Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 2η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΗΡΕΩΣ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η 2η Γιορτή Νεολαίας Ενοριών Κηρέως, που πραγματοποιήθηκε, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κηρίνθου.
Η αυλαία άνοιξε με τα παιδιά του Μαντουδίου, που έψαλλαν ύμνους και τραγούδησαν, υπό την ευθύνη του καλού Ιερέως και χοράρχη π. Νικολάου Μάρκου. Στην συνέχεια οι όμορες ενορίες Πηλίου και Βλαχιάς, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους, με συντονιστές τον π. Βασίλειο Μάρκου και π. Ιωάννη Γκέκα, καθώς και την εκπαιδευτικό κ. Χρυσάνθη Κυριάκου. Κατόπιν την σκυτάλη πήρε το Προκόπι, που με ...τους παραδοσιακούς χορούς που δίδαξε η κ. Παναγιώτα Ζαούρη, έδωσε μια άλλη χαρούμενη νότα, και κέφι στον κόσμο. 
Τέλος η 2η γιορτή Νεολαίας έκλεισε με την «οικοδέσποινα» Ενορία της Κηρίνθου που μαζί με τα παιδιά του Σπαθαρίου και της Ζωοδόχου Πηγής, έδωσαν το στίγμα και το βαθύτερο νόημα που η Εκκλησία μας πάντοτε μεταφέρει στον κόσμο και που έχουμε τόσο ανάγκη.
Ο εφημέριος π. Δημήτριος Σταμούλος με την καλή του Πρεσβυτέρα κ. Αναστασία και τον π. Αντώνιο Τσούπρο, συνέλαβαν την ιδέα που έλαβε «σάρκα και οστά» χάριν στην βοήθεια της Γυμνάστριας κ. Ελένης Ματσούκα. Έτσι το θεατρικό δρώμενο για την «ΜΑΝΑ», συγκίνησε τον κόσμο που κατέκλεισε την αίθουσα και δακρυσμένος καταχειροκρότησε τα παιδιά. 
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Πρωτοπρεσβ. π. Ιωάννη Μάρκου εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω της ετήσιας προγραμματισμένης προσκυνηματικής εκδρομής 700 Χαλκιδέων στην Τήνο και ευχαρίστησε τους πατέρες, τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Καλυβιώτη, τον πρώην Δήμαρχο κ. Πρόδρομο Ενωτιάδη, τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Στεργίου, τον Διευθυντή του σχολείου που πρόθυμα παραχώρησε την αίθουσα κ. Στυλιανό Στυλιανού, τους Κατηχητές, τους εθελοντές, και κυρίως τα παιδιά που μας χάρισαν αυτή την όμορφη βραδιά.
Όλοι έφυγαν χαρούμενοι ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου, σε κάποιο άλλο χωριό της ευρύτερης περιοχής του Κηρέα.