Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Γλυκό δώρο το νταμπλ για Νιόπλια, αφιερωμένο στον κόσμο από Τζόρβας

«Πλέον
τα καταφέραμε»


Με το πιο γλυκό δώρο παρομοίασε ο Νίκος Νιόπλιας την νίκη της ομάδας του και την κατάκτηση του νταμπλ. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε και για τον Αρη, λέγοντας πως είναι κρίμα για μια τέτοια ομάδα να μην μπορεί να τα καταφέρει.
«Όσο δύσκολο και αν ήταν, το γεγονός ότι τα καταφέραμε μας αφήνει μια γλυκιά γεύση. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο περιμέναμε, αλλά κουραστήκαμε και ιδρώσαμε και φτάσαμε ως εδώ».
Ερωτώμενος για το αν πανηγύρισε περισσότερο το .....
νταμπλ ως παίκτης ή ως προπονητής, ο Νίκος Νιόπλιας είχε να πει:
«Είναι αλήθεια ότι το χαίρεσαι λίγο περισσότερο ως προπονητής, αφού δεν είναι μόνο δικό σου θέμα. Όταν είσαι προπονητής έχει μεγαλύτερο βάρος να σηκώσεις, έχεις να δεχτείς την κριτική, η οποία είναι άσχημη, δέχεσαι πολλές κακίες. Οπότε παίρνεις στην πλάτη σου τα πάντα. Και είναι ό,τι καλύτερο μια τέτοια επιτυχία. Είναι το πιο γλυκό δώρο».
Αναφορικά με την δουλειά του και μέλλον του στο «τριφύλλι», ο τεχνικός της ομάδας δήλωσε:
«Αυτό που κοιτάζω εγώ είναι η δουλειά μου. Για μένα θα ήταν ο ίδιο και αν χάναμε. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο αλλά να συνεχίσεις. Όσο πιο πολλές επιτυχίες γευτώ, τόσο πιο ευχάριστο θα είναι και για μένα. Αυτά άλλωστε έχει το ποδόσφαιρο, γι' αυτό είναι και τόσο όμορφο άθλημα».
Τζόρβας: «Αφιερωμένο στον κόσμο»
Στο κόσμο της ομάδας αφιέρωσε ο Αλέξης Τζόρβας την νίκη και το νταμπλ μετά τη λήξη της αναμέτρησης. «Όλα αυτά τα χρόνια το προσπαθούσαμε και πλέον τα καταφέραμε και το χρωστάμε στον κόσμο μας, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πολύ μαζί με μας. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούσαμε να τους προσφέρουμε» ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τζόρβα.
Ερωτηθείς σχετικά με την έκβαση του παιχνιδιού αλλά και την πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, ο διεθνής πορτιέρο ανέφερε:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν δυσκολευτήκαμε πολύ. Αν ήμασταν και λίγο πιο τυχεροί στα ντέρμπι θα μπορούσαμε να είχαμε... καθαρίσει πολύ νωρίτερα. Η πορεία μας στο Κύπελλο μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά βατή. Σήμερα παίξαμε με μια μεγάλη ομάδα και τα καταφέραμε».
Αναφερόμενος στο επερχόμενο Μουντιάλ, ο Αλέξης Τζόρβας τόνισε:
«Δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει, αν θα είμαι βασικός, Το σημαντικό είναι να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να περάσουμε τον όμιλο».
Νίνης: «Όνειρο το εξωτερικό»
«Ήταν μια δύσκολη χρονιά και σίγουρα μόνο ικανοποίηση μπορούμε να νιώθουμε. Το νταμπλ μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη χαρά» ήταν τα πρώτα λόγια του Σωτήρη Νίνη μετά τον τελικό.
Σχολιάζοντας τόσο τους δικούς του στόχους όσο και της ομάδας, ο νεαρός παίκτης δήλωσε:
«Όπως όλοι οι υπόλοιποι παίκτες έτσι και εγώ σκέφτομαι αυτό που είναι καλό για την ομάδα. Οτι είναι καλό για τον Παναθηναϊκό είναι καλό και για μένα. Ο στόχος είναι η πρωτιά στην Ελλάδα και μια καλή πορεία στην Ευρώπη».
Μιλώντας για το... μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού ο Σωτήρης Νίνης είπε:
«Ήμασταν ομάδα από την αρχή. Το θέλαμε πάρα πολύ, ήμασταν δεμένοι και αποφασισμένοι και αυτό φάνηκε σε κάθε φετινό μας παιχνίδι».
Οσον αφορά στον τελικό, τόνισε:
«Δεν μπήκαμε πολύ καλά, μας πίεσε πολύ ο Αρης, και πάλι καλά είχαμε την πολύ καλή απόκρουση του Αλέξη (22'). Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα κρινόταν στο γκολ και αυτό μας τόνισε και ο προπονητής μας στο ημίχρονο. Έτσι από τη στιγμή που το καταφέραμε τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για μας. Ο Αρης από το σημείο εκείνο έχασε την αυτοπεποίθησή του και ήταν αρκετά πιο εύκολο για μας».
Μιλώντας για το μέλλον της ομάδας τόνισε:
«Κοιτάμε τα πράγματα ένα ένα. Είναι σημαντικό που μπαίνουμε στους ομίλους, αλλά πριν το Champions League είναι το πρωτάθλημα. Κοιτάμε έναν έναν τους στόχους και ότι έρθει είναι καλοδεχούμενο. Ολα στην ώρα τους πάντως».
Αναφορικά με το δικό του μέλλον στον Παναθηναϊκό και τους προσωπικούς του στόχους, ο Σωτήρης Νίνης τόνισε:
«Είναι πολύ τιμητικό να ακούγονται όλα αυτά για μένα και το ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες, αλλά τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι ο Παναθηναϊκός. Γιά κάθε έλληνα ποδοσφαιριστή είναι όνειρο να παίξει στο εξωτερικό, έτσι και για μένα. Παντώς ακόμα δεν ξέρω τίποτα».
Ερωτώμενος τέλος για το αν θα αντάλλασε τους τίτλους στην Ελλάδα με τίτλο στο παγκόσμιο της Αφρικής, ο Σωτήρης Νίνης δήλωσε απλά... και κατηγορηματικά:
«Όχι. Αυτό που μας έλειπε τώρα ήταν οι τίτλοι στην Ελλάδα και γιαυτό δεν θα τους αντάλλασσα με τίποτα. Είναι άλλωστε οι πρώτοι μου τίτλοι και θα τους θυμάμαι για πάντα».
Ο Κώστας Κατσουράνης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας, τονίζοντας πως το νταμπλ οφείλεται στην ενότητα και το καλό κλίμα, που επικρατούσε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς στην ομάδα.
«Ήταν μία τεράστια επιτυχία. Στην αρχή δεν μπήκαμε καλά. Συνήλθαμε μετά το 25', στη συνέχεια δείξαμε καλή εικόνα, πετύχαμε το γκολ με τον Σεμπάστιαν και πήραμε το κύπελλο. Ούτως ή άλλως θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Κατακτήσαμε και το κύπελλο, που ήταν ο δεύτερος στόχος της ημέρας. Ήταν λογικό στο τέλος να οπισθοχωρήσουμε, ωστόσο δεν κινδυνέψαμε».
Ερωτηθείς για το μυστικό της επιτυχίας, δήλωσε:
«Ήμασταν ενωμένοι. Δουλέψαμε πολύ καλά. Υπήρχε καλό κλίμα στην ομάδα όλη τη σεζόν και αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Πρέπει να πως πάντως πως αποτελεί μεγάλο κέρδος για την ομάδα το ότι θα έχει χρόνο για να προετοιμαστεί κατάλληλα για την επόμενη σεζόν. Πρέπει να ξεκινήσουμε τη επόμενη χρονιά σαν να μην πετύχαμε τίποτα φέτος, αν θέλουν να κάνουν και του χρόνου κάτι αντίστοιχο».