Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Πρώτη ήττα της Ένωσης για το 2010


Νίκη σωτηρίας της Λάρισας
επί της ΑΕΚ με 1-0
στο κατάμεστο Αλκαζάρ
Η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη της ήττα μέσα στο 2010 και έπειτα από 10 παιχνίδια, καθώς η Λάρισα την νίκησε στο Αλκαζάρ με 1-0 για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους, που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, χάνοντας κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, ο Γιαν Μπλάζεκ που σημείωσε και το νικητήριο τέρμα.
Επανεμφάνιση για Νέμεθ έπειτα από τέσσερις μήνες και μάλιστα απέναντι στην .........
ομάδα που αντιμετώπισε για τελευταία φορά πριν τον τραυματισμό του. Νίκη βάλσαμο για τους «βυσσινί», που έφτασαν τους 27 βαθμούς και απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη.
Η Λάρισα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ στα 20'', ενώ μέχρι τη συμπλήρωση του 10λεπτου είχαν προλάβει να χάσουν δύο κλασικές ευκαιρίες και να έχουν και ένα δοκάρι σε προσπάθεια του Μπλάζεκ.
Οι «κιτρινόμαυροι» δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου, καθώς η μοναδική φάση που θα μπορούσε να βγάλει κάτι καλό για την Ένωση, ήταν λίγο μετά το 10λεπτο, με το χλιαρό σουτ του Μπλάνκο από το ύψος της περιοχής της Λάρισας, που κατέληξε στην αγκαλιά του Βιέρα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, είχαν τις φάσεις για ένα γκολ -κυρίως από τη δεξιά πλευρά όπου ο Μπλάζεκ έκανε... πάρτι απέναντι στον Καράμπελα- αλλά και αυτοί έμειναν μακριά από το γκολ. Αποτέλεσμα ήταν να πάνε και οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες, κάτι που -βάσει της εικόνας του αγώνα- ευνοούσε την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Η δικαίωση του Μπλάζεκ
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «βυσσινί» μπήκαν στο γήπεδο με σκοπό να εκμεταλλευτούν άμεσα τον ρυθμό και την υπεροχή τους στο τερέν, κάτι που τελικά κατάφεραν με τη συμπλήρωση 10 λεπτών.
Δράστης ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα ως εκείνο το σημείο, Γιαν Μπλάζεκ, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά απέναντι στον Σάχα, αυτήν τη φορά όμως χωρίς να αστοχήσει, σημαδεύοντας άψογα με πλασέ, τη δεξιά του γωνία. Το γκολ αυτό ανάγκασε τον Μπάγεβιτς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, που έριξε στην αναμέτρηση αρχικά τον Χέρσι στη θέση του Μαντούκα και λίγο αργότερα τον Νέμεθ αντί του Τζιμπούρ. Ο Ούγγρος μάλιστα έκανε την επανεμφάνιση του έπειτα από τέσσερις μήνες απουσίας και απέναντι στην ομάδα που αντιμετώπισε για τελευταία φορά πριν τραυματιστεί.
Τραυματισμοί και παράπονα, εκατέρωθεν
Από το 68' και μετά ο έλεγχος του ρυθμού πέρασε στα πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και σε αυτό εκτός από τις αλλαγές της Ένωσης συντέλεσε καταλυτικά και η αναγκαστική αντικατάσταση του Μπλάζεκ που τραυματίστηκε. Τραυματισμός υπήρξε και για την ΑΕΚ πάντως, καθώς ο Μάκος εγκατέλειψε στο 75', για να δώσει τη θέση του στον Λεονάρντο. Αυτές ήταν και οι σημαντικότερες στιγμές στο παιχνίδι, αφού από φάσεις... λίγα πράγματα. Σε δύο από αυτές πάντως, οι φιλοξενούμενοι ζητούν ένα φάουλ και ένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νταμπίζα στον Σκόκο.
Εκτός από παράπονα πάντως, υπήρξαν και κάποιες επικίνδυνες στιγμές από Μπλάνκο και Νέμεθ για την ΑΕΚ και Ρομέου από την Λάρισα. Ο τελευταίος μάλιστα είδε τον Σάχα να τον σταματά εντυπωσιακά και μάλιστα δύο φορές στο 82ο λεπτό, σε ισάριθμα σουτ εντός περιοχής.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπλάζεκ, Νταμπίζας, Ρομέου - Αραούχο, Γιάχιτς, Σκόκο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Κατσιαρός, Βενετίδης (50' Τουάμα), Νταμπίζας, Μελίσσης, Κυριακίδης, Μετίν (80' Ιγκλέσιας), Βελάσκο, Ρομέου, Κουζέν, Μπλάζεκ (68' Σκάτσελ).
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Μάκος (77' Λεονάρντο), Καφές, Μαντούκα (62' Χέρσι), Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ (66' Νέμεθ).