Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Σκληρή κριτική από Τοροσίδη


Περισσότερη πίστη ήθελε ο Μπαντοβιτς,
να αποφύγει τη... Μπαρτσελόνα
θέλει ο Μπλαν
Ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά στην έδρα της Μπορντό, όμως ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στάθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες του θα έπρεπε να πιστέψουν περισσότερο στην πρόκριση, ώστε να πετύχουν την ανατροπή.
«Πιστεύω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μια δουλεμένη και οργανωμένη ομάδα, όπως είναι η Μπορντό. Θεωρώ ότι δεχθηκαμε νωρίς το γκολ και μας δυσκόλεψε. Είχαμε ευκαιρίες και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 1-1 νομίζω ότι αγχώθηκε και η Μπορντό, αλλά έπρεπε να το πιστέψουμε περισσότερο. Στο τέλος με .......

πείραξε που δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ» είπε αρχικά ο Μαυροβούνιος τεχνικός. Στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Ανάλογα με το πρώτο ματς που και εκεί πήγαμε καλά, θεωρούσα ότι θα πάμε από την αρχή με περισσότερο ρίσκο, τα παιδά προσπάθησαν παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η Μπορντό μας κέρδισε δύο φορές και δίκαια προκρίθηκε. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια της εύχομαι. Εμείς κάναμε δύο καλά παιχνίδια στην φάση των '16' του Champions League που είναι κόντρα σε δυνατές ομάδες. »Είχαμε την αποβολή του Ντάρμπισιρ και όταν μένεις με δέκα παίκτες στην Μπορντό που έχει κατοχή και τεχνίτες παίκτες πιστεύω στην ομάδα μου, αλλά είναι πιο δύσκολο.Το 1-1 μάς έβαλε ξανά στο ματς και η κόκκινη της Μπορντό μας βοήθησε, όμως κάναμε κάποια λάθη που στοίχισαν. Γενικά πάντως τα πήγαμε καλά».

Σκληρή κριτική του Τοροσίδη
Τύχη στη φάση της επιθετικής προσπάθειας του Ραούλ Μπράβο ευχήθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης να είχε ο Ολυμπιακός.
«Προσπαθήσαμε καθόλη τη διάρκεια του Champions League να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε ματς. Η ομάδα ανταπεξήλθε πάρα πολύ καλά στις υποχρεώσεις της και εάν είχαμε τύχη, θα βρισκόμασταν στους οκτώ» είπε ο μέσος των Πειραιωτών και στη συνέχεια μίλησε με σκληρά λόγια για τις εμφανίσεις του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα:
«Σίγουρα πρέπει να πάρουμε παράδειγμα αυτό το ματς εν όψει της συνέχειας του ελληνικού πρωταθλήματος. Εάν συνεχίσουμε έτσι, οι αντίπαλοί μας δεν θα έχουν καμία τύχη, αρχής γενομένης του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
» Ανεξάρτητα από το εάν έχουμε χάσει έδαφος στη βαθμολογία, εμείς πρέπει να εμφανιστούμε έτσι και να τα δώσουμε όλα.
» Μετά από κάθε ματς του Champions League και κάθε καλή εμφάνισή μας, λέγαμε ότι αυτή θα μάς βοηθούσε να αποκτήσουμε καλή ψυχολογία. Δεν ήμασταν, όμως, αντάξιοι του ονόματος του Ολυμπιακού!
» Από εδώ και πέρα έτσι πρέπει να κάνουμε για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ραούλ Μπράβο: «Δεν αξίζαμε αυτής της τύχης»
Ο Ραούλ Μπράβο τόνισε από την πλευρά του πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν χειρότερος από την Μπορντό και δεν άξιζε αυτής της τύχης.
«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν ήμασταν χειρότεροι από την Μπορντό. Στο πρώτο παιχνίδι θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει, αλλά το σημερινό παιχνίδι ήταν εκπληκτικό. Ισοφαρίσαμε και θα μπορούσαμε με ένα γκολ να έχουμε πάρει την πρόκριση. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και δεν αξίζαμε αυτής της τύχης.
» Η εμφάνιση αυτή μάς δίνει αυτοπεποίθηση το παιχνίδι αυτό. Αν μπορούμε να παίξουμε τόσο καλά απέναντι στην Μπορντό, τότε μπορεί να παίξει καλά παντού. Δουλεύουμε κάθε μέρα για να βελτιωνόμαστε.
» Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα όσο εύκολα φαίνονται. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Στην ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχουμε πάρει τα αποτελέσματα που θέλουμε αλλά ελπίζουμε πως στην συνέχεια θα γίνουμε καλύτεροι και θα το δείξουμε στο γήπεδο» είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός. Λοράν Μπλαν: «Φοβηθήκαμε μετά το 1-1»
Από τη μία ο Λοράν Μπλαν ήταν περήφανος για την πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά του Champions League από την άλλη όμως, ο Γάλλος τεχνικός της Μπορντό, δεν έκρυψε ότι η εμφάνιση της ομάδας του δεν ήταν αυτή που θα περίμενε και ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του ισοφαρίστηκε από τον Ολυμπιακό.
«Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Αρχίσαμε καλά τον αγώνα και ελέγχαμε το ματς, αλλά μετά την αποβολή του Ντιαρά παίξαμε φοβισμένα. Ευτυχώς με το δεύτερο γκολ όλα τελείωσαν. Οι παίκτες μου δούλεψαν σκληρά στον αγωνιστικό χώρο και ανταμείφθηκαν με την πρόκριση.
»Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου. Το θετικό είναι πως μετά από δύο δύσκολους μήνες εξακολουθούμε να είμαστε μέσα στους στόχους μας, τόσο εντός όσο κι εκτός των τειχών», είπε αρχικά ο τεχνικός των Γιρονδίνων και συνέχισε σχολιάζοντας την κλήρωση της Παρασκευής:
«Θέλουμε να αποφύγουμε την Μπαρτσελόνα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν έξι ομάδες που θα ήθελαν να κληρωθούν με εμάς ή με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».
Από τους παίκτες, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος Γκουρκίφ. Ο μεσοεπιθετικός των «Γιρονδίνων» τόνισε πως το γκολ του Κώστα Μήτρογλου αποσυντόνισε την ομάδα του, αλλά σημασία έχει πως έφτασε στο ζητούμενο.
«Μας ενδιέφερε η πρόκριση και όχι ο τρόπος που θα την παίρναμε. Παρότι ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει δύο ή τρία γκολ, το γκολ του Ολυμπιακού μάς άγχωσε και μας αποδιοργάνωσε μέχρι το τέλος, όταν ο Σαμάκ πέτυχε το 2-1», τόνισε ο διεθνής άσος και πρόσθεσε:
«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, ιδιαίτερα δυνατή στις στημένες φάσεις και αν κάνει κάποιες κινήσεις μπορεί να πετύχει πράγματα στην Ευρώπη. Σημασία έχει ότι προκριθήκαμε και συνεχίζουμε στο Champions League».
Όσο για τις προτιμήσεις του στην κλήρωση της Παρασκευής, είπε: «Στην επόμενη φάση θα ήθελα οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός από την Μπαρτσελόνα. Έπαιξα πρόσφατα με την εθνική Γαλλίας απέναντι στην Ισπανία κι έτρεξα πολύ, αλλά δεν κατάφερα να ακουμπήσω καν την μπάλα. Αρα δεν θα την ήθελα για αντίπαλο».