Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ


Σε αδιέξοδο οδηγείται η αναδιάρθρωση της Σούπερ Λιγκ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς έπειτα από τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ένωσης με τον ΟΠΑΠ με θέμα τη νέα χορηγική σύμβαση, διαπιστώθηκε ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές, όχι μόνο δεν γεφυρώνεται, αλλά αντιθέτως, μεγαλώνει.

Αυτό, όπως είναι φυσιολογικό δημιουργεί τριγμούς και στην αμέσως επόμενη κατηγορία που περιμένει να εγκριθεί η αναδιάρθρωση της Σούπερ Λιγκ με το .....

περιβόητο «4+2» (τέσσερις ανεβαίνουν - δύο πέφτουν), ώστε να προχωρήσει και η Football League στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος με 21 ομάδες, αν δεν «κλειδώσει» η αναδιάρθρωση. Ωστόσο, μετά τη σημερινή συνάντηση του Μώραλη στον ΟΠΑΠ, έγινε γνωστό ότι υπάρχουν τεράστιες διαφωνίες τουλάχιστον σε δύο σημεία. Πηγές από τον συνεταιρισμό των ΠΑΕ αναφέρουν ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, αφού ο ΟΠΑΠ αρνείται να δεσμευτεί για σύμβαση άνω τους ενός έτους, με τη Σούπερ Λιγκ να ζητεί συμφωνία για τρία ή δύο χρόνια μίνιμουμ.

Όσο για το οικονομικό, το έξτρα ποσό που φέρεται να προσφέρει ο ΟΠΑΠ για τις δύο επιπλέον ομάδες, εφόσον γίνει η αναδιάρθρωση- είναι τέτοιο που αναλογικά, τα χρήματα βγαίνουν λιγότερα συνολικά για τους 18 και από τα ελάχιστα που είναι να δοθούν τη φετινή σεζόν. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν ώστε μέχρι τέλος της εβδομάδας να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις, είτε υπέρ, είτε κατά της αναδιάρθρωσης.


Έτσι, σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της ένταξης του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή στην Football League. Μάλιστα, την Τρίτη ήταν να συναντηθούν ο Σπύρος Καλογιάννης με τον Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά το ραντεβού ακυρώθηκε, επειδή δεν έχει κλείσει το θέμα «4-2», ενώ την ίδια ώρα, υπάρχουν «φωνές» ομάδων που ζητούν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 18 και όχι 21 ομάδων.