Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΡΗΣ 1 - 1

Ο Αρης πήρε το 1-1
και έμεινε.... Καβάλα
στη μάχη για τα πλέι οφ
Το ντέρμπι των πλέι οφ δεν ανέδειξε νικητή, καθώς Καβάλα και Αρης αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Ανθή Καραγιάννη». Οι θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 8' με το... μαγικό γκολ του Κάλβο, αλλά η Καβάλα, η οποία είχε δύο δοκάρια, απάντησε στο δεύτερο ημίχρονο με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντιέ (78').
Οι Αργοναύτες διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νασούτι στον Ιωάννου, ένα λεπτό πριν από τη φάση του γκολ του Αρη, ενώ έπαιξαν και με.........

δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά, καθώς αποβλήθηκε ο Ρινκόν με δεύτερη κίτρινη (88'). Με αυτό το αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» κράτησαν τη διαφορά των δύο βαθμών από την Καβάλα.
Ο Ααντ Ντε Μος αιφνίδιασε με την απόφασή του να βάλει στην ενδεκάδα τον Ιωάννου και να αφήσει εκτός τον Ορούμα. Η απουσία του Νιγηριανού άσου ήταν αισθητή στην απόδοση της Καβάλας, η οποία μπήκε υπνωτισμένη στον αγώνα. Ο Αρης πάταγε καλύτερα στο γήπεδο και ευτύχησε χάρη σε μια έμπνευση του Κάλβο (8') να ανοίξει το σκορ. Ο άσος των «κιτρίνων» με ένα εξαιρετικό σκαφτό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Ιτάνζ. Οι γηπεδούχοι ένα λεπτό νωρίτερα είχαν εκφράσει έντονα παράπονα στον Κύρκο για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νασούτι στον Ιωάννου. Εκνευρισμός και... Ορούμα
Το γκολ του Αρη προκάλεσε εκνευρισμό στους φιλάθλους και τους παίκτες των γηπεδούχων, ενώ ο Ντε Μος παραδέχτηκε την ατυχή εμπνευσή του και έβαλε... άρον - άρον τον Ορούμα στον αγώνα στη θέση του Σμολάρεκ. Η είσοδος του Νιγηριανού έδωσε κάποια ζωντάνια στους Αργοναύτες οι οποίοι όμως συνέχιζαν να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Πέσκοβιτς. Σύνθημα αντεπίθεσης ο Ονουάτσι
Η Καβάλα άρχισε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο με τον Ονουάτσι να πρωταγωνιστεί σε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 49' έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πέσκοβιτς και στο 52' δεν μπόρεσε να κερδίσει από κοντά τον τερματοφύλακα του Αρη. Οι θεσσαλονικείς έδειχναν αστάθεια στο κέντρο της άμυνας, γεγονός που ανησύχησε και τον Κούπερ. Δικαίωση με Ντιέ
Οι Αργοναύτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσαν να φέρουν την μπάλα τα καρέ του Αρη. Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα με τον Ντε Μος να περνάει στον αγώνα τον Σόσιν και τον Κούπερ να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή του με τον Γκαρσία. Οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερο... ραντεβού με τα δοκάρια του Πέσκοβιτς, καθώς ο Ρινκόν στο 69' από κοντά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η δικαίωση στην προσπάθεια των γηπεδούχων ήρθε στο 78' όταν ο Ντιέ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για τους Καβαλιώτες.
Όπως ήταν φυσικό ο αγώνας στη συνέχεια εξελίχθηκε σε... ροντέο, καθώς οι παίκτες και των δύο ομάδων κυνήγησαν με πάθος την νίκη, αλλά τελικά έμειναν στο 1-1.
Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)
Κόκκινη: Ρινκόν (88', 2η κίτρινη)
Κίτρινες: Παβίσεβιτς, Ορούμα, Ρινκόν, Σόσιν, Ντικρόκ - Κάλβο, Κάμπορα, Ναφτί
ΚΑΒΑΛΑ (Ααντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Μουρ, Σμολάρεκ (32' Ορούμα), Ντικρόκ, Ρινκόν, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Ιωάννου (62' Σόσιν / 88' Λάκης), Ντιέ, Ονουάτσι.
ΑΡΗΣ (Εκτορ Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε, Νασούτι, Κάμπορα (80' Τζόνσον), Χαβίτο (75' Βανγκέλι), Πρίττας (64' Νάτσο Γκαρσία).