Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνάντηση εργασίας, με αντικείμενο
α. την πιθανολογούμενη επιβολή διοδίων στον συνδετήριο με την ΠΑΘΕ, άξονα Χαλκίδας-Σχηματαρίου και
β. τα προβλήματα που αφορούν στο βασικό σύστημα οδικών υποδομών της Εύβοιας,
πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση είχαν από.....
κοινού, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, οι οποίοι απεύθυναν πρόσκληση σε όλους τους Βουλευτές του Νομού.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αυτοπροσώπως οι Βουλευτές: Βαγγέλης Αποστόλου, Συμεών Κεδίκογλου και Δημήτρης Αναγνωστάκης. Ενώ εκπροσωπήθηκαν από συνεργάτες τους, ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου και ο Βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος.
Στη συνάντηση,
- εκφράστηκε η αντίθεση όλων στην προοπτική επιβολής διοδίων στον άξονα Χαλκίδας-Σχηματαρίου
- συζητήθηκαν τα προβλήματα στο βασικό σύστημα οδικών υποδομών του Νομού, ιεραρχήθηκαν οι αναγκαιότητες και τέθηκαν οι προτεραιότητες για τις διεκδικήσεις της τρέχουσας περιόδου.
Ως πρώτιστη προτεραιότητα αντιμετωπίζεται το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας, το μόνο που δύναται να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους ως χαρακτηρισμένο διευρωπαϊκό δίκτυο (με καταγεγραμμένη την επί της ουσίας διαφωνία του Βαγγ. Αποστόλου). Υψηλής προτεραιότητας είναι δε το συμβασιοποιημένο έργο της Παράκαμψης Βασιλικού καθώς και η ολοκλήρωση όλων των μελετών που αφορούν στο βασικό οδικό σύστημα.
Στο πλαίσιο αυτών των διεκδικήσεων, ως αναγκαίο πρώτο βήμα, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη.