Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΑΕΚ-ΚΑΒΑΛΑ 3-0


«Αυτή τη συμπεριφορά θέλω»
Τα εύσημα σε ΑΕΚ και Μπάγεβιτς 
απένειμε ο Ντε Μος, 
ευχαριστημένος ο «Ντούσκο»
Απόλυτα ικανοποιημένος όχι μόνο από τη νίκη αλλά και από τη γενικότερη εμφάνιση της ΑΕΚ ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά τη νίκη επί της Καβάλας. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός υπογράμμισε ότι η ομάδα του έδειξε το πρόσωπο που θέλει τόσο ο ίδιος, όσο και ο κόσμος της «Ένωσης».
«Ήταν ένα παιχνίδι από τη δική μας πλευρά καλό. Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό αντίπαλο που έπαιξε στο μισό γήπεδο. Ετσι ξεκίνησε το παιχνίδι. Ηταν επικίνδυνο, να μη τους δώσουμε χώρο για να κάνουν επίθεση. Εχουν πολύ καλούς επιθετικούς. Συγχαρητήρια στους ........
παίκτες, γιατί σήμερα είχαμε μεγαλύτερη διάρκεια. Για πρώτη φορά από την αρχή μέχρι το τέλος.
» Μετά το σημερινό παιχνίδι έχουμε άλλα παιχνίδια που μας περιμένουν. Ό,τι δείξαμε σήμερα, ελπίζω να το δείξουμε και στη συνέχεια. Η ΑΕΚ ήταν από την αρχή ως το τέλος αυτή που έπρεπε. Είχαμε παίκτες που είχαν καλή επίδοση. Δεν είχαμε... άσχημο παίκτη, που να πεις ότι δεν τα έδωσε άλλα. Και το δείξαμε ως το τέλος. Αυτή τη συμπεριφορά θέλω» είπε ο Μπάγεβιτς.
Σχολιάζοντας τους Μανωλά και Γκέντσογλου, τόνισε:
«Ο Κώστας. Είναι ένα νέο παιδί που έχει πολύ καλά στοιχεία. Οπως και ο άλλος (σ.σ. Γκέντσογλου). Πιστεύω ότι θα συνεχίσουν έτσι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και εμείς και οι ίδιοι. Δεν πρέπει να τους δώσουμε αέρα. Πιστεύω στο μέλλον θα είναι καλύτεροι».
Τέλος, για τα συγχαρητήρια του Ντε Μος προς τον ίδιο αλλά και τους παίκτες του, ανέφερε:
«Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Συμφωνώ για το γκολ. Πάντα όποιος δεχθεί γκολ πρώτος θα... ανοίξει. Η Καβάλα παίζει ένα παιχνίδι να εκμεταλλευτεί το λάθος του αντίπαλου παίζοντας πίσω από τη σέντρα».

Ντε Μος: «Εξαιρετικοί οι επιθετικοί της ΑΕΚ!»
Δυσαρεστημένος τόσο από την ήττα, όσο και από το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του από τον πάγκο, εμφανίστηκε ο προπονητής της Καβάλας, Ααντ Ντε Μος. Ο Ολλανδός τεχνικός πάντως, δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στον Μπάγεβιτς αλλά και στους επιθετικούς της ΑΕΚ, τους οποίους χαρακτήρισε εξαιρετικούς.
«Είχαμε κάποιες ευκαιρίες όταν το σκορ ήταν 0-0. Και είχαμε ευκαιρίες γιατί μας έδωσαν χώρους οι μέσοι της ΑΕΚ. Δεχθήκαμε όμως ένα γκολ από πέναλτι και μας έφερε πίσω στο σκορ. Μετά είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Μετά το 1-0 κάποιοι παίκτες που μου αρέσουν από την ΑΕΚ, όπως ο Μπλάνκο, ο Σκόκο και ο Λεονάρντο έκαναν πολύ καλό παιχνίδι.
» Εμείς είχαμε μία ευκαιρία να ισοφαρίσουμε με τον Σμόλαρεκ. Δεν τα καταφέραμε όμως. Ούσα βρισκόμενη η ΑΕΚ μπροστά στο σκορ πήρε δύναμη και αυτοπεποίθηση. Ήρθε και το δεύτερο γκολ με τον Λεονάρντο και τέλειωσαν μετά όλα για μας.
» Από τη στιγμή που τα πράγματα ήρθαν έτσι, συνέστησα στους παίκτες μου να ηρεμήσουν, να προσέξουν τους τραυματισμούς, να μη δεχθούν κάρτες (κόκκινες) γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας με τον Αρη για το Κύπελλο. Θα πάμε στο ξενοδοχείο, να ηρεμήσουμε και να δούμε το ματς του Κυπέλλου.
» Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και τον κ. Μπάγεβιτς για το στήσιμο που είχε η ομάδα του στο παιχνίδι της και ειδικά για την τετράδα στην επίθεσή της.
» Θα ήθελα να παίζουν καλά. Αλλά θα προτιμούσα να μην παίζουν καλά εναντίον της ομάδας μου. Ο αντίπαλος ήταν πιο γρήγορος και πιο μαχητικός σήμερα. Επρεπε να γίνονται κάποιες αλλαγές. Δεν είμαι περήφανος για τις γρήγορες αλλαγές που κάνω. Τώρα μίλησα και με τον Σμόλαρεκ και μου είπε ότι την άλλη φορά θα πετύχει γκολ και δεν θα χάσει τέτοια ευκαιρία, όπως σήμερα στη λόμπα που επιχείρησε».