Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Αύριο για ΔΑΡΙΓΚ;


Ούτε ένα ούτε δύο αλλά πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να διαθέσει κάποιος για να αποκτήσει το ακίνητο της ΔΑΡΙΓΚ στη Χαλκίδα. Αύριο Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ήταν να γίνει ο πλειστηριασμός και είχαν πει πως σε αυτόν θα συμμετείχε και ο Δήμος Χαλκιδέων από κοινού με την Περιφέρεια ή κάπως έτσι τέλος πάντων.
Μας λένε δηλαδή πως ο Δήμος Χαλκιδέων, ο οποίος έχει χρέη, θα....

χρεωθεί άλλα 6 και πάνω εκατομμύρια ευρώ για να πάρει στη κατοχή του και αυτό το ακίνητο!!!
Δεν πιστεύουμε πως τελικά θα προβούν σε μια τέτοια ενέργεια, αφού ούτε τα χρήματα διαθέτουν αλλά ούτε και νομικά είναι σε θέση να προχωρήσουν σε μια τέτοια πράξη. Πιστεύουμε πως όλα τα κάνουν για τα μάτια του κόσμου και για να μην τους πούνε πως δεν νοιάζονται για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω οι πρώην εργαζόμενοι στη ΔΑΡΙΓΚ.
Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση ο Δήμος να αποκτήσει αυτό το οικόπεδο αλλά όταν θα είχε τη δυνατότητα να το αξιοποιήσει. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και το γνωρίζουν όλοι. Όλοι επίσης γνωρίζουν πως ο Δήμος Χαλκιδέων θα χρειαστεί αρκετά χρόνια ώστε να πούμε πως θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και να διαθέσει κάποια χρήματα για  έργα τα οποία θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των δημοτών.
Κυρίες και κύριοι της Δημοτικής Αρχής, αν σήμερα  μπορούσατε να ρίξετε 6 εκατομμύρια ευρώ για έργα στη πόλη ή για συντήρηση κάποιων χώρων, θα σας χειροκροτούσαν οι δημότες. Δεν το κάνετε όμως. Τίποτα για τα παιδιά. Τίποτα για τη νεολαία γενικότερα. Τίποτα για τα σχολεία. Τίποτα για τους αθλητικούς χώρους. Για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και γενικώς τίποτα. Πώς λοιπόν  φτάνετε στο σημείο να θέλετε να αγοράσετε οικόπεδα;
Κίνδυνος να το αγοράσει κάποιος άλλος δεν υπάρχει αφού τίποτα δεν θα μπορέσει να κάνει εκεί.
Δεν ξέρουμε αν τελικά θα γίνει ή όχι σήμερα ο πλειστηριασμός αλλά πιστεύουμε πως ο Δήμος μας δεν θα είναι εκεί και δεν θα χρεώσει με 6 εκατομμύρια ευρώ τους δημότες. Πιστεύουμε πως αν θα γινόταν αυτό, κάποια αναφορά θα γινόταν στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.