Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Χαλκίδα 12-7-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Παπακωνσταντίνου είχε καταθέσει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, σχετικά με τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Νηλέως.
Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού, «είναι αδύνατον να .....
ολοκληρωθούν και να υποβληθούν τα σχετικά πορίσματα, προ των εκλογών»:
«Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι η Δ/νση Επιθ/σης Δ.Δ.Ν.Π. και ΔΕΚΟ, κατόπιν καταγγελίας Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Νηλέως, εξέδωσε εντολή διενέργειας διαχειριστικού – οικονομικού ελέγχου στον ως άνω Δήμο του Νομού Ευβοίας για τη χρονική περίοδο 2002-2006 η οποία ανατέθη στην Οικονομική Επιθεωρήτρια της Δ/νσης Οικον/κης Επιθ/σης Πειραιά κ. Σταυρούλα Λελόβα.
Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του ως άνω ελέγχου και η υποβολή του σχετικού πορίσματος, οφείλεται στο ότι στην πράξη μετάταξης της ως άνω Οικ. Επι/τριας στον κλάδο των Οικ. Επιθ/των, ακυρώθηκε με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και η υπόθεση επεστράφη στη Διοίκηση για νέα νόμιμη κρίση.
Η διαδικασία αυτή της επανάκρισης, λόγω απρόβλεπτων γεγονότων, όπως η ξαφνική προκήρυξη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, και η χρονοβόρα διαδικασία αυτής, καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του εν λόγω ελέγχου.
Δεν ανατέθηκε ο εν λόγω έλεγχος σε άλλον Οικον/κό Επιθ/τη λόγω των κενών οργανικών θέσεων αυτών, του μεγάλου φόρτου εργασίας των ήδη υπηρετούντων Οικ/κων Επιθ/των, αλλά και κυρίως γιατί το μεγαλύτερο μέρος του ελέγχου είχε ήδη γίνει από την ανωτέρω Οικ/κη Επιθ/τρια και δεν είχε προβλεφθεί η δικαστική εμπλοκή στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της μετάταξής της.
Ήδη η ως άνω διαδικασία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και αμέσως κατά προτεραιότητα θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Οι εκκρεμούντες στην Υπηρεσία μας διαχειριστικοί έλεγχοι Ο.Τ.Α. είναι πάρα πολλοί είναι χρονοβόροι περιλαμβάνουν πολλά οικονομικά έτη προ έλεγχο και είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν και να υποβληθούν τα σχετικά πορίσματα προ των εκλογών.»