Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαλκίδα, 3 Μαρτίου 2010

Απάντηση  Σίμου Κεδίκογλου 
στις δηλώσεις Νομάρχη 
 για το δρόμο Αγ. Δημήτριος-Καλλιανοί 
Οι δηλώσεις του Νομάρχη, Θανάση Μπουραντά στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ΚΟΣΜΟΣ 100 προκάλεσαν την άμεση αντίδραση  του βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου.
Ο Νομάρχης σχολίασε αρνητικά την ενέργεια του  βουλευτή να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση  στη Βουλή για το δρόμο Άγ. Δημήτριος – Καλλιανοί, κατηγορώντας τον ότι παραπληροφορεί την κοινή γνώμη.
Παρεμβαίνοντας  στην εκπομπή ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε διευκρινίζοντας , ότι ο Νομάρχης αντιπαρατίθεται ουσιαστικά με τους.........
κατοίκους του Δ.Δ Καλλιανών, που έχουν αντιδράσει και έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες υπογραφές διαμαρτυρόμενοι για τη ματαίωση του έργου. Συγκεκριμένα τόνισε ότι ο Πρόεδρος του ΔΔ Καλλιανών, Γιώργος Μπαμπανιώτης έχει καταθέσει σχετική αναφορά και οι πολίτες θέλουν απαντήσεις.
Όπως  είπε χαρακτηριστικά, μέχρι το τέλος  της θητείας του ο κ. Μπουραντάς είναι Νομάρχης όλων των Ευβοέων  και οφείλει μία απάντηση στο  ερώτημα, αν εγκρίνει την τακτική της μυστικής αλληλογραφίας που ο ίδιος επέλεξε, αποστέλλοντας επιστολή στην Περιφέρεια για την ακύρωση του έργου.
Ο Σίμος Κεδίκογλου επισήμανε ότι ο δρόμος Άγ. Δημήτριος – Καλλιανοί είναι δημοπρατημένος εδώ και χρόνια, υπάρχουν τα χρήματα και τώρα ο κ. Μπουραντάς θέλει να τα μεταφέρει εκεί , όπου τον συμφέρει περισσότερο.
«Δεν  θέλω- είπε ο Σίμος Κεδίκογλου- να πιστέψω ότι αυτή η ενέργεια του Νομάρχη έχει σχέση με την πρόθεσή του ενδεχομένως να διεκδικήσει το νέο μητροπολιτικό Δήμο».
Επανέλαβε, ότι το εν λόγω έργο έχει σαφή περιγραφή, αφορά ένα δύσκολο τμήμα 2,5 χλμ, που έχει υψηλό κόστος λόγω των δυσκολιών στην κατασκευή του( κατολισθαίνοντα εδάφη, ενταγμένο σε περιοχή NATURA), που όμως είναι απαραίτητο για να ανοίξει η αιγαιοπελαγίτικη πλευρά του Καβοντόρο.
Επιπλέον  ο βουλευτής επιμένει ,ότι παραμένουν αναπάντητα τα εξής:
α) Ποιο ύποπτο στοιχείο περιέχεται στην επίμαχη επιστολή και δεν δημοσιοποιείται; β) Ποια Δημόσια Υπηρεσία βεβαιώνει ότι το έργο αφορά δρόμο μήκους 200μ μόνο;
Και προσθέτει:
«Στοιχειώδες καθήκον του Νομάρχη ήταν να ζητήσει έκθεση της ΔΕΚΕ Λαμίας για τα γεωμετρικά, γεωλογικά κ.λ.π στοιχεία του δρόμου. Να ρωτήσει τους λόγους, που επέβαλαν τη συγκεκριμένη χάραξη, για  την οποία τώρα, μετά τέσσερα χρόνια, θυμήθηκε να διαφωνήσει.
Η απαίτηση εν κρυπτώ της ματαίωσης ενός αναπτυξιακού έργου τόσο απαραίτητου , ώστε να γίνει ο Καβοντόρος προσιτός στον κόσμο, δεν περιποιεί τιμή σ’ αυτούς που την εισηγούνται ή την εκτελούν.
Η ευθύνη, ωστόσο, έχει περιέλθει στην Περιφέρεια, που έχοντας πλέον πληροφορηθεί, ότι στον Καβοντόρο δεν έχει επενδυθεί ούτε ΚΑΡΦΙ οφείλει να ευαισθητοποιηθεί τόσο για τους δρόμους, όσο για τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος , υδάτων και για την ολοκλήρωση του Καταφυγίου στην Αμυγδαλιά: Τελείως απαραίτητη για τη μεταφορά δομικών υλικών στο Πέταλο του Καβοντόρο.
Η Περιφέρεια τώρα έχει πιστώσεις και για το δρόμο Άγ. Δημήτριος- Καλλιανοί και  για το δρόμο Πλατανιστός- Αμυγδαλιά  και ως εκ τούτου περαιτέρω δικαιολογίες για την εγκατάλειψη δεν ευσταθούν. Έχει και τα περισσεύματα των εκπτώσεων για να καλυφθούν οι δρόμοι σε όλο το Πέταλο.
Μήπως είναι σκοπιμότερο  τα έργα του Καβοντόρο  να ανατεθούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες  της Περιφέρειας…;
Με τον  Νομάρχη διαφωνούμε στην αξιολόγηση και ιεράρχηση των έργων. Δυστυχώς. Ποιος θα συμφωνούσε με ιεράρχηση εγκατάλειψης μιας περιοχής επί μία εικοσαετία»