Παβλόφ (55΄ Σκάβις), Μπορντάσοφ (85΄ Αλουμόνα), Ροντιόνοφ.
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν (62΄ λ. τρ. Καράμπελας), Ενσαλίβα, Μαντούκα, Γιάχιτς, Μπλάνκο (59΄ Μάκος), Νέμεθ (83΄ Λεονάρντο), Σκόκο, Αρσε