Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Δήμος Χαλκιδέων


''Τους καταδίκασαν όλους''

Αυτό ήταν. Τώρα λύσαμε όλα τα προβλήματά μας. Είχαμε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Χαλκιδέων και για ώρες συζητούσαν για να βρούνε τρόπους ώστε να μην στείλουν τις καταστάσεις με τους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι να μπούνε σε διαθεσιμότητα. Αφού καταδίκασαν τον υπουργό και τη συγκυβέρνηση γενικότερα, πέταξαν....

και 2-3 ατάκες και είπαν μετά να ασχοληθούν και με άλλα θέματα.
Τι άραγε πέτυχαν οι δημοτικοί άρχοντες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης;
Τι έχασε η παράταξη του κ. Παγώνη, η οποία και αποχώρησε από τη συνεδρίαση;
Τι πέτυχαν οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Αποστόλου, οι οποίοι κατηγόρησαν τους άλλους βουλευτές που δεν ήταν στη συνεδρίαση;
Όλοι κέρδισαν τα 5΄δημοσιότητας, όπως λέει και ο τραγουδοποιός Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Είναι γνωστό πως, ως συνήθως, η αντιπολίτευση κατηγορεί τη συμπολίτευση. Αυτό έκαναν και οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Αποστόλου.
Αλήθεια, πότε θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για τα προβλήματα που έχουν οι δημότες; Πότε θα συνεδριάσει για τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα; Πότε για τα λουκέτα στα καταστήματα του Δήμου; Πότε για τα σκουπίδια, το οδικό δίκτυο, τα προβήματα στα σχολεία, τα προβλήματα στη καθαριότητα, στην ύδρευση, στην αστυνόμευση και τόσα άλλα;
Αποχώρησε η παράταξη του κ. Παγώνη επειδή, όπως δήλωσαν, δεν ενημερώνονται όπως θα έπρεπε για διάφορα θέματα του Δήμου. Κύριε Παγώνη, ο καθένας ερμηνεύει όπως θέλει αυτή την αποχώρηση αλλά η ουσία παραμένει ίδια. Πρέπει να μην φεύγετε αλλά να δίνετε τη μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε αυτή τη συνεδρίαση ακούσαμε τον Δήμαρχο να κατηγορεί και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αφού είπε πως είναι μόνο για να πηγαίνουν εκδρομές!!! Κύριε Δήμαρχε, να σας θυμίσουμε πως υπήρξατε και Πρόεδρος της τότε ΤΕΔΚΕ; Να σας θυμίσουμε πως κι εσείς δεν κάνατε τίποτα;
Στο Δήμο Χαλκιδέων υπάρχουν τεράστια προβλήματα και, δυστυχώς, αυτά δεν απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο  και όταν το απασχολούν η συζήτηση δεν διαρκεί περισσότερο από 10΄-15΄!!!
Είναι λοιπόν απαράδεκτο να απασχολούν το Δ.Σ. για ώρες θέματα που έχουν  να κάνουν  με μια μικρή ομάδα ανθρώπων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε αυτά βρίσκουν να κάνουν τους επαναστάτες και τους αντιστασιακούς, ενώ δεν λένε κουβέντα για τα θέματα που αφορούν όλους τους δημότες.
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μπάκα, αυτό που έχει σημασία είναι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. να λύνουν προβλήματα με αποφάσεις και όχι με ευχολόγια τα οποία ούτε κόστος έχουν αλλά δεν εξαρτώνται και από το Δημοτικό Συμβούλιο.