Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

«Επικίνδυνη η ΕΕΑ, συνένοχος ο ΕΣΑΚΕ»
Πήρε το πιστοποιητικό η ΑΕΚ, έντονη αντίδραση από τον ΠΣΑΚ

To πολυπόθητο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 έχουν στα χέρια από την Πέμπτη οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Η ΕΕΑ συνεδρίασε και μετά από τρεις ώρες συζητήσεων αποφάσισε να εγκρίνει τη συμμετοχή της Ένωσης στο πρωτάθλημα.
Την Τετάρτη η ΕΕΑ δεν είχε δώσει το πιστοποιητικό, γεγονός που ανησύχησε τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Τελικά, όμως, η Ενωση φαίνεται πως παρουσίασε τα απαραίτητα χαρτιά και εξασφάλισε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.Αυτό σημαίνει πως ο Κώστας Φλεβαράκης μπορεί να προετοιμάζει πλέον, χωρίς άγχος την ομάδα του, ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών της υποχρεώσεων.
Η Ενωση θα δώσει φιλική αναμέτρηση το Σάββατο (3/10) είτε με τον Πανιώνιο, είτε με την Νήαρ Ηστ, καθώς στις 7 Οκτωβρίου έχει τον πρώτο της επίσημο αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.

«Επικίνδυνη η ΕΕΑ, συνένοχος ο ΕΣΑΚΕ»
Η απόφαση της ΕΕΑ, πάντως, να δώσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΑΕΚ προκάλεσε την αντίδραση του ΠΣΑΚ, ο οποίος θεωρεί πως η Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού για μία ακόμη χρονιά υποβαθμίζει τα δικαιώματα των αθλητών προς όφελος των ΚΑΕ.
«Για άλλη μία χρονιά βιώνουμε το θέατρο του παραλόγου. Και για να μην αναλωνόμαστε σε εισαγωγές ρωτάμε. Γιατί η Ε.Ε.Α δεν τηρεί τις προθεσμίες που επιβάλλει ο νόμος; Για άλλη μία χρονιά, υποκινούμενη δεν γνωρίζουμε από τι, αρνείται να βγάλει απόφαση για τον φάκελο συγκεκριμένης ομάδας και προχωράει σε συνεχείς και επιβλαβείς για όλους του αθλητές αναβολές παρά τις ρητές προβλέψεις. Το όνομα της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία ορθώς κάνει ότι καλύτερο μπορεί για το συμφέρον της, είναι δευτερεύον θέμα για τον ΠΣΑΚ. Το ίδιο είναι και το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της επιτροπής-παρωδία.
Το πρωτεύον ζήτημα είναι να σταματήσει η ΕΕΑ να κάνει ότι θέλει και να ζημιώνει τους αθλητές καθώς πλέον θα παροτρύνουμε τους αθλητές να καταθέτουν αγωγές εναντίον των μελών της επιτροπής σε περίπτωση που οι αποφάσεις της τους βλάπτουν.Ο ΕΣΑΚΕ όμως τι κάνει; Μήπως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό; Πέρσι η ιστορία με τα πιστοποιητικά τελείωσε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος (παγκόσμια πρωτοτυπία)! Ο ΕΣΑΚΕ βέβαια θα πει ότι δεν ευθύνεται. Τι έκανε όμως 1 χρονο τώρα ο ΕΣΑΚΕ προκειμένου να αλλάξει αυτό το καθεστώς; ΤΙΠΟΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ.
Ο ΕΣΑΚΕ γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής
αλλά ουδέποτε συνέπλευσε μαζί μας για να τον αλλάξουμε. Σύντομα όμως θα αναγκάσουμε τους πάντες να σταματήσουν να κρύβονται για να δούμε ξεκάθαρα ποιοι επιθυμούν να σταματήσουν το ελληνικό μπάσκετ από την πρόοδο και ποιοι θα τιμήσουν τις θέσεις τις οποίες κατέχουν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.