Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


«Τελειώστε τους» το μήνυμα Πατέρα,
νοκ άουτ ο Σαριέγκι
Με τον Νικόλα Πατέρα να δίνει το παρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας το Σάββατο και να... ντοπάρει τους παίκτες, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής (19:00). Με άμυνα... ανάγκης οι «πράσινοι», καθώς Γιόσου Σαριέγκι και Στέργος Μαρίνος τέθηκαν οριστικά νοκ άουτ και ο Νιόπλιας θα προβεί σε αλχημείες στην αμυντική γραμμή. Συστάσεις στους οπαδούς για κόσμια συμπεριφορά.
Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού», όπως συνηθίζει παραμονές αγώνων ανηφόρισε στην Παιανία, όμως τούτη τη φορά δεν αρκέστηκε απλώς στο να ..........
παρακολουθήσει την προπόνηση και να έχει ένα τετ-α-τετ με τους Νίκο Νιόπλια και Κώστα Αντωνίου, αλλά μίλησε στους παίκτες της ομάδας σε μια προσπάθεια να τους... φτιάξει ενόψει του ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο.
«Θέλω να γυαλίζει το μάτι σας»
Ο Πατέρας μάζεψε τους παίκτες στο κέντρο του γηπέδου που έγινε η προπόνηση και τους ζήτησε να τα δώσουν όλα για τη νίκη, ώστε ο τίτλος να έρθει πιο κοντά, αλλά και να ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι που θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ.
«Ξέρετε όλοι σας πόσο σημαντικό είναι το αυριανό παιχνίδι. Για μας υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Η νίκη. Θέλω να μπείτε αύριο (΅σ.σ.: Κυριακή) στο γήπεδο με μάτι γυαλισμένο από το πρώτο λεπτό να τους κερδίσετε και να τους τελειώσετε!
»Είστε καλύτεροι από αυτούς και θέλω να το αποδείξετε και μέσα στο γήπεδο. Ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και περιμένει να του δώσετε μια τεράστια χαρά», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στους παίκτες και το τεχνικό τιμ.
Χάνει το υπόλοιπο πρωτάθλημα
Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε η άμυνα του «τριφυλλιού» ένα 24ωρο πριν από το μεγάλο ντέρμπι, αφού ο Γιόσου Σαριέγκι δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκες στο δικέφαλο μετά το ματς με την Σταντάρ, κάθε άλλο από... αθώες ήταν, αφού οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν ότι έχει υποστεί τραβηγμα, με συνέπεια να τεθεί νοκ άουτ.
Με δεδομένο ότι έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του (7 κάρτες) στα δυο τελευταία ματς με Ηρακλή και ΠΑΣ Γιάννινα, δεν θα είναι έτοιμος ούτε για το ματς της άλλης εβδομάδας στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, τότε η χρονιά ολοκληρώνεται πρόωρα για τον βάσκο, που θα προλάβει μόνο τον τελικό του Κυπέλλου.
Ανέτοιμος ο Μαρίνος
Εκτός αυτού, και ο Στέργος Μαρίνος που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στα μετόπισθεν σαν δεξί μπακ και να μετατοπιζόταν ο Βύντρα στόπερ, δεν είναι απόλυτα έτοιμος και ο Νίκος Νιόπλιας δεν θέλησε να ρισκάρει την συμμετοχή του ενόψει της συνέχειας. Ετσι και ο νεαρός μπακ από την Κω τέθηκε εκτός αποστολής, μαζί με τους Σαριέγκι, Σπυρόπουλο, Δάρλα, Γκαλίνοβιτς και Μαχλελή.
Όλα τα σενάρια για την άμυνα
Με τα υπάρχοντα δεδομένα η κατάσταση όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας και κυρίως την αμυντική γραμμή γίνεται πολύ δύσκολη για τον Νίκο Νιόπλια, που πρέπει να προβεί σε αλχημείες για να βρει λύσεις.
Στο κέντρο της άμυνας θα παίξει σίγουρα ο Κατσουράνης με έναν εκ των Βύντρα, Καντέ, Μπιέρσμιρ. Ο Βύντρα μπορεί να παίξει και δεξί μπακ και αριστερό μπακ. Αν παίξει δεξιά, τότε δίπλα στον «Κατσούρ] θα είναι ο Μπιέρσμιρ με τον Καντέ αριστερά.
Αν παίξει αριστερά ο Βύντρα,  θα πάει ο Καντέ στόπερ με τον Γκάμπριελ να ξεκινά στο δεξί άκρο. Τις τελικές του αποφάσεις θα της πάρει ο Νιόπλιας λίγο πριν τη σέντρα.
Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις. Ο Τζόρβας θα είναι στα γκολπόστ, με τους Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη στην μεσαία γραμμή και τους Λέτο, Σαλπιγγίδη, Σισέ επιθετική τριπλέτα.
Την αποστολή απαρτίζουν 19 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι Τζόρβας, Καρνέζης, Καντέ, Μπιέρσμιρ, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Γκάμπριελ, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Νίνης, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος, Λέτο, Ρουκάβινα, Πετρόπουλος, Σισέ και Σαλπιγγίδης.
Ανακοίνωση για κόσμια συμπεριφορά
Η «πράσινη» ΠΑΕ με ανακοίνωσή της ζητάει από τον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο να έχει κόσμια συμπεριφορά:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της εν όψει του σημερινού αγώνα ότι περιμένει τη μαζική στήριξη που προσφέρουν συστηματικά στην ομάδα στην προσπάθειά της να πετύχει μια ακόμα σημαντική νίκη στην πορεία προς την κατάκτηση των στόχων της.
Η συμπαράσταση αυτή είναι πάντοτε σημαντική για τον Παναθηναϊκό, αρκεί βεβαίως να παραμένει σε αυστηρά φίλαθλα πλαίσια. Οποιαδήποτε παρέκκλιση ή ακρότητα, οποιαδήποτε αντίδραση σε τυχόν προκλήσεις είναι σίγουρο ότι θα βλάψουν την ομάδα και θα αναχαιτίσουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Φωνάξτε για τον Παναθηναϊκό, στηρίξτε την ομάδα με όλες σας τις δυνάμεις και μη δώσετε σε κανέναν το παραμικρό δικαίωμα ή αφορμή να υπονομεύσει την προσπάθεια της ομάδας εκμεταλλευόμενος το πάθος σας.
Αναφορικά με τη διαδικασία της εισόδου στο γήπεδο ενημερώνουμε τους φιλάθλους μας πως οι κάτοχοι των εισιτηρίων στις Θύρες 1 έως 4 και 28 έως 35, μπορούν να εισέρχονται από τον Τομέα Α (πλησίον του Τείχους των Εθνών). Οι κάτοχοι των εισιτηρίων στις υπόλοιπες Θύρες θα μπορούν να εισέρχονται από τους Τομείς Β, Γ και Δ (Βορειοανατολική πλευρά του ΟΑΚΑ).
Ειδικά για τον σημερινό αγώνα και με δεδομένο ότι τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και δεν θα διατίθενται στο γήπεδο καλούμε τους φιλάθλους να μην προσέρχονται στο ΟΑΚΑ χωρίς εισιτήρια γιατί δεν θα είναι δυνατή η πρόσβασή τους»
.