Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
«Αξιότιμε συνάδελφε

Παρά τις κομματικές και ιδεολογικές μας διαφορές, που δικαιολογούνται από τη Δημοκρατία, σε μείζονα ζητήματα του νομού μας, θεωρώ ότι μπορούμε και πρέπει να είμαστε μαζί. Εξάλλου οι μεγαλύτερες αλλαγές χρειάζονται συναίνεση και συμπόρευση. Μία από αυτές τις αλλαγές είναι το νέο σχέδιο «Καλλικράτης». Για αυτό το σχέδιο που θα χαράξει τον τοπικοαυτοδιοικητικό χάρτη για τα επόμενα 50 τουλάχιστον χρόνια, προτείνω να στηρίξουμε προς την Κυβέρνηση το σχεδιασμό της ΤΕΔΚΕ Ευβοίας.
Σε αυτόν το σχεδιασμό προβλέπεται διαφορετικός Δήμος στην περιοχή της Κύμης και διαφορετικός στην......
 περιοχή του Αλιβερίου. Μαθαίνω ότι η Κυβέρνηση έχει σχεδιάσει ενοποιημένο δήμο Κύμης-Αλιβερίου με συμμετοχή ακόμα των Δήμων Κονιστρών, Αυλώνος, Δυστίων. Οι τοπικές μας κοινωνίες αντιδρούν. Το γνωρίζουμε πολύ καλά.
Οι περιοχές αυτές έχουν διαφορετικές προτεραιότητες αλλά και προοπτικές. Η πολιτεία στην Κύμη έχει επενδύσει πολλά χρήματα για λιμάνι εξωτερικού εμπορίου και προμελέτη κλειστού αυτοκινητοδρόμου Χαλκίδας-Κύμης. Αυτή η περιοχή με σαφείς ιστορικές και πολιτιστικές διαφοροποιήσεις έχει κατεύθυνση τουριστικοεμπορική. Η περιοχή του Αλιβερίου έχει προαποφασιστεί ως μεγάλη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα και η κατεύθυνσή της είναι περισσότερο βιομηχανική παρά τουριστική.
Σας προτείνω λοιπόν να συντάξουμε κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, ώστε να ικανοποιήσουμε τόσο το λαό της Κύμης όσο και το λαό του Αλιβερίου. Και κυρίως να μην παράγουμε με την ανοχή μας ένα δήμο «τέρας» που θα περιλαμβάνει τα 47 από τα 153 δημοτικά διαμερίσματα του νομού. Αυτός ο δήμος «τέρας» θα δυσκολευτεί να βρει το δρόμο του.
Ας δείξουμε στους πολίτες της Εύβοιας ότι στα μεγάλα και τα οραματικά είμαστε μαζί».