Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 1

Για λάθη και διαιτησία μιλά ο Ολυμπιακός,
χαρά και μετριοφροσύνη στον Ηρακλή

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπαθούσε να συνειδητοποίησε το πώς ο Ολυμπιακός κατάφερε μέσα σε περίπου είκοσι λεπτά να χάσει στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή. Ο Ισπανός προπονητής δεν επικαλέστηκε την ατυχία της ομάδας του και μίλησε για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των παικτών του.
«Ο Ηρακλής έπαιξε με ένταση και πίεση. Ωστόσο, μέχρι το σημείο του πέναλτι ο Ηρακλής δεν είχε δημιουργήσει ευκαιρίες. Εμείς κάναμε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες και βάλαμε το γκολ στην πιο δύσκολη από αυτές. Χρειαστήκαμε πολλές ευκαιρίες για να ......
βάλουμε ένα γκολ και ο Ηρακλής με λίγες ευκαιρίες κατάφερε να βάλει δύο. Αυτό είναι δικό μας πρόβλημα, γιατί δεν καταφέραμε, όταν ήμασταν μπροστά σκορ, να παίξουμε καλά και δεν πήραμε ούτε έναν βαθμό. Θέλαμε να κερδίσουμε για να διώξουμε την αίσθηση ότι δεν τα είχαμε πάει καλά μέχρι τώρα, αλλά χάσαμε μια ευκαιρία» είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.
Σε ερώτηση σχετική με το αν οπισθοχώρησε ο Ολυμπιακός μετά το 0-1, ο Βαλβέρδε διαφώνησε:
«Δεν υποχώρησε η ομάδα μας. Το δεύτερο γκολ του Ηρακλή ήρθε όταν όλη η δική μας ομάδα ήταν στην περιοχή του Ηρακλή. Δεν οπισθοχωρήσαμε. Δεν είχαμε αρκετό χώρο, ο Ηρακλής κλείστηκε από την αρχή κι έπαιζε με αντεπιθέσεις. Ίσως κι εμείς θα έπρεπε να κάτσουμε πιο πίσω για να μην έχουμε πρόβλημα στις αντεπιθέσεις του Ηρακλή».
Σχετικά με τις επιλογές του στον χώρο της μεσαίας γραμμής, απάντησε:
«Ξεκινήσαμε με καλό κέντρο, κρίναμε ότι έπρεπε να παίξουμε με τους Ουρτάδο και Ντουντού γιατί έτσι κρίναμε κι έτσι όπως εξελίσσονταν ο αγώνας εκτιμήσαμε ότι ο Ιμπαγάσα θα μπορούσε να βοηθήσει.
» Ο Ιμπαγάσα μπορεί να προσφέρει όταν έχει απέναντί του έναν κλεισμένο αντίπαλο, ενώ ο Ουρτάδο μπορεί να εξισορροπήσει καλά το κέντρο. Ο Φουστέρ πήγε καλά, ήταν η πρώτη συμμετοχή, μπορεί να βοηθήσει σε άμυνα και επίθεση».
Ο Βαλβέρδε διαφώνησε επίσης με την άποψη ότι ήταν θέμα ατυχίας:
«Δεν ήταν θέμα ατυχίας, είναι σαφές ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Ναι, δεν μας βοήθησε η τύχη, αλλά η ευθύνη ανήκει σε μας. Πρέπει να μάθουμε να τελειώνουμε τις φάσεις μας, γιατί οποιαδήποτε αντεπίθεση του αντιπάλου μπορεί να καταλήξει σε γκολ.
» Όταν χάνεις ένα παιχνίδι ψάχνεις να βρεις τι έφταιξε, η άμυνα, η επίθεση. Αυτό ψάχνω κι εγώ. Δεν ξέρω εσείς τι πιστεύετε. Μετά από το πρώτο γκολ, δεν πιστεύω ότι πήγαμε τόσο άσχημα, είχαμε έλεγχο, τον οποίο χάσαμε σε μια αντεπίθεση του Ηρακλή και κατέληξε σε γκολ. Δεν πιστεύω ότι υπήρχε αναρχία ή έλλειψη ελέγχου, απλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις».


Ουζουνίδης: «Μπράβο, αλλά χαμηλά το κεφάλι»
Συγχαρητήρια αλλά... και χαμηλά τη μπάλα. Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής του Ηρακλή τόνισε ότι η ομάδα του χρησιμοποίησε το στοιχείο του αιφνιδιασμού, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο φετινός Ηρακλής έχει δυνατότητες.
«Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο που πραγματικά βοήθησε πάρα πολύ για να φθάσουμε σε αυτή τη σπουδαία νίκη. Είχα πει ότι θέλω ως ομάδα να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή και σήμερα δείξαμε ότι την είχαμε. Δεν πρέπει όμως να ενθουσιαζόμαστε, αλλά να συνεχίσουμε με χαμηλά το κεφάλι και να δουλέψουμε περισσότερο.
» Ξέρουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι 100%, αλλά ότι υπάρχουν δυνατότητες για να πετύχουμε καλά πράγματα. Πολλά παιδιά είναι πίσω σε φυσική κατάσταση, αλλά ο χρόνος κυλάει υπέρ μας. Είναι καλό το ότι κερδίσαμε, παράλληλα κερδίσαμε και χρόνο με τη νίκη και θεωρώ ότι στη συνέχεια θα παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι».
Σε ερώτηση σχετική με τις αλλαγές, απάντησε:
«Πριν από το παιχνίδι ήξερα ποια παιδιά μπορούσαν να αγωνιστούν με καλό ρυθμό και ποια όχι. Συνέβαλλε πολύ στις αποφάσεις μου το ότι ήμασταν πίσω στο σκορ. Επρεπε να ρισκάρουμε, να γίνουν αυτές οι κινήσεις. Άλλες φορές σου βγαίνουν, άλλες όχι. Το να χάσεις 2-0 δεν λέει τίποτα. Επρεπε να πιέσουμε πιο ψηλά τον Ολυμπιακό, να βάλουμε επιθετικογενείς παίκτες και αναγκάσαμε τον αντίπαλο να μείνει πίσω. Ανατρέψαμε το παιχνίδι και μετά πιο εύκολο ήταν να γίνει το 3-1 παρά το 2-2.

» Είχα πει ότι είναι θετικό ότι το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο αντίπαλος έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο, αλλά για μένα αυτό το παιχνίδι δεν είναι κριτήριο. Δείξαμε ότι έχουμε ποιότητα και μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Να κρατήσουμε χαμηλούς τους τόνους».
Σχετικά με την απόδοση του Καρίμ Σολτάνι, απάντησε:
«Ο Σολτάνι έχει δυνατότητες. Δεν τον χρησιμοποιήσαμε στην αρχή, γιατί θέλαμε να είμαστε πιο συγκρατημένοι στο πρώτο ημίχρονο. Ο Καρίμ όταν βρει χώρο είναι πολύ επικίνδυνος. Φάνηκε ότι αιφνιδιάστηκε ο αντίπαλος, δεν μας περίμενε σαν ομάδα έτσι. Αυτό δείχνουν οι κινήσεις. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες, αλλά είναι λογικό να έχει πρόβλημα στην ομοιογένεια».


Νικοπολίδης: «Έπρεπε να το τελειώσουμε»
Στις πολλές χαμένες ευκαιρίες, με τις οποίες ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει τελειώσει το παιχνίδι πριν πάρει μπροστά η μηχανή του Ηρακλή, απέδωσε την ήττα στο «Καυτανζόγλειο» ο Αντώνης Νικοπολίδης. Εξέφρασε πάντως την πεποίθησή του πως τα πρώτα δείγματα των ερυθρολεύκων είναι θετικά.
«Έπρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι καθώς είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε περισσότερα από ένα γκολ. Θέλουμε χρόνο ως ομάδα. Υπάρχει απογοήτευση και αυτό είναι λογικό γιατί δεν ξεκινήσαμε θετικά. Τα πρώτα δείγματα ωστόσο είναι πολύ θετικά για την συνέχεια» τόνισε ο Νικοπολίδης.
Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Πάντελιτς, που έκανε το ντεμπούτο του:
«Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ. Τα λάθη που κάναμε και ήταν δύο μας στοίχισαν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Εγώ προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου σήμερα».
Ο Ντουντού από την πλευρά του, τόνισε:
«Είναι λυπηρό γιατί χάσαμε το παιχνίδι. Το πρώτο μέρος παίξαμε καλά. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Από δύο ανόητα λάθη που κάναμε χάσαμε το ματς και ήρθε η ήττα. Υπάρχει πολύ δρόμος ακόμη. Είμαστε μία νέα ομάδα και είμαι σίγουρος πως πολύ γρήγορα θα έρθουν οι χαρές».


Σολτάνι: Πολεμήσαμε για τη νίκη
Την περίοδο της προετοιμασίας του Ηρακλή στη Βόρεια Ιταλία, ο Καρίμ Σολτάνι είχε δώσει συνέντευξη στους απεσταλμένους ρεπόρτερ του Ηρακλή. Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη, με αρκετή δόση χιούμορ τους είπε «ζαλίζομαι», αναφερόμενος στο σύνθημα των οπαδών του Ηρακλή. Αυτό είναι πλέον το αγαπημένο σύνθημά του και αυτό τού αφιέρωσαν οι οπαδοί του Ηρακλή μετά τη σπουδαία εμφάνισή του.
Ο Σολτάνι είπε ξανά «ζαλίζομαι», αφού έριξε... αναίσθητο τον Ολυμπιακό στο «Καυτανζόγλειο». Ο πολυτιμότερος παίκτης του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς ευχαριστήθηκε με την ψυχή του το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ηρακλή.
«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που έπαιξα αλλά και γιατί κερδίσαμε μια σπουδαία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.
» Παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, δεν τα παρατήσαμε, αλλά πολεμήσαμε μέχρι τέλους για να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε και το μειονέκτημα των πολλών απουσιών, αλλά το πάθος που είχαμε ως ομάδα και κυρίως η τρομερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοί μας, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν στη νίκη».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενέστερα στους οπαδούς του Ηρακλή:
«Είναι εκπληκτικοί, έχω παρακολουθήσει εξάλλου πολλά βίντεο στο internet. Ωστόσο, άλλο να τους ζεις από κοντά. Ακόμη κι όταν ήμασταν πίσω στο σκορ, δεν σταμάτησαν να μας υποστηρίζουν. Είναι σαν να νιώθεις μια δύναμη να σε σπρώχνει».
Ο Σολτάνι αποθεώθηκε μάλιστα από τους φιλάθλους του Ηρακλή που βρέθηκαν έξω από τα αποδυτήρια. Όπως εξάλλου και οι πιτσιρικάδες του Ηρακλή που έκαναν θραύση, ενώ ο Βέλλιος (ξανά)σκόραρε απέναντι στον Ολυμπιακό.
«Δεν περίμενα να παίξω, αλλά κάποια στιγμή μου είπε ο προπονητή μου να μπω μέσα για να γυρίσουμε το ματς. Κατευθείαν κατάλαβα ότι πιστεύει σε μένα» είπε ο Πασχάλης Βουτσιάς, αποκαλύπτοντας ότι σχετική συζήτηση έγινε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο.
Ο Μπόγκνταν Μάρα από την πλευρά του, δήλωσε:
«Είναι μία μεγάλη νίκη. Μεγάλη χαρά μπροστά στον κόσμο μας. Πήραμε τους 3 βαθμούς της νίκης. Δεν μ' ενδιαφέρει αν πέτυχα εγώ το πρώτο γκολ. Εμένα μ' ενδιέφερε να νικήσουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ακόμη καλύτεροι».
Μώραλης: «Έκανε πολλά λάθη η διαιτησία»
Ο Γιάννης Μώραλης μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή αναφέρθηκε στη διαιτησία του Σταθόπουλου, ενώ τόνισε ότι το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς.
«Ήταν μια διαιτησία με πάρα πολλά λάθη, τα περισσότερα από τα οποία σε βάρος μας. Δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι, ίσως και δύο. Ξεκινάει ένα νέο πρωτάθλημα και οι διαιτητές θα πρέπει να προσέχουν τα λάθη που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν ένα αποτέλεσμα. Εύχομαι στη συνέχεια να υπάρχουν καλύτερες διαιτησίες, για να μην έχουμε περιπέτειες από τις πρώτες αγωνιστικές.
» Ο Ολυμπιακός διαθέτει μια νέα ομάδα και χρειάζεται υπομονή για να συνεννοηθούνε και να φτιάξουν ένα καλό σύνολο. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν άξιζε να χάσει αυτό το παιχνίδι. Κανείς δεν πίστευε, όταν το σκορ έγινε 1-0, ότι θα χάναμε. Έτσι, όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Χάσαμε, προχωράμε με δουλειά για να παίξουμε καλύτερα στη συνέχεια και να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε».