Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2 - 2


«Να βρούμε δύναμη...»
Ο Μπάντοβιτς τα έβαλε 
με την ατυχία του Ολυμπιακού 
και ζητά προσπάθεια ως το τέλος
Η νέα βαθμολογική απώλεια του Ολυμπιακού, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη, φαίνεται πως τον θέτει οριστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς το παραδέχτηκε εμμέσως, πλην σαφώς, προσθέτοντας πως «πρέπει να βρούμε δύναμη για να συνεχίσουμε». Τόνισε επίσης πως η ομάδα του στάθηκε άτυχη, ενώ δήλωσε πως περίμενε την αντίδραση του κόσμου υπέρ του Ερνέστο Βαλβέρδε.
«Ημασταν άτυχοι. Τα παιδιά προσπάθησαν μέχρι το τέλος, πιέζαμε και στο τελευταίο 20λεπτο είχαμε πολλές ευκαιρίες. Ο ΠΑΣ βρήκε 1-2 φορές χώρους στην αντεπίθεση γιατί.......
πιέζαμε όλοι για να φτάσουμε στη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, τα δώσανε όλα», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπάντοβιτς και στην συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Ερωτηθείς για την έλλειψη ψυχραιμίας στο δεύτερο ημίχρονο, είπε: «Μπήκαμε λίγο νευρικοί στο δεύτερο ημίχρονο. Λειτουργήσαμε πιο καλά από τα άκρα στο πρώτο ημίχρονο και μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Χάσαμε λίγο την ηρεμία μας, ενώ στο πρώτο ημίχρονο βγάζαμε παίκτες από τα πλάγια και κάναμε καλές ενέργειες. Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά να ηρεμήσουμε, να μην μας επηρεάζει καμία απόφαση για φάουλ από το διαιτητή. Εκει χάσαμε ένα 20λεπτο (σ.σ. στην αρχή του β’ ημιχρόνου)».
Για το αν υπάρχουν ακόμα ελπίδες για τον τίτλο, τόνισε: «Σίγουρα είναι πιο δύσκολο».
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τόνισε: «Και εγώ και τα παιδιά πρέπει να βρούμε τη δύναμή μας. Πρώτος εγώ δεν θέλω να σκύψω το κεφάλι μου και δεν θα το κάνω. Αυτό είναι που πιστεύω και αυτό θα προσπαθήσω να περάσω μέσα από την προπόνηση. Και αυτοί πρέπει να βρούνε τη δύναμή τους και να συνεχίσουμε».
Για την εικόνα του Ολυμπιακού, είπε: «Και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ηρακλή και σήμερα σε μεγάλα διαστήματα είχαμε καλή κυκλοφορία, κάναμε ωραίες φάσεις. Όμως κρίνεσαι από τα αποτελέσματα και τα αποτελέσματα δεν ήρθαν. Πρέπει όλοι μας να βρούμε τη δύναμή μας, να ανεβάσουμε την ψυχολογία και να δούνε τα παιδιά σε μένα την πίστη ότι ότι θα συνεχίσω (σ.σ. την προσπάθεια). Αυτό θα προσπαθήσω να περάσω και στα παιδιά. Ημασταν άτυχοι με τον Ηρακλή και σήμερα, τόσες ευκαιρίες, δουλέψαμε πολύ όλη την εβδομάδα».
Για το αν ο Όσκαρ μπορούσε να βοηθήσει, δήλωσε: «Ο Όσκαρ είχε πρόβλημα στο γόνατο, έκανε 2-3 προπονήσεις με την ομάδα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Προχθές δεν έκανε, είχε ενοχλήσεις. Σίγουρα μπορεί να μας βοηθήσει στην κυκλοφορία και στο κέντρο, έχει καλή αντίληψη, στη συνέχεια θα του δοθεί η ευκαιρία».
Για το αν πρέπει να φρεσκάρεται περισσότερο η 11άδα με τη χρησιμοποίηση παικτών όπως ο Γιάννης Παπαδόπουλος, απάντησε: «Ναι είναι στο μυαλό μου. Όπως σας έχω ξαναπεί, ο Γιάννης ήταν για 6 μήνες ξεχασμένος. Σας είχα ξαναπεί το ίδιο και στο ματς με Ατρόμητο. Δούλεψε καλά τον τελευταίο 1,5 μήνα. Πηγαίνοντας και στην Εθνική, αλλά και με μας σε δύο παιχνίδια, αποδείχθηκε ότι δουλεύει καλά. Θα του δοθούν ευκαιρίες, όπως έγινε και σήμερα».
Για την αποθέωση του Ερνέστο Βαλβέρδε τέλος, είπε: «Δεν χρειάζεται να πω κάτι. Το περίμενα».