Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ

Ένα ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών

Το 2013 έχει θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Ευρωπαϊκό έτος Πολιτών (ΕΕΠ), με στόχο την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
Το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), ως εθνικό σημείο επαφής, έχει δημιουργήσει τον δικτυακό τόπο/σύνδεσμο http://eyc2013.ypes.gr με στόχο την ευρεία προβολή του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών μέσω της αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας και την ενημέρωση, για το θεσμικό πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών.....
(κανονισμός, δραστηριότητες, δίκτυα τοπικών περιφερειακών & εθνικούς εταίρων) και για όλες τις τρέχουσες σχετικές εκδηλώσεις και δράσεις.
Το ΥΠΕΣ έχει συντάξει ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, με στόχο την αποτύπωση της ενημέρωσης του Ευρωπαίου πολίτη ως προς την Ε.Ε. και τους θεσμούς της, τα δικαιώματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών και την Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια (20 ακριβώς χρόνια μετά τη θέσπισή της).
Το ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ απευθύνεται για συμπλήρωση από τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. για να αποτυπωθεί ο βαθμός ταύτισης των πολιτών των κρατών μελών της Ε.Ε. με την Ευρωπαϊκή ταυτότητα και να εξαχθούν στοιχεία που καταδεικνύουν τον βαθμό συνείδησης του Ευρωπαίου πολίτη εκτός από τη συνείδηση του ως πολίτη του Κράτους μέλους καταγωγής.

Η μέγιστη δυνατή διάχυση του ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ και η συγκέντρωση αριθμού απαντήσεων κατά ηλικία, φύλο, και γεωγραφική κατανομή, θα επιτρέψει, κατά την επεξεργασία τους, να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Ο Δήμος Χαλκιδέων παροτρύνει τους πολίτες για τη συμπλήρωση και αποστολή του σχετικού ερωτηματολογίου, Μέσα από την ιστοσελίδα του (www.dimos-xalkideon.gr) όπου έχει δημιουργηθεί σχετικός σύνδεσμος.

Το ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ είναι διαθέσιμο στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα για συμπλήρωση on line, έως και την 30η Οκτωβρίου 2013, στο δικτυακό τόπο http://eyc2013.ypes.gr/?page_id=938.
Το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο θα αποστέλλεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε. για το Ευρωπαϊκό έτος Πολιτών 2013 (http://europa.eu/citizens-2013).