Κυριακή 25 Απριλίου 2010

«Και τώρα τα πλέι-οφ»

Ντροπιασμένος αλλά και υπερήφανος ο Κούπερ
, δεν ψάχνει δικαιολογίες ο Σηφάκης

Ο Μιχάλης Σηφάκης δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες για την εμφάνιση του Αρη απέναντι στον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου και τόνισε πως η απώλεια του τροπαίου δεν πρέπει να επηρεάσει την ομάδα, που «έχει ανέβει επίπεδο».
«Δεν τα καταφέραμε σήμερα. Δεν είναι ότι ήμασταν χειρότεροι ή ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, απλά ήταν θέμα ενός γκολ. Ο Παναθηναϊκός το πέτυχε πρώτος και έτσι η .....
συνέχεια ήταν πιο εύκολη για αυτόν. Σίγουρα δεν χωρούν δικαιολογίες».
Σχετικά με το μέλλον του Αρη ο Μιχάλης Σηφάκης δήλωσε:
«Έχουμε καταφέρει να ανέβουμε επίπεδο. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε έτσι, τόσο για μας όσο και για τον κόσμο μας, ο οποίος μας στηρίζει απόλυτα. Λυπούμαστε που τον στεναχωρήσαμε και ξαναλέω ότι δεν ήμασταν κατώτερη ομάδα, απλά έτσι είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο».
Αναφορικά με το παιχνίδι και την πίεση που ίσως υπήρχε στους «κίτρινους», από την δυναμική παρουσία του κόσμου τους, ο διεθνής πορτιέρο ανέφερε:
«Όχι δεν υπήρχε πίεση, ούτε άγχος. Οι φίλοι μας δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα και τους ευχαριστούμε. Αλίμονο αν αγχωνόμαστε, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είμαστε, δεν βλέπουμε ούτε άγχος ούτε πίεση».
Σχολιάζοντας τη φάση του γκολ, είχε να πει:
«Δεν είναι ότι αιφνιδιάστηκα, απλά δεν είχαμε κλείσει καλά όλους τους χώρους και έτσι δεν μπόρεσα να πιάσω την μπάλα.
» Το θέμα από δω και πέρα είναι να συνεχίσουμε το ίδιο καλά, Να πάμε τον Αρη ακόμα πιο ψηλά, αφού ήδη έχουμε καταφέρει πολλά. Βήμα βήμα μπορούμε να ανέβουμε ένα ακόμη επίπεδο και να φτάσουμε σε ακόμη πιο ψηλές θέσεις. Κοιτάμε πλέον το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό, τον οποίο πρέπει να νικήσουμε».
Ο Σάκης Πρίττας τόνισε πως για ακόμα μία φορά δεν κατάφερε ο Αρης να προσφέρει χαρά στους φιλάθλους τους σ' έναν ακόμα τελικό, ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει πλέον οι «κίτρινοι» να κοιτάξουν τα πλέι οφ και να ξεκινήσουν με νίκη επί του Ολυμπιακού.
«Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε τα πλέι οφ. Έγιναν λίγες φάσεις στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε μία ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και κέρδισε» είπε και πρόσθεσε:
«Οι φίλαθλοι μας στήριξαν όπως μόνο αυτοί ξέρουν, αλλά τους απογοητεύσαμε για άλλη μία φορά σε τελικό. Δεν καταφέραμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό που είχαν αυτοί στις κερκίδες. Το γκολ ήρθε σε στρατηγική στιγμή. Γέμισαν με αυτοπεποίθηση οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ εμείς αγχωθήκαμε. Πλέον πρέπει να ξεχάσουμε το παιχνίδι και να μπούμε δυνατά στα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό».
Κούπερ: «Ντροπιασμένος αλλά και υπερήφανος»
Ντροπιασμένος επειδή δεν κατάφερε ο Αρη να ευχαριστήσει τους φιλάθλους του, που έκαναν τόσο μεγάλο ταξίδι για να στηρίξουν την ομάδα, αλλά και υπερήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ μετά το τέλος της αναμέτρησης.
Ο Αργεντίνος προπονητής συνεχάρη τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του κυπέλλου, παραδέχτηκε πως η σημερινή ήττα αποτελεί ισχυρό χτύπημα, ενώ αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, τόνισε πως πρέπει να ανεβάσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του ενόψει πλέι οφ.
«Νιώθουμε μεγάλη θλίψη για τον κόσμο μας, που έκανε τέτοιο ταξίδι. Έκαναν θυσίες για να είναι εδώ. Στεναχωριόμαστε γιατί είχαμε φιλοδοξίες για το θεσμό. Επαναλαμβάνω ότι στεναχωριέμαι γιατί δεν αφιερώσαμε το Κύπελλο στον κόσμο μας.
» Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή σε ένα κλειστό παιχνίδι. Ο Λέτο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, εκεί που πήγε η μπάλα ήταν απίθανο» είπε αρχικά ο Κούπερ.
Και πρόσθεσε.
«Νιώθουμε ηρεμία, γιατί τα δώσαμε όλα στο γήπεδο. Πονάμε για τον κόσμο μας, ντρέπομαι αυτή τη στιγμή, ταυτόχρονα όμως η ομάδα μου με έκανε περήφανο, κάναμε ότι ήταν δυνατό. Είχαμε απέναντι μας μια δυνατή ομάδα, τον πρωταθλητή Ελλάδας. Του δίνω συγχαρητήρια. Οι τελικοί είναι παιχνίδια για να τα κερδίζεις και ο Παναθηναϊκός το έκανε».
Αναφερόμενος στο ματς της 1ης αγωνιστικής των πλέι-οφ με τον Ολυμπιακό δήλωσε:
«Το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να ανεβάσω το ηθικό των ποδοσφαιριστών μου. Το σημερινό ήταν ένα ισχυρό χτύπημα. Πρέπει να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα ψυχολογικά στο ματς με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, εκτός από τη νίκη».
Σχολιάζοντας την εξέλιξη του αγώνα, είπε:
«Κατόπιν εορτής είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Τραβηχτήκαμε πίσω στο δεύτερο μέρος. Ανοίξαν οι γραμμές μας και ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία να ελέγξει το ρυθμό. Δεν με απασχολεί ότι το γκολ το έβαλε ένας συμπατριώτης μου, ο Λέτο. Το ίδιο μου κάνει» είπε, ενώ ερωτηθείς για τον Μεριέμ, απάντησε:
«Ο Μεριέμ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Γνωρίζουμε ότι όταν παίζει πάνω στη γραμμή χάνουμε σε ταχύτητα, αλλά όταν συγκλίνει στο κέντρο μας βοηθάει πολύ».