Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Οι φίλοι του Γιωργάκη Σεφερλή

Ο Γιωργάκης Σεφερλής έφυγε από την ζωή, πριν προλάβει να την χαρεί και μάλιστα "επέλεξε" να φύγει το Σαββατοκύριακο που δεν είχαμε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων κι έτσι δεν χάλασε και τα σχέδια του προπονητή του, για τον αγώνα της ομάδας του, της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΦΡΑΤΙΟΥ.
Ο Γιωργάκης όσα κι αν πούμε όσα κι αν γράψουμε, δεν θα επιστρέψει στην ζωή, αφού όποιος πάρει τέτοιο εισιτήριο το παίρνει χωρίς επιστροφή. Κάτι όμως πρέπει να κάνουν οι φίλοι του. Κάτι πρέπει να κάνουν αυτοί που τον αγαπούσαν πραγματικά. Να κάνουν κάτι για την μνήμη του.
Ο Γιωργάκης έφυγε από την ζωή, αλλά θα πρέπει αυτό να μην έχει ....
συνέχεια και να μην περιμένουμε το επόμενο θύμα.
Συμμαθητές, φίλοι και συγγενείς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ομάδα, έναν σύλλογο με το όνομα του Γιωργάκη και να ξεκινήσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης της νεολαίας, όχι σε κάποιο αμφιθέατρο ή σε κάποια αίθουσα, αλλά στα στέκια της νεολαίας και γιατί όχι εκεί όπου τα παιδιά με τα μηχανάκια τους κάνουν κόντρες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και αψηφώντας  τους πολλούς κινδύνους.
Άραγε θα βρεθεί κανείς να το κάνει αυτό ή θα πούμε πως δεν θα χρειασθεί και θα πάμε παρακάτω, περιμένοντας το επόμενο θύμα, το οποίο αυτή την φορά μπορεί να μην είναι στην γέφυρα του Αφρατίου, αλλά σ΄ αυτή του Βασιλικού ή στην έξοδο του Βασιλικού προς Ερέτρια ή στο λιμάνι της Αρτάκης ή κάπου αλλού;
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, αυτό το μήνυμα θα πρέπει να το μεταφέρουν τα παιδιά. Αυτά επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους.
Δεν είναι λύση το να βγει η τροχαία στους δρόμους και να γράφει τα παιδιά επειδή δεν φορούσαν κράνος, επειδή έτρεχαν ή επειδή δεν είχαν δίπλωμα.
Δεν είναι λύση για την ζωή των παιδιών αυτή. Έχουμε θύματα τα οποία και κράνος φορούσαν και δίπλωμα είχανε και όλα τα σχετικά είχανε, αλλά είχαν και άγνοια κινδύνου.
Η τροχαία θα πρέπει αντί να στήνει μπλόκα για τα μηχανάκια, να πάει να μιλήσει στα παιδιά και όχι με την ξύλινη γλώσσα, αλλά με την γλώσσα της νεολαίας.
Δεν θέλουμε να γράψουμε περισσότερα. Κάνουμε έκκληση στους φίλους του Γιωργάκη Σεφερλή να δημιουργήσουν αυτή την κίνηση, μήπως και προλάβουν το επόμενο θύμα. Ας μην περιμένουν τίποτα από την πολιτεία, δεν υπάρχει σε κανένα επίπεδο. Δεν λειτουργεί ούτε σε Εθνικό, ούτε σε τοπικό επίπεδο. Αυτοί που είναι στην εξουσία, αυτοί που έχουν την καρέκλα, έχουν άλλα ενδιαφέροντα και όχι πως θα προστατέψουν τα παιδιά μας.
Παριστάνουν πως όλα τα κάνουν για το καλό μας, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.
Τι έκαναν για τον Γιωργάκη και τον κάθε Γιωργάκη;
Τίποτα απολύτως και δεν θα κάνουν και στην συνέχεια.
Πριν στεγνώσουν λοιπόν τα δάκρυα των φίλων του Γιωργάκη Σεφερλή, ας κάνουν κάτι για να τιμήσουν την μνήμη του. Ας προχωρήσουν σε μια διαρκή πρωτοβουλία ενημέρωσης της νεολαίας, ώστε το κάθε παιδί να προστατεύει τον εαυτό του, γιατί η ζωή είναι ωραία.