Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Χαϊνά 93, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΓΕΝΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ
1.    Περί έγκρισης του επιχειρησιακού προγράμματος 2014-2019 του Δήμου Χαλκιδεων και της έκθεσης των διαδικασιών κατάρτισης του.
Εισηγητής: Διαμαντής Καρκαντελίδης (Αντιδήμαρχος)
2.    Περί αποδοχής Πρόσκλησης με Κωδ. 14.6.33.33.1-3 (Α/Α ΟΠΣ : 1474), της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. και Υποβολή Πρότασης στη Δράση 14.6iv.33.33.2, Έργου/Πράξης....

με τίτλο “Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Κτιριακών Υποδομών Αρχιτεκτονικού και Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος Δήμου Χαλκιδέων» .
Εισηγητής: Διαμαντής Καρκαντελίδης (Αντιδήμαρχος)
3.    Περί τροποποίησης της υπ' αρ. 125/2016 ΑΔΣ: “περί αποδοχής της με Α.Π. 1568/27-4-2016 Απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για την Ένταξη της Πράξης με τίτλο «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Χαλκιδέων» (ΟΠΣ: 5000973) στον Αξ. Προτ/τας 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» , ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Στερεά Ελλάδα», σε συνέχεια της 32/2016 ΑΔΣ .
Εισηγητής: Διαμαντής Καρκαντελίδης (Αντιδήμαρχος)
4.    Περί καθορισμού ειδικοτήτων για πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα έτους 2016 .
Εισηγητής: Μπαντούνας Γεώργιος (Αντιδήμαρχος)
5.    Περί  έγκρισης της υπ’ αριθμ. 23/2016 απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικού, σχετικά με την καθιέρωση  Street Festival στο Λευκαντί .
Εισηγητής: Αθανάσιος Τριανταφύλλου  (Αντιδήμαρχος)
6.    Περί ανάκληση της υπ. αρ. 139/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το έργο «Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας»    .
7.    Περί έγκρισης της υπ. αρ.  47/2016 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΠΑΧ που αφορά την παραχώρηση κτιρίων στο ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΑΧ για ίδρυση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και υποβολή σχετικών αιτημάτων αδειοδότησης λειτουργίας των ΚΔΑΠ.
Εισηγητής: Αικατερίνη Κυριάκου - Καλαμιώτη (Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ)
8.    Περί έγκρισης της υπ. αρ.  48/2016 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΠΑΧ που αφορά αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Ετ. 2016  του ΔΟΠΠΑΧ .
Εισηγητής: Αικατερίνη Κυριάκου - Καλαμιώτη (Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ)
9.    Περί έγκρισης της υπ. αρ.  49/2016 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΠΑΧ που αφορά τα απολογιστικά στοιχεία του A΄ τριμήνου οικ. ετ. 2016 του ΔΟΠΠΑΧ .
Εισηγητής: Αικατερίνη Κυριάκου - Καλαμιώτη (Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ)
10.    Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Δ.Σ. του Φο. Σ.Δ.Α.
11.    Περί ορισμού μελών στις επιτροπές της Εμποροπανήγυρης της Δημοτικής Ενότητας Χαλκίδας .

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ
   Εισηγητής οικονομικών θεμάτων:  Μπαντούνας Γεώργιος (Αντιδήμαρχος)
12.    Περί έγκρισης 5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ.ετ. 2016 (333/16 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής) .
13.    Περί ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών.
14.    Περί αλλαγής χρήσης και σκοπού τραπεζικού λογαριασμού.
15.    Περί έκδοσης παραγωγικών αδειών .
16.    Περί επικαιροποίησης αποφάσεων Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων για αποδοχή κληρονομιών.
17.    Περί διαγραφής βεβαιωμένων χρηματικών ποσών από το βιβλίο εισπρακτέων του Δήμου .
18.    Περί επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντων χρημάτων .
19.    Περί έγκρισης διενέργειας προμηθειών.
20.    Περί έγκρισης ενιαίας μελέτης για την προμήθεια σάκων απορριμμάτων και ειδών καθαριότητας για τις ανάγκες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων αυτού .
21.    Περί έγκρισης ενιαίας μελέτης για την προμήθεια τροφίμων και γάλακτος για τις ανάγκες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων αυτού.
22.    Περί έγκρισης πρακτικού επιτροπής ανάκλησης εκθέσεων βεβαίωσης παράβασης αυτοκινήτων.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
     Εισηγητής ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Καθαροσπόρης Βασίλειος (Αντιδήμαρχος)
23.    Περί έγκρισης των κυκλοφοριακών προτάσεων και παρεμβάσεων που προκύπτουν από  το Ερευνητικό πρόγραμμα του Ε.Μ.Π. ''Ερευνητική υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων προς ένα Στρατηγικό Σχέδιο Πολεοδομίας και Βιώσιμων Μεταφορών'' .
24.    Περί έγκρισης 2ου ΑΠΕ του έργου: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΡΤΙΚΑ Δ.Ε.  ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ .
25.    Περί έγκρισης 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Έργα επέκτασης υφιστάμενου ΧΥΤΑ Κεντρικής Ευβοίας» .
26.    Περί παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΒΑΘΥ & ΚΑΛΟΧΩΡΙ – ΠΑΝΤΕΙΧΙ Δ.Ε. ΑΥΛΙΔΑΣ .
27.    Περί τρόπου εκτέλεσης έργου.
28.    Περί έγκρισης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.
29.    Περί συγκρότησης τριμελούς επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ» .
30.    Περί συγκρότησης τριμελούς επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΦΡΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» .
31.    Περί συγκρότησης τριμελούς επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΑΜΕΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΘΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΡΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ».
32.    Περί έγκρισης μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΔΗΜΟΥ.
33.    Περί έγκρισης μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ .
34.    Περί έγκρισης μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ  ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ .
35.    Περί έγκρισης μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ .

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
   Εισηγητής θεμάτων:  Μπουραντάς Γεώργιος (Αντιδήμαρχος)
36.    Περί καθορισμού αριθμού αδειών οικημάτων εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων. (100/16 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
37.    Περί καθορισμού Αφετηρίας Αστικών Λεωφορείων. (119/16 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .
38.    Περί πρότασης για κατάργηση θέσης και αποξήλωση κουβουκλίου περιπτέρου. (121/16 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) .