Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Χαλκίδα 27/1/10
Σοφία Ντούρου-Ανδρέας Τσακός/Νομαρχιακοί Σύμβουλοι.
Ψήφισμα στο Ν.Σ. για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η  ΚΑΠ και οι πολιτικές  των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων έχουν φέρει σε απόγνωση τους αγρότες της χώρας μας και του νομού μας.  Όλο και περισσότεροι νέοι αγρότες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την παραγωγή τους. Είναι βέβαιο πλέον και για τους πιο δύσπιστους ότι όσο η αντιαγροτική αυτή  πολιτική συνεχίζεται, η γη θα συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια, οι επιχειρηματικοί όμιλοι  στα τρόφιμα θα  θησαυρίζουν ενώ  οι μικρομεσαίοι αγρότες θα............
ξεκληρίζονται και θα εγκαταλείπουν την ύπαιθρο.
 Η στήριξη των αγροτικών αιτημάτων και κινητοποιήσεων είναι υποχρέωση των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων, για να μπορέσει ο μικρομεσαίος αγρότης να εξασφαλίσει εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν την επιβίωσή του, ώστε να μείνει στο χωράφι και το χωριό του. Δεμένο  με την επιβίωση του Έλληνα αγρότη , είναι και το ζήτημα της διατροφής όλων των υπολοίπων εργαζομένων. Κανείς δεν δικαιούται να συκοφαντεί έναν αγώνα μαζικό και  με δίκαια αιτήματα.  Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν και όχι  τα λαϊκά στρώματα .  
Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει θετικά στα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Καλούμε επίσης τη διοίκηση της Νομαρχίας και το Νομαρχιακό Συμβούλιο να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών του Νομού μας.