Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟ-ΚΑΒΑΛΑ 0 - 2


Στην πανάξια νίκη της Καβάλας
Νιόπλιας, Ντε Μος, Σμολάρεκ και Καντέ 
συμφώνησαν στο... δίκαιο αποτέλεσμα
Ο Νίκος Νιόπλιας παραδέχτηκε ότι βάσει της εμφάνισης που έκανε η ομάδα του στο δεύτερο μέρος έχασε δίκαια. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κατανοεί τον κόσμο που αποδοκίμασε.
Ο Ααντ Ντε Μος από την μεριά του επισήμανε ότι οι παίκτες του έκλεισαν τους χώρους, ήταν καλύτεροι και κατέκτησαν μια πανάξια νίκη.
«Μετά την εμφάνιση του δευτέρου μέρους χάσαμε δίκαια. Στο πρώτο μέρος τα πράγματα δεν ήταν πολύ καλά αλλά ήταν καλύτερα», επισήμανε αρχικά ο τεχνικός των «πρασίνων».
Για το τι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα ματς: «Αλλαξε το αποτέλεσμα. Σημαντικό πράγμα είναι. Είναι η πρώτη ήττα μετά από συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι λογικό να δεχθούμε πίεση αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση».
Για το αν οι παίκτες του ήταν συγκεντρωμένοι: «Στις προπονήσεις έβλεπα ότι ήταν συγκεντρωμένοι. Τώρα τι ένιωθε ο καθένας μέσα του δεν μπορώ να το ξέρω. Δεν ήμασταν καλοί στο δεύτερο μέρος, η Καβάλα το εκμεταλλεύθηκε και μας κέρδισε».
Για τη δήλωση του Ντε Μος είπε ότι χάρηκε για την αλλαγή του Λέτο: «Δεν μπορώ να σταθώ στο τι λέει. Το πρόβλημα ήταν κοντά στον Σισέ να βάλουμε έναν...........
παίκτη να τον στηρίζει. Φέραμε τον 'Κάρα' να παίζει πιο μέσα και το Νίνη πιο κοντά.
»Το πρόβλημα ήταν ότι ήμασταν αργοί στις πάσες μας, σε όλα. Το παιδί, ο Λέτο, δεν ήταν σε καλή μέρα. Δεν έγινε για αυτό μοναχά η αλλαγή.
»Ήταν και θέμα τακτικής. Φτάναμε καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά μας έλειπε κάτι. Πίστευα ότι θα το κερδίζαμε με την είσοδο του Νίνη αλλά δεν το πήραμε».

Για τις αλλαγές που έκανε: «Ποιον να βάζαμε; Τον Μπιάρσμιρ ή τον Μαρίνο; 2-0 χάναμε. Βάλαμε τον Κλέιτον και τον Πετρόπουλο. Είναι ομάδα η Καβάλα ψηλή, είναι πολύ δύσκολο όσο γυρίζει πίσω. Είναι εύκολο να αποκρούσουν τις επιθέσεις μας».
Για το αν η χρησιμοποίηση του ίδιου κορμού επηρέασε στον τομέα της φυσικής κατάστασης: «Έπρεπε να το κάνω. Ήταν σημαντικό. Έπρεπε να παίξουν οι καλύτεροι. Την Πέμπτη είχα στο μυαλό μου να κάνω αλλαγές. Ήταν κομβικό σημείο αυτό το παιχνίδι με την Καβάλα και έβαλα τους καλύτερους. Δεν μπορούσα να αδικήσω κανέναν μετά και την εμφάνιση στην Λάρισα».
Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου: «Λογικό είναι να αποδοκιμάζει. Εμείς τον απογοητεύσαμε πάλι, όπως και με την ΑΕΚ. Τον μαζέψαμε με Καβάλα και ΑΕΚ και τον στεναχωρήσαμε».
Για το αν τον προβληματίζει η ήττα: «Κάθε ήττα σε προβληματίζει. Θα σε ρίξει ψυχολογικά αλλά θα το κρατήσουμε. Πάλι πρώτοι είμαστε, μην το ξεχνάμε αυτό».
Για το αν θα κάνει αλλαγές στον αγώνα με τη Ρόμα: «Πρέπει να φρεσκαριστεί η ομάδα. Έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το κοιτάμε ξεχωριστά. Σε κάθε ματς κατεβαίνουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Παναθηναϊκός είμαστε».
Για το αν το προβληματίζει ο τρόπος που δέχεται τα γκολ η άμυνα: «Είναι λογικό να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν φταίει η άμυνα. Βρέθηκαν 2 με 2, βγάλαμε τον έναν αμυντικό μας(σ.σ τον Σπυρόπουλο) και υπήρχαν κενά Έπρεπε να ρισκάρουμε».

«Κλείσαμε όλους τους διαδρόμους»
Ο Ααντ Ντε Μος εξήγησε τους λόγους που η Καβάλα απέδρασε από το ΟΑΚΑ με το τρίποντο.
«Παίξαμε πολύ καλύτερα. Είχα δει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό, στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, το εκτός με την Λάρισα και αυτό στην έδρα μας, που ήρθαμε 2-2. Παίξαμε πολύ καλύτερα. Κλείσαμε τους καλύτερους παίκτες του αντιπάλου και βάζοντας έναν ακόμη μέσο, δημιουργήσαμε προβλήματα στον Παναθηναϊκό.
»Χάρηκα που στο ημίχρονο βγήκε ο Λέτο. Από τη στιγμή που ο πάγκος του δεν απάντησε, μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλο γκολ», τόνισε αρχικά ο ολλανδός τεχνικός και συμπλήρωσε:
«Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Σίγουρα ήταν άτυχος ο Παναθηναϊκός με το δοκάρι, όπως και εμείς. Η αλλαγή του Σμολάρεκ βοήθησε. Ο Παναθηναϊκός είχε κενά στην άμυνα και πιστεύω ότι ήταν δύσκολο να σκοράρει σε κανονικές συνθήκες, όπως έγινε με την ΑΕΚ.
»Είναι δυνατός στα στημένα και για αυτό ήμασταν καλά οργανωμένοι. Είπα στους παίκτες μου να μην φοβούνται, γιατί είμαστε έτοιμοι. Το παιχνίδι της Τετάρτης ήταν ένα πρόβλημα, τώρα έχουμε άλλο ένα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην τακτική και θα δούμε τι θα κάνουμε».
Ο Ντε Μος εξήγησε και την κίνησή του να περάσει τον Σμολάρεκ στο 27' στον αγώνα: «Η αλλαγή του Σμολάρεκ ήταν θέμα τακτικής. Ο Σαλπιγγίδης είναι καλός στη ντρίπλα, ενώ ανέβαινε και ο Βύντρα. Η δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού είναι πολύ επικίνδυνη και εγώ έπρεπε να προστατέψω τον παίκτη μου, ο οποίος είχε κίτρινη κάρτα».
Για το πότε θα αγωνιστεί ο Ντενίλσον ανέφερε: «Ο Ντενίλσον δουλεύει σκληρά και θα παίξει όταν θα είναι έτοιμος».
Όλα μπορούν να γίνουν, συμφώνησαν Σμολάρεκ και Καντέ
Ο Εμπι Σμολάρεκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εντυπωσιακή νίκη με 2-0 της Καβάλας στο ΟΑΚΑ, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ των «αργοναυτών». Ο Πολωνός επιθετικός αναλύοντας τα συστατικά της σπουδαίας επιτυχίας της ομάδας του επισήμανε ότι η καλή δουλειά που γίνεται έφερε την νίκη.
«Έχουμε καλή ομάδα, νέο τεχνικό, και προσπαθήσαμε σκληρά όλη την εβδομάδα. Δουλέψαμε πάντως στο σύστημά του, έγινε καλή δουλειά και δείξαμε πως όλα μπορούν να γίνουν» υπογράμμισε ο Πολωνός στράικερ. Στην αντίπερα όχθη ο Καντέ τόνισε ότι το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός επηρέασε αρνητικά την ομάδα του. «Στο α' μέρος ήμασταν καλοί, είχαμε ευκαιρίες όμως δεν σκοράραμε ενώ θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Στην επανάληψη έπρεπε να επιτεθούμε περισσότερο, όμως δεχθήκαμε το γκολ και αυτό μας επηρέασε ψυχολογικά.
»Στην συνέχεια προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, βγήκαμε μπροστά και δυστυχώς δεχθήκαμε και δεύτερο. Είναι κακό αποτέλεσμα, όμως υπάρχουν πολλά ματς ως το τέλος του πρωταθλήματος. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει αυτό...» επισήμανε ο Καντέ και κατέληξε: «Έχουμε πλέον τέσσερις μέρες να συγκεντρωθούμε για το ματς με την Ρόμα».