Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ


Μετά τη νίκη επί της Κάχα στη Βιτόρια
«Δεν πετάμε στα σύννεφα»,
η προσγείωση του Γιαννάκη για το «διπλό»
Συγκρατημένα αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στη Βιτόρια απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ.
Ο Έλληνας τεχνικός όπως και μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του έτσι και στις επιτυχίες φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, ενώ απένειμε τα συγχαρητήρια στους παίκτες του.
«Προσπαθώ να λέω πάντα ότι είναι μια μόνο νίκη. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις ακόμα. Αν χάσουμε τη συγκέντρωση μας θα έχουμε πρόβλημα. Αυτό πρέπει να ..........
έχουμε στο μυαλό μας και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια λογική. »Περιμέναμε ότι η Ταού θα έπαιζε καλό μπάσκετ, όπως τα προηγούμενα επτά χρόνια και είχε παίκτες που μπορούσαν να μας εκπλήξουν. »Θέλαμε να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού, όταν τον χάναμε είχαμε πρόβλημα, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού είχαμε συγκέντρωση και τελικά πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Δεν κάναμε λάθη, είχαμε μυαλό και πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου». Σχετικά με τη μη χρησιμοποίηση του Παναγιώτη Βασιλόπουλο, σχολίασε: «Ήταν θέμα παιχνιδιού, ίσως στο επόμενο παιχνίδι θα παίξει πολύ περισσότερο».
Στην αντίπερα όχθη ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, σημείωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να κερδίσουμε, στην αρχή μπήκαμε πολύ χαλαροί κάναμε λάθη στην άμυνα και αυτό ήταν τελικά το κλειδί.
»Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί και κάποια στιγμή όταν φτάσαμε αυτό το επίπεδο, κάτι έλειπε. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε ποιότητα και ποσότητα παικτών, αλλά έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε αυτό που θέλαμε». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δουλέψαμε πάρα πολύ, είχαμε τρεις φορές την ευκαιρία να γυρίσουμε τη ροή του αγώνα, αλλά δεν μπορούσαμε να διατηρήσουμε αυτό τον ρυθμό.
»Υπάρχουν πέντε ακόμα παιχνίδια για να παίξουμε, έχουμε την τύχη στα χέρια μας και πρέπει να κερδίσουμε για να προκριθούμε. Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».