Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαλκίδα, 3 Μαρτίου 2010
Συνάντηση Σίμου Κεδίκογλου
με τον νέο Προέδρο της ΔΕΗ 
Με τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΗ , Ζερβό Αρθούρο συναντήθηκε την Τρίτη 2 Μαρτίου 2010 ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.
Ο βουλευτής απέσπασε τη δέσμευση , ότι η ΔΕΗ θα ανταποκριθεί άμεσα και θα αρχίσει την εκτέλεση του έργου του φράγματος Σέττας-Μανικίων, ως υδροηλεκτρικό, επιλύοντας προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης των όμορων Δήμων, αμέσως μόλις απαντήσει το Υπουργείο Οικονομικών επί της συγκεκριμένης πρότασης: να εκχωρήσει το έργο στη ΔΕΗ παίρνοντας ως αντάλλαγμα χρήματα ή μετοχές.
Ύστερα  από τη συζήτηση στη Βουλή  επίκαιρης ερώτησης, που είχε καταθέσει επισημαίνοντας την.........
 ανυπαρξία πολιτικής για την ολοκλήρωση του φράγματος Σέττα-Μανικίων στην Εύβοια και τη διαπίστωση, ότι υπάρχει ολιγωρία των Υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης, ο Σίμος Κεδίκογλου αποφάσισε να ενημερώσει ο ίδιος τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΗ.
Ο κ. Ζερβός από την πλευρά του  έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου, που θα εξασφαλίσει την υδροδότηση και  άλλων περιοχών με την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού με καθαρότερη μορφή παραγωγής ενέργειας.
Παράλληλα, ο Σίμος Κεδίκογλου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΔΕΗ για τις προκαταρκτικές εργασίες , για τη χωροθέτηση του φράγματος στον Πούρνο, για το οποίο απέσπασε επίσης τη δέσμευση, ότι οι μηχανικοί της ΔΕΗ σύντομα θα ολοκληρώσουν τη μελέτη για την κατασκευή ενός φράγματος, που θα απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο των πλημμυρών και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος της Χαλκίδας.