Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ειδικά ζητήματα.
Όπως έχουμε προαναγγείλει στην Οικονομική Επιτροπή παραδίνουμε στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και στην δημοσιότητα όλα τα ερωτήματα που έχουμε καταθέσει μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα και παραμένουν αναπάντητα.
Παρά τις συνεχείς αναφορές μας στην οικονομική επιτροπή, αποφύγατε μέχρι σήμερα οποιαδήποτε τοποθέτηση.
Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτο να υποτιμάτε και να υποβαθμίζετε οποιοδήποτε ερώτημα σχετίζεται με την διοίκηση που ασκείτε.
Σύμφωνα με όσα ισχύουν σε αιρετά όργανα, θεωρούμε, πως, είστε πολιτικά υποχρεωμένοι να απαντήσετε δημόσια σε εύλογο χρονικό διάστημα… Σε αυτή την βάση περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.
Ερωτήσεις που κατά καιρούς διατυπώθηκαν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

2 Νοεμβρίου 2015, 
Θέλουμε να καταγραφούν ακόμη μια φορά στα πρακτικά :
Οι αντιρρήσεις μας για την κατάχρηση της τηλεδιάσκεψης.....

Η καθυστέρηση στην αποσαφήνιση των θέσεων της αρχής της Περιφέρειας για το γνωστό κείμενο του κ. Καρνάβα, προς τον εκπρόσωπο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.
Υποβάλλουμε, επίσης, το αίτημα για μια ουσιαστική συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, σχετικά :
Με την προοπτική ενοποίησης της οικονομικής διαχείρισης της Περιφέρειας και της υπαγωγής στην αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής και των πράξεων της διαχειριστικής αρχής αλλά και του περιφερειακού ταμείου.
Με τον ουσιαστικό έλεγχο της σκοπιμότητας και της διαχείρισης των δανείων της Περιφέρειας, που αποτελούν υποχρέωση της.

18η Νοεμβρίου 2015
Εξ αρχής είχαμε διατυπώσει την άποψη μας για την κατάχρηση της διαδικασίας της τηλεδιάσκεψης στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας πως υποβαθμίζει την συγκεκριμένη λειτουργία του οργάνου και δεν επιτρέπει την ουσιαστική συζήτηση.
Το κείμενο του Γενικού Διευθυντού, μετά το  35512/15-10-2015 έγγραφο Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής  Ανασυγκρότησης, που αναφέρεται στους κινδύνους ακυρότητας, που εμπεριέχονται στην συγκεκριμένη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, μας δικαιώνει…….
Για λόγους ουσίας και για την διασφάλιση του πολιτικού χαρακτήρα της συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή…. Για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής διαφάνειας στις συνεδριάσεις της που πρέπει να έχουν δημόσιο χαρακτήρα…. δεν θεωρούσαμε ούτε θεωρούμε το θέμα τυπικό….. 
Θα έπρεπε να το είχατε κατανοήσει πριν το έγγραφο του Υπουργείου, που για μας ουδεμία σημασία έχει.
***********************
AITHMA
Στα πλαίσια του αναγκαίου ελέγχου της διοίκησης  ζητάμε :
1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΗΣ 18 ΜΑΙΟΥ 2015 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΚΌ ΜΕ ΤΟ ΘΈΜΑ 5

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδας προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων σε Κέντρο προσωρινής αποθήκευσης επικινδύνων και μη επικινδύνων αποβλήτων (ΚΑΣΑ), της εταιρείας «CINAR A.E..», στη θέση « Καλό Πηγάδι » της Δ.Ε. Τανάγρας του Δήμου Τανάγρας στην Π.Ε Βοιωτίας.
Με εισηγητή τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.
2. Την αποσαφήνιση των θέσεων της αρχής της Περιφέρειας για το γνωστό κείμενο του κ. Καρνάβα, προς τον εκπρόσωπο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

24 Νοεμβρίου 2015, Τρίτη, 11:00 πμ

Α…. Δεν υπογράφουμε πρακτικά τηλεδιάσκεψης….. Δεν νομιμοποιούμε τέτοιου είδους συνεδριάσεις, που έγινα με αυτόν τον τρόπο χωρίς αιτιολόγηση.

28 Δεκεμβρίου 2015

Α…. Δεν υπογράφουμε πρακτικά τηλεδιάσκεψης….. Δεν νομιμοποιούμε τέτοιου είδους συνεδριάσεις, που έγινα με αυτόν τον τρόπο χωρίς αιτιολόγηση.
Β…. Ζητάμε την αποσαφήνιση των θέσεων της αρχής της Περιφέρειας για το γνωστό κείμενο του κ. Καρνάβα, προς τον εκπρόσωπο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.
Γ…. Ζητάμε να οργανωθεί συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό των οικονομικών  και τεχνικών υπηρεσιών  των Περιφερειακών Ενοτήτων με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας…. Μεθοδολογία για ενιαίους κανόνες και τρόπο λειτουργίας. 
Δ…. Ζητάμε να μάθουμε την θέση της Διοίκησης της Περιφέρειας γύρω από τις αλλαγές στο σύστημα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της.
11 Ιανουαρίου 2016

ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ…. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ 
15 Μαρτίου 2016
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Θεωρούμε σημαντική την εκδήλωση αλληλεγγύης αλλά δεν αντιμετωπίζει επαρκώς και στην ουσία του το πρόβλημα εφόσον λείπει η πολιτική τοποθέτηση.
Επιθυμούμε και επιδιώκουμε να γίνει μια τέτοια συζήτηση.
Θέλουμε επίσης συγκεκριμένα στοιχεία για την κρατική επιχορήγηση γύρω από αυτό το θέμα…. Όπως, επίσης, θέλουμε στοιχεία και για την δράση των ΜΚΟ σ’ αυτόν τον τομέα….. Ζητάμε να ενημερωθούμε για την χρηματοδότηση τους και φυσικά για τον έλεγχο που τυχόν υπάρχει.
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Που στηρίζεται την άποψη, πως, δεν υφίσταται καταστρατήγηση των όρων της Σύμβασης παραχώρησης αγροτεμαχίων σε δικαιούχο, όπως αναφέρεται στην καταγγελία ομάδας αγροτών της περιοχής Ηράκλειας  της Φθιώτιδας, για την πολύχρονη παραχώρηση αγροτεμαχίου σε ιδιώτη ;
Θεωρείτε επαρκώς τεκμηριωμένη την απάντηση σας με το δελτίο τύπου που εκδώσατε ;
Να μας φέρετε ολοκληρωμένη έκθεση πεπραγμένων στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

9 Μαΐου 2016
Είναι γνωστό το ιστορικό των προβλημάτων που αντιμετώπισε η Περιφέρεια γύρω από την γέφυρα του ποταμού Ίναχου της Δυτικής Φθιώτιδας, που υπέστη σοβαρές ζημιές, εξ αιτίας πλημμυρικών φαινομένων ( 1 / 2 / 2015 ) και οδήγησε στην κατασκευή νέας, σύμφωνα με την απόφαση 11933 / 256 / 26 – 1 – 2016 της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  της Π.Ε Φθιώτιδας. 
Πριν από στο συγκεκριμένο γεγονός είχε αποφασιστεί η πραγματοποίηση συγκεκριμένου έργου για την προστασία της γέφυρας, με τίτλο « Αποκατάσταση ζημιών αναβαθμού γέφυρας Ίναχου », που ανακοινώθηκε σαν έγκριση αποτελέσματος πρόχειρου διαγωνισμού , με το 133946 / 9440 / 27 - 11 – 2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  της Π.Ε Φθιώτιδας, σύμφωνα με την 1076/ 23 – 10 – 2014 { 2ο Θέμα ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Ζητάμε να γνωστοποιηθεί στην Οικονομική Επιτροπή…. Αν το έργο που θα προστάτευε την γέφυρα έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και κατά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

23 Μαΐου 2016
Τυπώνουμε και καταθέτουμε το συγκεκριμένο έγγραφο από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ…….
https://diavgeia.gov.gr/doc/79%CE%93%CE%987%CE%9B%CE%97-9%CE%9F9?inline=true
Διατυπώνουμε ταυτόχρονα τις ερωτήσεις :
Ποιος αποφάσισε την ανάθεση της μελέτης του οργανισμού της Περιφέρειας σε ιδιωτική Εταιρεία ;
Ποιος επέλεξε και με τι κριτήρια την συγκεκριμένη Εταιρεία;

30 Μαΐου 2016
Α. Ποιος  και γιατί αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας το φετινό Φεστιβάλ της ΟΙΤΗΣ, που οργανώνεται από ιδιωτική επιχείρηση. 
Το θέμα έχει σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις.
Να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση.
Β. Από  το έγγραφο https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%92%CE%A787%CE%9B%CE%97-%CE%A075?inline=true  
προκύπτει ότι αναθέσατε την διαχείριση του συστήματος άρδευσης και την συντήρηση του Κωπαϊδικού πεδίου  σε ιδιώτη.
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και αποτελεί σημαντικό βήμα εκχώρησης των αρμοδιοτήτων μα σε ιδιώτη…. ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
Ζητούμε να το κάνετε κανονικό θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.
Γ. Με το έγγραφο σας 
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A1%CE%A317%CE%9B%CE%97-9%CE%A77?inline=true
προκύπτει η ανάθεση της διαφήμισης του ΠΕΠ σε ιδιώτη με αμοιβή 40.000 ευρώ.
Μας ενδιαφέρει να μάθουμε την σκοπιμότητα της δαπάνης και που βρήκατε το συγκεκριμένο γραφείο του κ. Παυλόπουλου. 

6 Ιουνίου 2016
Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτο τον διαγωνισμό για διερεύνηση της ρύπανσης με 6σθενες χρώμιο του Ασωπού στην θέση ΜΑΙΛΗ, όπου χύνεται αγωγός αποχέτευσης 4 βιομηχανιών. που ήδη έχουν καταδικαστεί για ρύπανση.
Η συγκεκριμένη ενέργεια ξελασπώνει τους βιομηχάνους, που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν.
Είναι εντελώς απαράδεκτη  η οικονομική επιβάρυνση της Περιφέρειας.
Βλέπε έγγραφο : 
https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A08%CE%9A7%CE%9B%CE%97-62%CE%A0?inline=true

13 Ιουνίου 2016
Θυμίζουμε την προηγούμενη τοποθέτηση μας…….
« Με αφορμή αρκετές απευθείας αναθέσεις, που έχουν γίνει σε διάφορες εταιρείες προκειμένου να εξασφαλιστεί η παροχή κάθε φύσης συμβουλής στην Περιφέρεια…. ζητάμε να μας δοθεί πίνακας όλων των αναθέσεων, που έγιναν με αυτή την λογική από  1/1/2015, από την Περιφέρεια, το Περιφερειακό Ταμείο και την διαχειριστική αρχή.
Ζητάμε να ενημερωθούμε για τον σκοπό της κάθε ανάθεσης και για το κόστος της. Για το ποιος την πήρε και τι εργασία παρέδωσε. Ποιος την παρέλαβε ».
Περιμένουμε τις απαντήσεις σας, που πρέπει να είναι συγκεκριμένες.

21 Ιουνίου 2016
1ον 
Έχουμε υπόψη μας  αρκετές απευθείας αναθέσεις, που έχουν γίνει σε διάφορες εταιρείες προκειμένου να εξασφαλιστεί η παροχή κάθε φύσης συμβουλής στην Περιφέρεια….  Από την διαύγεια  επιβεβαιώσαμε πως και σήμερα συνεχίζεται την ίδια τακτική …..
Βλέπουμε  χαρακτηριστικά  τις τελευταίες μέρες :
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για την ανάθεση σε Σύμβουλο υποστήριξης της ΕΥΔΕΠ στην εξειδίκευση δράσεων για την Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και οποιωνδήποτε διακρίσεων,

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A94%CE%A1%CE%937%CE%9B%CE%97-%CE%95%CE%9B%CE%A4?inline=true
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάθεση σε σύμβουλο υποστήριξης της ΕΥΔ ΕΠ Στερεάς Ελλάδας στη διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A8%CE%A1%CE%A37%CE%9B%CE%97-%CE%9A21?inline=true
Ζητήσαμε  να μας δοθεί πίνακας όλων των αναθέσεων, που έγιναν με αυτή την λογική από  1/1/2015, από την Περιφέρεια, το Περιφερειακό Ταμείο και την διαχειριστική αρχή.
Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τον σκοπό της κάθε ανάθεσης και για το κόστος της. Για το ποιος την πήρε και τι εργασία παρέδωσε. Ποιος την παρέλαβε ».
Περιμένουμε τις απαντήσεις σας, που πρέπει να είναι συγκεκριμένες, προσθέτοντας σαν αίτημα την πληροφόρηση μας από μέρους σας….. Γιατί δεν φροντίζετε να ενισχυθούν ουσιαστικά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας με μόνιμο προσωπικό….. Γιατί δίνετε όλες αυτές τις  μελέτες στον ιδιωτικό τομέα…. Που βρίσκετε τα συγκεκριμένα γραφεία και τι επιβεβαιώνει την εμπειρία και την δυνατότητα τους.
2ον 
 Πληροφορηθήκαμε από την διαύγεια και συγκεκριμένα από το έγγραφο
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A931%CE%A47%CE%9B%CE%97-%CE%9E%CE%915?inline=true
Τις διευκολύνσεις που προσέφερε η περιφέρεια σε τράπεζες ( μεταξύ αυτών ATTIKA BANK και EUROBANK ) που έχουν μεγάλο οικόπεδο στην ιδιοκτησία τους …. Τους εξασφαλίζει απευθείας είσοδο  - έξοδο σε οδικό δίκτυο ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο ενοικιαστής τους ΠΟΛΥΣΥΝΕΡΓΕΙΟ… Για 5ρία τουλάχιστον χρόνια…. Με υπογραφή της κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Διερωτόμαστε για το πώς έγινε αυτό και που στηρίζεται…. Για το αν και άλλοι είχαν ή θα έχουν ανάλογη αντιμετώπιση.
Το λέμε ξεκάθαρα πως πρόκειται για εξυπηρέτηση – ρουσφέτι

27 Ιουνίου 2016

Σας υπενθυμίζουμε πως εκκρεμούν :

Η απάντηση των υπηρεσιών γύρω από το ζήτημα των προληπτικών μέτρων προστασίας της γέφυρας που έπεσε στον δρόμο για τα Μάρμαρα.

Ο πίνακας των μέχρι σήμερα αναθέσεων για  υπηρεσίες συμβούλου, που από μηνός ζητήσαμε


Η πρόταση μας για ενιαία διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας ( και του Περιφερειακού Ταμείου αλλά και της διαχειριστικής αρχής )  μέσω της οικονομικής επιτροπής.

Θεωρούμε απολύτως αναγκαία την τοποθέτηση σας επί αυτών των ζητημάτων…….. σημειώνοντας πως ανάλογα ζητήματα θα θέσουμε και στην σημερινή συνεδρίαση.

Ειδικό Ζήτημα 1.

Θέτουμε υπόψη σας την συγκεκριμένη καταγγελία, που αφορά την περιοχή ΟΣΜΑΕΣ του ΘΕΟΛΟΓΟΥ….
Στον 21ο αιώνα με του νερουλάδες και η Πολιτεία άφαντη – 
Δείτε την καταγγελία κατοίκου της περιοχής του Θεολόγου στη Λοκρίδα Φθιώτιδας.
«Σε συνθήκες καύσωνα και 1200 οικογένειες έχουμε μείνει χωρίς νερό και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια πευκόφυτη περιοχή με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. 
Δυστυχώς τόσο ο Δήμαρχος Αταλάντης όσο και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επιδεικνύουν μια αξιοπερίεργη αδιαφορία εδώ και 6 μήνες. 
Γιατί δεν τροφοδοτούν οι ίδιοι με υδροφόρες των υπηρεσιών τους, τους κατοίκους; Αντηχεί ο κόσμος να πληρώνει 10 ευρώ το κυβικό.»
Τι πρόκειται να κάμετε κ. Περιφερειάρχη
.
Ειδικό Ζήτημα 2.

Είναι γνωστές οι καταστροφές που υπήρξαν στην είσοδο της Γλύφας και στον οικισμό που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πριν ( λιμανάκι ), εξ αιτίας των βροχοπτώσεων.

Από επί τόπου διαπιστώσεις μας σημειώνουμε :

Φερτές ύλες και μπάζα από τον κατασκευαζόμενο δρόμο έχουν κατακλύσει κατοικίες και χωράφια σε μεγάλη έκταση.
Δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές και οι βλάβες τους είναι εξόφθαλμες παρά τις μικροπαρεμβάσεις που έγιναν εκ των υστέρων για τα μάτια του κόσμου.
Η παραλία και το λιμανάκι έχουν πληγεί σοβαρά αφού η λάσπη από τις φερτές ύλες και τα μπάζα έχει καλύψει τον βυθό πολλά μέτρα από την παραλία.

Για όλη αυτή την κατάσταση θέλουμε να υπογραμμίσουμε :

Οι καταστροφές είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου τρόπου που κατασκευάζεται ο δρόμος της Γλύφας. Οφείλονται κυρίως στην σοβαρή παράλειψη απομάκρυνσης των αποτελεσμάτων των χωματουργικών εργασιών ( μπάζων ) κατά τα προβλεπόμενα.
Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η έλλειψη ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για τη αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Θεωρούμε δικαίωμα και υποχρέωση μας να ζητήσουμε από την πολιτική ηγεσία και την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, που επιβλέπει το έργο να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Να πάρουν όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση του ζητήματος, εγκαταλείποντας την τακτική του Μαυρογιαλούρου, που συνηθίζει να κάνει κάτι για τα μάτια του κόσμου αδιαφορώντας για την ουσία του ζητήματος.

Να μας γνωρίσετε τι θα κάνετε άμεσα και στο μέλλον για την συγκεκριμένη περιοχή. Αν θα καταλογιστούν ευθύνες στους εργολάβους και τους επιβλέποντες.

Προτάσεις μας : 

1. Ο εργολάβος να αποκαταστήσει τις ζημιές, άμεσα και με τον έλεγχο της Περιφέρειας..
2. Η Περιφέρεια να κάνει αντιπλημμυρική μελέτη και έργα στην περιοχή, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
3. Ο Δήμος να χαρακτηρίσει σαν οικισμό την περιοχή και να σχεδιάσει την εξέλιξη της ώστε να διασφαλιστούν  η καλή και ασφαλής διαμονή των κατοίκων καθώς και οι περιουσίες τους.  

4 Ιουλίου 2016
Επειδή παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπήρξαν απαντήσεις στα ζητήματα που θέσαμε, σύμφωνα με τον νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου….
Θεωρούμε σκόπιμο να επανέλθουμε για τελευταία φορά ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα μας….. ζητώντας εντός της τρέχουσας εβδομάδας :
Να μας δοθεί η  απάντηση των υπηρεσιών γύρω από το ζήτημα των προληπτικών μέτρων προστασίας της γέφυρας που έπεσε στον δρόμο για τα Μάρμαρα.

Να μας κοινοποιηθεί ο  πίνακας των μέχρι σήμερα αναθέσεων για  υπηρεσίες συμβούλου, που από μηνός ζητήσαμε

Να μας γνωστοποιηθεί η θέση της Περιφέρειας για την  πρόταση μας  όσον αφορά την  ενιαία διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας ( και του Περιφερειακού Ταμείου αλλά και της διαχειριστικής αρχής )  μέσω της οικονομικής επιτροπής.

Παράλληλα ζητάμε :

1. Γραπτές και συγκεκριμένες εξηγήσεις…..  γιατί το αντικείμενο του έργου που αφορά την «Αποκατάσταση ζημιών επαρχιακού οδικού δικτύου Δυτικής Φθιώτιδας», Π.Ε. Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 500.000,00€ με Φ.Π.Α. Εφόσον κατά τα δύο τμήματά του, έχει γίνει αφετηρία δύο άλλων διαγωνισμών….( Στα χέρια μας είναι η τεχνική περιγραφή του έργου υπογεγραμμένη 17/2/2016 ).
Συγκεκριμένα καταγράφουμε την τεχνική περιγραφή του έργου, που αφορά  τις επαρχιακές οδούς 1,6,18…… Καταγράφουμε, επίσης, τον διαφορετικό διαγωνισμό για την επαρχιακή οδό 18, ύψους 100.000 ευρώ ( Στα χέρια μας είναι η τεχνική περιγραφή του έργου υπογεγραμμένη 9/2/2016 ) και άλλον διαγωνισμό για την επαρχιακή οδό 1 ύψους 95.000 ευρώ, ( Στα χέρια μας είναι η τεχνική περιγραφή του έργου υπογεγραμμένη 29/2/2016 )… Διερωτόμαστε πως έγινε διαγωνισμός για έργα με αλληλεπικαλυπτόμενο αντικείμενο.
Έχοντας, επίσης, υπόψη μας το έργο « Συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε Φθιώτιδας» ύψους 2.500.000 ευρώ για το 2015 και άλλο που συμβασιοποιήθηκε ανάλογου ύψους για το 2016… ζητάμε τις αναλυτικές επιμετρήσεις των εργασιών που πληρώσαμε, για να εκτιμήσουμε το κόστος των συγκεκριμένων εργασιών και την αξία τυχόν πρότασης μας για συνεργεία δημόσιου χαρακτήρα.
2. Τι κάνετε με την παροχή δωρεάν νερού στους κατοίκους της περιοχής ΟΣΜΑΕΣ του Θεολόγου Φθιώτιδας, που θέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα.
3. Είναι γνωστές οι καταστροφές που υπήρξαν στην είσοδο της Γλύφας και στον οικισμό που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πριν ( λιμανάκι ), εξ αιτίας των βροχοπτώσεων.
Για αυτή την κατάσταση θέλουμε να υπογραμμίσουμε :
Οι καταστροφές είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου τρόπου που κατασκευάζεται ο δρόμος της Γλύφας. Οφείλονται κυρίως στην σοβαρή παράλειψη απομάκρυνσης των αποτελεσμάτων των χωματουργικών εργασιών ( μπαζών ) κατά τα προβλεπόμενα.
Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η έλλειψη ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για τη αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.
Να μας γνωρίσετε τι θα κάνετε άμεσα και στο μέλλον για την συγκεκριμένη περιοχή. Αν θα καταλογιστούν ευθύνες στους εργολάβους και τους επιβλέποντες.
Προτάσεις μας : 
Ο εργολάβος να αποκαταστήσει τις ζημιές, άμεσα και με τον έλεγχο της Περιφέρειας..
Η Περιφέρεια να κάνει αντιπλημμυρική μελέτη και έργα στην περιοχή, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Ο Δήμος να χαρακτηρίσει σαν οικισμό την περιοχή και να σχεδιάσει την εξέλιξη της ώστε να διασφαλιστούν  η καλή και ασφαλής διαμονή των κατοίκων καθώς και οι περιουσίες τους. 

*********************

Στεκόμαστε ιδιαίτερα στο έργο  αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην  ανατολική παράκαμψη της Λαμίας.
Επειδή θεωρούμε το ποσόν δυσανάλογο της εικόνας που έχουμε διερχόμενοι από το συγκεκριμένο σημείο…. Ζητάμε τις επιμετρήσεις του έργου και την έκθεση του επιβλέποντος μηχανικού.
**********************
Πώς αξιολογούμε την σοβαρότητα και το κόστος της 
Της απευθείας ανάθεσης της μελέτης με θέμα   ΣΥΣΤΗΜA ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΦΥΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΟΥ
SIDERITIS EUBOEA ( τσάι του βουνού) στο Γεωπονικό
Πανεπιστήμιο Αθηνών, ποσού 23.866,92€ … από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.  

11 Ιουλίου 2016
Με αφορμή την τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων σε ορισμένα σημεία της νέας Εθνικής οδού, στα πλαίσια της προσαρμογής τους στην πραγματικότητα που πρόκυψε από την κατασκευή του έργου….. Ζητάμε να πληροφορηθούμε το πώς και το γιατί άλλαξε στα συγκεκριμένα σημεία η αρχική μελέτη.
Τι επέβαλε τις αλλαγές ;
Κρίνουμε πολιτικά αναγκαίο να σχολιάσετε την απόφαση του Δασάρχη Αταλάντης να χαρακτηρίσει μια περιοχή 24.000 στρεμμάτων σαν μη δασική.
Πρόκειται για την περιοχή ΓΚΟΡΤΣΙΕΣ  - ΚΛΙΜΑΚΙ, όπου το ιδιοκτησιακό καθεστώς αμφισβητείται και πολλοί ονειρεύονται να κερδοσκοπήσουν.
Περιμένουμε να μας εκφράσετε τις προθέσεις σας…. Τι θα κάνετε 
Με το έγγραφο https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%974%CE%A47%CE%9B%CE%97-%CE%98%CE%9A%CE%9F?inline=true   …. ζητάτε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για σύμβαση με νέους τεχνικούς συμβούλους για την διαχείριση των θεμάτων της Περιφέρειας……
Σε άλλο έγγραφο σας …
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A98%CE%93%CE%9C7%CE%9B%CE%97-%CE%A7%CE%A5%CE%A9?inline=true
Φαίνεται πως ζητάτε ακόμη και λογιστική στήριξη.

Ζητάμε να μας πείτε το ολοκληρωμένο σχέδιο σας και φυσικά να μας δώσετε τα στοιχεία που ζητήσαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Θέλουμε να πληροφορηθούμε πότε σκοπεύετε να απαντήσετε στα ερωτήματα που θέσαμε γραπτώς στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής….. Προκειμένου να τοποθετηθούμε ανάλογα.

18 Ιουλίου 2016
Θα θέλαμε να πληροφορηθούμε σε σχέση με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας :
1. Πού βρίσκεται το θέμα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού ;
2. Τι συζητήσεις κάνετε με τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Α.Ε και την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου ;
3. Ποια είναι η θέση της Περιφέρειας για τον καινούργιο νόμο και τους προτεινόμενους φορείς, ΔΙΣΕ ;
Αλήθεια τι θα κάνετε εσείς και η κ. Παπαθωμά (αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας ) με την υπογραφή που βάλατε στις συγχωνεύσεις φορέων διαχείρισης απορριμμάτων για την δημιουργία του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Α.Ε, που στην πορεία κρίθηκε μη σύννομος ;

25 Ιουλίου 2016
Στα πλαίσια του δικαιώματος μας να ελέγχουμε τα όσα εξελίσσονται στο επίπεδο της Περιφέρειας :
1. Ζητάμε καθαρά και συγκεκριμένα το ποιους ( άτομα και εταιρικά σχήματα) αξιοποιήσατε ή αξιοποιείτε σαν συμβούλους από την εγκατάσταση σας στην Περιφέρεια μέχρι σήμερα. 
Τι εξυπηρέτησε  ή εξυπηρετεί ο καθένας….. Πως προτιμήθηκε και πόσο κόστισε .
2. Ποια είναι η πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, που προχωράει με ευθύνη σας ;
Τι συνεννοήσεις ή συνεργασίες έχετε αναπτύξει με τον μη σύννομο Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Α.Ε, σε αυτή την κατεύθυνσης.
Ποια είναι ή άποψη σας για τον καινούργιο νόμο και ποιοί οι στόχοι και οι επιδιώξεις σας.
3. Πως εκτιμάτε το πρόβλημα της Οζώδους Δερματοπάθειας των Βοοειδών στην περιοχή μας και τι μέτρα σκοπεύετε να πάρετε.
Εμείς προτείνουμε …. Να οργανώσετε συνεργεία κτηνιάτρων σε όλους τους νομούς για τον προγραμματισμένο, συστηματικό και γρήγορο εμβολιασμό των ζώων…. Προτείνουμε, επίσης τη Υπουργείο ή η Περιφέρεια να καλύψουν πλήρως τα έξοδα προμήθειας των εμβολίων.
4. Παράλληλα, ζητάμε να μας γνωρίσετε το πρόγραμμα σας για την ριζική αντιμετώπιση της ΒΡΟΥΚΕΛΑΣ στην κτηνοτροφία μας. Ζητάμε την εκπόνηση, χρηματοδότηση και υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος που θεωρούμε αναγκαίο.

8 Αυγούστου 2016
ΠΡΩΤΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΕΝΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ.
ΤΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ.
 ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ.
*************************
Εξηγήστε την υπόθεση της εξώδικης δήλωσης που λάβαμε σε ατομική βάση.
Από πού οφείλονται αυτά τα χρήματα  ( 1.850.000 ευρώ )και γιατί δεν πληρώθηκαν…..
Δώστε μας την γνώμη της νομικής υπηρεσίας 
********************
Να μας ενημερώσετε για το πότε θα δοθούν τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει….
Οι απευθείας αναθέσεις σε συμβούλους η εταιρείες συμβούλων για παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και μελέτης.
Η συγκεκριμένη τεχνική περιγραφή των συντηρήσεων οδοποιίας 2015 και 2016, σε Φθιώτιδα και Εύβοια…. και η ολοκληρωμένη εικόνα υλοποίησης τους.
Οι πίνακες των δικαιούχων κοινωνικής προστασίας στην Περιφέρεια στερεάς και φορείς που αξιοποιούνται για την παροχή ειδών διατροφής….
Ο απολογισμός για την κωνωποκτονία 2015.
Θεωρούμε χρήσιμο να θεματοποιηθεί στην Οικονομική Επιτροπή  το έγγραφο των ερωτημάτων που καταθέσαμε :
Επειδή παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπήρξαν απαντήσεις στα ζητήματα που θέσαμε, σύμφωνα με τον νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου….
Θεωρούμε σκόπιμο να επανέλθουμε για τελευταία φορά ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα μας….. ζητώντας εντός της τρέχουσας εβδομάδας :
Να μας δοθεί η  απάντηση των υπηρεσιών γύρω από το ζήτημα των προληπτικών μέτρων προστασίας της γέφυρας που έπεσε στον δρόμο για τα Μάρμαρα.

Να μας κοινοποιηθεί ο  πίνακας των μέχρι σήμερα αναθέσεων για  υπηρεσίες συμβούλου, που από μηνός ζητήσαμε

Να μας γνωστοποιηθεί η θέση της Περιφέρειας για την  πρόταση μας  όσον αφορά την  ενιαία διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας ( και του Περιφερειακού Ταμείου αλλά και της διαχειριστικής αρχής )  μέσω της οικονομικής επιτροπής.

Παράλληλα ζητάμε :

4. Γραπτές και συγκεκριμένες εξηγήσεις…..  γιατί το αντικείμενο του έργου που αφορά την «Αποκατάσταση ζημιών επαρχιακού οδικού δικτύου Δυτικής Φθιώτιδας», Π.Ε. Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 500.000,00€ με Φ.Π.Α. Εφόσον κατά τα δύο τμήματά του, έχει γίνει αφετηρία δύο άλλων διαγωνισμών….( Στα χέρια μας είναι η τεχνική περιγραφή του έργου υπογεγραμμένη 17/2/2016 ).
Συγκεκριμένα καταγράφουμε την τεχνική περιγραφή του έργου, που αφορά  τις επαρχιακές οδούς 1,6,18…… Καταγράφουμε, επίσης, τον διαφορετικό διαγωνισμό για την επαρχιακή οδό 18, ύψους 100.000 ευρώ ( Στα χέρια μας είναι η τεχνική περιγραφή του έργου υπογεγραμμένη 9/2/2016 ) και άλλον διαγωνισμό για την επαρχιακή οδό 1 ύψους 95.000 ευρώ, ( Στα χέρια μας είναι η τεχνική περιγραφή του έργου υπογεγραμμένη 29/2/2016 )… Διερωτόμαστε πως έγινε διαγωνισμός για έργα με αλληλεπικαλυπτόμενο αντικείμενο.
Έχοντας, επίσης, υπόψη μας το έργο « Συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε Φθιώτιδας» ύψους 2.500.000 ευρώ για το 2015 και άλλο που συμβασιοποιήθηκε ανάλογου ύψους για το 2016… ζητάμε τις αναλυτικές επιμετρήσεις των εργασιών που πληρώσαμε, για να εκτιμήσουμε το κόστος των συγκεκριμένων εργασιών και την αξία τυχόν πρότασης μας για συνεργεία δημόσιου χαρακτήρα.
5. Τι κάνετε με την παροχή δωρεάν νερού στους κατοίκους της περιοχής ΟΣΜΑΕΣ του Θεολόγου Φθιώτιδας, που θέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα.
6. Είναι γνωστές οι καταστροφές που υπήρξαν στην είσοδο της Γλύφας και στον οικισμό που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πριν ( λιμανάκι ), εξ αιτίας των βροχοπτώσεων.
Για αυτή την κατάσταση θέλουμε να υπογραμμίσουμε :
Οι καταστροφές είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου τρόπου που κατασκευάζεται ο δρόμος της Γλύφας. Οφείλονται κυρίως στην σοβαρή παράλειψη απομάκρυνσης των αποτελεσμάτων των χωματουργικών εργασιών ( μπαζών ) κατά τα προβλεπόμενα.
Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η έλλειψη ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για τη αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.
Να μας γνωρίσετε τι θα κάνετε άμεσα και στο μέλλον για την συγκεκριμένη περιοχή. Αν θα καταλογιστούν ευθύνες στους εργολάβους και τους επιβλέποντες.
Προτάσεις μας : 
Ο εργολάβος να αποκαταστήσει τις ζημιές, άμεσα και με τον έλεγχο της Περιφέρειας..
Η Περιφέρεια να κάνει αντιπλημμυρική μελέτη και έργα στην περιοχή, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Ο Δήμος να χαρακτηρίσει σαν οικισμό την περιοχή και να σχεδιάσει την εξέλιξη της ώστε να διασφαλιστούν  η καλή και ασφαλής διαμονή των κατοίκων καθώς και οι περιουσίες τους. 

*********************

Στεκόμαστε ιδιαίτερα στο έργο  αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στην  ανατολική παράκαμψη της Λαμίας.
Επειδή θεωρούμε το ποσόν δυσανάλογο της εικόνας που έχουμε διερχόμενοι από το συγκεκριμένο σημείο…. Ζητάμε τις επιμετρήσεις του έργου και την έκθεση του επιβλέποντος μηχανικού.
**********************
Πώς αξιολογούμε την σοβαρότητα και το κόστος της 
Της απευθείας ανάθεσης της μελέτης με θέμα   ΣΥΣΤΗΜA ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΦΥΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΟΥ SIDERITIS EUBOEA ( τσάι του βουνού) στο Γεωπονικό
Πανεπιστήμιο Αθηνών, ποσού 23.866,92€ … από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.  

22 Αυγούστου 2016
Με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το 2016, μέσω ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση ενισχύει την επιχειρηματική δράση στους παιδικούς σταθμούς. 
Το θέμα, όμως, των παιδικών σταθμών αφορά και άλλες δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που θα πρέπει να αναζητήσουν, είτε μέσω των δημοτικών παιδικών σταθμών είτε με άλλον τρόπο, λύση για το πώς το παιδί τους θα καταφέρει να ενταχθεί στην Προσχολική Αγωγή.
Ζητάμε από την Περιφέρεια να δώσει την εικόνα που υπάρχει  στον τομέα αυτό, δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα την θέση της αλλά και τις προθέσεις της επί του πρακτέου.
************************
Είναι γνωστή η θέση μας για ενιαία διαχείριση της οικονομικής δραστηριότητας της Περιφέρειας, που μπορεί και πρέπει να γίνεται στα πλαίσια της οικονομικής επιτροπής.
Ταυτόχρονα θέλουμε να σημειώσουμε πως δεν έχουμε ολοκληρωμένη και πλήρη ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Περιφερειακού Ταμείου και της Διαχειριστικής Αρχής.
Σε αυτή ακριβώς την βάση ζητάμε να ορίσετε ημερομηνία και διαδικασία ενημέρωσης μας.

29 Αυγούστου 2016
Θεωρούμε χρήσιμη και αναγκαία την ενημέρωση μας γύρω από την εξέλιξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας.
Θεωρούμε απαραίτητη την εξέταση της έκτασης και της σοβαρότητας του προβλήματος της οζώδους δερματοπάθειας των βοοειδών αλλά και του μελιταίου.
*********************
Σημαντική είναι ε[ίσης η συζήτηση για την συχνότητα μεταδιδόμενων νόσων, που μπορούν να συσχετισθούν με τα κουνούπια.
Είναι γνωστά δημοσιεύματα και μα ανακοίνωση του ΚΕΛΠΝΟ.
Ποια είναι η θέση της Περιφέρειας ;

5 Σεπτεμβρίου 2016
Θεωρούμε σκόπιμη και αναγκαία την πραγματοποίηση συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή : 
για ενοποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας και διασφάλιση της δυνατότητας του Περιφερειακού Συμβουλίου να ιεραρχεί τις δαπάνες και να κατευθύνει τις πιστώσεις.
για ρις ανοιχτές δανειακές υποχρεώσεις της Περιφέρεις και την αιτία που δημιουργήθηκαν.
Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε πως περιμένουμε την ικανοποίηση αιτημάτων και προτάσεων που έχουμε υποβάλει το τελευταίο τρίμηνο και δεν τις έχετε απαντήσει επί της ουσίας.
******************
Σχετικά με την αναφορά της επιχείρησης του κ. Μαυροδήμου, που είναι λογικοφανής, σημειώνουμε, πως, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια και η διακήρυξη του διαγωνισμού μιλάει για συγκριτικά στοιχεία  στο σύνολο των αιτουμένων ειδών.

12 Σεπτεμβρίου 2016
Είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε για την απάντηση του αναπληρωτή προϊστάμενου της Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας σε ερώτημα μας για την απευθείας αναθέσεις έργων το 2015.
Την θεωρούμε απολύτως ανακριβή, εφόσον πέραν της αναφερόμενης στην γραπτή απάντηση του ανάθεσης, έχουμε στα χέρια συμφωνητικό άλλης ανάθεσης για έργο σε άλλο ανάδοχο τον ίδιο χρόνο.
Σε αυτή την βάση, ζητούμε εξηγήσεις και φυσικά την τοποθέτηση του κ. Περιφερειάρχη.
******************
Έχουμε στα χέρια μας  τα δικαιολογητικά που στάλθηκαν στην υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου για την εξόφληση της εργολαβίας στα κτίρια του ΤΑΥΠΕΔ στα Λουτρά των Θερμοπυλών και από κοντά άλλο έργο που ανατέθηκε στον ίδιο εργολάβο με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.
Ζητάμε να πληροφορηθούμε :
Αν και κατά πόσον υπάρχει κατάτμηση έργου ;
Γιατί δεν προτιμήθηκε η λύση της συμπληρωματικής σύμβασης, που θα υποχρέωνε τον εργολάβο να κάνει το νέο έργο με την έκπτωση του αρχικού διαγωνισμού ;

************************
Θεωρούμε πως υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στο να μας χορηγηθούν στοιχεία : 
για τους συμβούλους του κ. Περιφερειάρχη, που προσφέρουν υπηρεσίες ύστερα από απευθείας ανάθεση.
για τα πεπραγμένα της Διαχειριστικής Αρχής και του Περιφερειακού Ταμείου.

19 Σεπτεμβρίου 2016
Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά να ζητάμε απαντήσεις υπεύθυνες και τεκμηριωμένες……
Είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε για την απάντηση του αναπληρωτή προϊστάμενου της Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας σε ερώτημα μας για την απευθείας αναθέσεις έργων το 2015.
Την θεωρούμε απολύτως ανακριβή, εφόσον πέραν της αναφερόμενης στην γραπτή απάντηση του ανάθεσης, έχουμε στα χέρια συμφωνητικό άλλης ανάθεσης για έργο σε άλλο ανάδοχο τον ίδιο χρόνο.
Σε αυτή την βάση, ζητούμε εξηγήσεις και φυσικά την τοποθέτηση του κ. Περιφερειάρχη.
******************
Έχουμε στα χέρια μας  τα δικαιολογητικά που στάλθηκαν στην υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου για την εξόφληση της εργολαβίας στα κτίρια του ΤΑΥΠΕΔ στα Λουτρά των Θερμοπυλών και από κοντά άλλο έργο που ανατέθηκε στον ίδιο εργολάβο με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.
Ζητάμε να πληροφορηθούμε :
Αν και κατά πόσον υπάρχει κατάτμηση έργου ;
Γιατί δεν προτιμήθηκε η λύση της συμπληρωματικής σύμβασης, που θα υποχρέωνε τον εργολάβο να κάνει το νέο έργο με την έκπτωση του αρχικού διαγωνισμού ;

************************
Θεωρούμε πως υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στο να μας χορηγηθούν στοιχεία : 
για τους συμβούλους του κ. Περιφερειάρχη, που προσφέρουν υπηρεσίες ύστερα από απευθείας ανάθεση.
για τα πεπραγμένα της Διαχειριστικής Αρχής και του Περιφερειακού Ταμείου.

**********************
Ζητάμε επιπρόσθετα να μας εξηγήσετε  την σύσταση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή γέφυρας  Μπέλεϋ στο Σπερχειό ποταμό».
Ποιο συγκεκριμένο έργο αφορά και ποιος έχει την ευθύνη του.
Πού βρίσκεται αυτή η γέφυρα στον Σπερχειό ;

26 Σεπτεμβρίου 2016 
Επανερχόμαστε στα ερωτήματα που καταθέσαμε σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Σημειώνουμε πως δεν θεωρούμε τις απαντήσεις ολοκληρωμένες και σαφείς. Τις θεωρούμε πολιτικά ανεπαρκείς και για αυτό τον λόγο ζητούμε  να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα :
1. Το αίτημα μας για γνωστοποίηση των αναθέσεων αφορά κυρίως τις εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Τα κριτήρια και τον τρόπο επιλογής τους…… Δεν θα ήταν χωρίς χρησιμότητα ακόμη και η εξέταση των απευθείας αναθέσεων σε έργα, που θα μας επέτρεπε να κρίνουμε την επίδραση της ροής χρηματοδότησης της Περιφέρειας αλλά και τα κριτήρια επιλογών της. Την λειτουργία των Τεχνικών Υπηρεσιών.
2. Το αίτημα μας για εξέταση της σχέσης που έχουν μεταξύ τους τα έργα που έγιναν με διαφορετικό τρόπο στο hot spot των Θερμοπυλών…… Επιμένουμε  πως συνιστούν κατάτμηση.
3. Η αναφορά στην γέφυρα belay στο Σπερχειό είναι ατυχής, όπως ατυχές είναι και το επιχείρημα πως η επιτροπή γίνεται για να πληρωθεί ο εργολάβος για κάποιες εργασίες που έκανε πριν σταματήσει το έργο….. Θα έπρεπε να υπάρχει πλήρες ιστορικό στην εισήγηση και ενδεχόμενα άλλος τίτλος του έργου.

10 Οκτωβρίου 2016
.Στα πλαίσια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής κρίνουμε σκόπιμο και αναγκαίο να διατυπώσουμε ορισμένα επίκαιρα ερωτήματα.
1. Πόσο κοστίζει στην Περιφέρεια η τεχνική βοήθεια ( σε επίπεδο συμβουλών και πρακτικής ) η υποστήριξη των πληροφοριακών της συστημάτων, κατά έτος ;
2. Πόσο συγκεκριμένα και με ποια μέτρα επιδιώκεται ο συντονισμός και ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης στις Περιφερειακές Ενότητες ; Η διαδικασία ενοποίησης των προμηθειών κατά είδος ; 
3. Ποια η συγκεκριμένη δραστηριότητα του Περιφερειακού Ταμείου και της Διαχειριστικής Αρχής ;
4. Σκέπτεστε ή όχι να συζητήσουμε ζητήματα ιεράρχησης στο ισχύον τεχνικό πρόγραμμα ενόψει κατάρτισης του καινούργιου ;
5. Πώς εκτιμάτε σήμερα την γνωστή διαπιστωτική πράξη της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, που εκδόθηκε – τάχα – με επιφυλάξεις και έδωσε επίπλαστη οντότητα στον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Α.Ε… Βόηθησε ή ενέπλεξε τις εξελίξεις στην διαχείριση των απορριμμάτων ; Πως τοποθετείστε πολιτικά στο ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν τον θεωρεί σύννομα συγκροτημένο και νόμιμο ;
6. Πού βρίσκεται το θέμα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων ;
7. Τι έχετε να πείτε για τα όσα ο κ. Δήμαρχος Λαμίας ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης για ΧΥΤΥ και ΜΕΑ στην ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ ΄
8. Η παρέμβαση σας για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στην Νέα Μαγνησία έγινε σε συνεννόηση με την Δημοτική αρχή ; Η συγκεκριμένη διαδικασία υποδηλώνει « συντονισμό » ή « υποκατάσταση » ;
9. Σήμερα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων συζητάνε για τον νέο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ… Σχεδιάζετε μια τέτοια και πιο ουσιαστική συζήτηση να γίνει στο επίπεδο της Περιφέρειας ;


5 Δεκεμβρίου 2016
Με απόφαση του κ  Περιφερειάρχη, που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναγνωρίσθηκε η Ολοκλήρωση Πράξης " ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 
ΚΩΠΑΙΔΑΣ" με κωδικό ΟΠΣ 446739 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα : <<ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ>>.

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ζητάμε να μας δοθεί η μελέτη που προέκυψε και παραλήφθηκε..

**************************
Διατυπώνουμε την πολιτική μας διαμαρτυρία ……. γιατί αν και έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη τον πίνακα των συμβούλων, που έχουν υπογράψει σύμβαση παροχής συγκεκριμένου έργου στην περιφέρεια μέχρι σήμερα, δεν τον έχουμε πάρει.

12 Δεκεμβρίου 2016 
Έχοντας συγκεκριμένη πληροφόρηση για την ύπαρξη προβλήματος  δάκου στην ελαιοκαλλιέργεια, από ορισμένες περιοχές…. πχ Ανατολική Λοκρίδα, Γλυφα. Ιτέα….
Ζητάμε να γίνει ειδική συζήτηση για να εκτιμήσουμε την δακοκτονία που έγινε εφέτος και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να γίνει αποτελεσματικότερα του χρόνου.

19 Δεκεμβρίου 2016
Υπενθυμίσουμε τα αιτήματα μας για ειδική συζήτηση γύρω από την αποτίμηση της αποτελεσματικότητα της κωνωποκτονίας και της δακοκτονίας.
Ξαναθέτουμε το ζήτημα της παντελούς έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης δημόσιου χαρακτήρα, ζητώντας να συζητήσουμε για αυτό και να καταλήξουμε σε αιτήματα και προτάσεις.
Τέλος, ζητάμε να διαμορφωθεί η εικόνα για τα κονδύλια που αφορούν την θέρμανση σχολείων, νηπιαγωγείων, ορφανοτροφείων και ΚΑΠΗ.

28 Δεκεμβρίου 2016
Για τον απολογισμό στην υλοποίηση του προγράμματος Δακοκτονίας 2016 στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Από τους απολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών της περιφέρειας φαίνεται ξεκάθαρα αυτό που κυριαρχεί και λέγεται καθημερινά από τους αγρότες ότι : 
πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά, 
δακοκτονία δεν γίνεται,
η παράγωγη μας καταστρέφεται και το εισόδημα μας μειώνεται.
Οι περιγραφές και τα συμπεράσματα των αρμοδίων υπηρεσιών  αποδεικνύουν ότι οι πιστώσεις μειώνονται και δεν επαρκούν.
Προσωπικό δεν υπάρχει για να καλύψει τις ανάγκες.
Καθυστερεί η έναρξη της δακοκτονίας, η τοποθέτηση δολωματικών  παγίδων, 
Από έλεγχο δειγματοληπτικό που έχουμε κάνει κύρια στη περιοχή της Λοκρίδας και  ύστερα από συζητήσεις με αρκετούς ελαιοπαραγωγούς λέγεται  ότι δεν τοποθετούνται παγίδες και ότι πολλά φάρμακα πάνε στα σκίνα και τα ρέματα.
Σε αυτή την βάση ζητούμε να γίνει ειδικό θέμα συζήτηση το συγκεκριμένο πρόβλημα.

3 Ιανουαρίου 2017
Με αφορμή την έγκριση της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση του υποέργου «Σύμβουλος Υποστήριξης Περιφέρειας για την εκπόνηση του Περιφερειακού Σχεδίου για  την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή » του ΕΠ Στερεά Ελλάδα 2014- 2020 μέσω του καταλόγου προμηθευτών / παρεχόντων υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης της Εφαρμογής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Στερεάς Ελλάδας…… κόστους 135.000 ευρώ…. Βλέπε στο διαδίκτυο ; https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9F%CE%9C97%CE%9B%CE%97 8%CE%91%CE%A6?inline=true
 θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση μας να σημειώσουμε :
Αποτελεί ολοφάνερη σπατάλη οικονομικών πόρων η παροχή σε συμβούλους αυτού του ποσού, για παροχή υπηρεσιών αμφίβολης αξίας.
Δείχνει το πόσο μακριά από τις ανάγκες του λαού κατευθύνει σημαντικά κονδύλια η Ε.Ε, αποκαλύπτοντας πρακτικά και συγκεκριμένα πως δεν είναι προορισμένη και δεν θέλει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των λαών.


9 Ιανουαρίου 2017


Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να μας ενημερώσετε :

1. Για την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητα της προγραμματικής σύμβασης του υπέγραψε η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας με την εταιρεία «EΞΠΕΡΤ ΓΟΥΕΜΠ ΕΠΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ » ….. κόστους 15.000 ευρώ.
Βλέπε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ…. https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%A4%CE%9C57%CE%9B%CE%97-%CE%A0%CE%98%CE%9E?inline=true 
2. Για την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητα της απευθείας ανάθεσης τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης του υπομέτρου 6.1, για την εγκατάσταση νέων γεωργών στην Περιφέρεια μας….. κόστους 24.800 ευρώ για 3,5 μήνες.
Βλέπε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ…..https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A6%CE%9B%CE%977%CE%9B%CE%97-%CE%A0%CE%A3%CE%9D?inline=true
3. Για την σημασία και την σπουδαιότητα της προγραμματικής σύμβασης με την Φθιωτική Αναπτυξιακή, προκειμένου να γίνει μελέτη για κανόε – καγιάκ στην Ευρυτανία …. κόστους 30.000 ευρώ.
Βλέπε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ….. https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%943%CE%A07%CE%9B%CE%97-%CE%99%CE%94%CE%9F?inline=true
θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση μας να σημειώσουμε :
Αποτελεί ολοφάνερη σπατάλη οικονομικών πόρων η παροχή σε συμβούλους αυτού του ποσού, για παροχή υπηρεσιών αμφίβολης αξίας.
Δείχνει το πόσο μακριά από τις ανάγκες του λαού κατευθύνει σημαντικά κονδύλια η Ε.Ε, αποκαλύπτοντας πρακτικά και συγκεκριμένα πως δεν είναι προορισμένη και δεν θέλει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των λαών.

4. Για την ύπαρξη παραχώρησης δημόσιας δασικής περιοχής και άδειας για μεταλλευτικές έρευνες στο Καλλίδρομο (πάνω από τα χωριά Μπράλος, Παλαιοχώρι και Δρυμαία ) που σχετίζεται με μεγάλη ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία. Για το αν υπάρχουν διεκδικούμενες εκτάσεις σε βάρος του δημοσίου από ιδιώτες στην ίδια περιοχή.


16 Ιανουαρίου 2017
Με αφορμή την από 10 Ιανουαρίου 2017 ( Αριθμ. Πρωτ.: 17/4323 ) επιστολή προς όλους τους Δημάρχους, της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, με θέμα « Πρόγραμμα Καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το έτος 2017», που ζητά  προγραμματίσετε συζήτηση στα
πλαίσια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμων  προκειμένου να γίνει συζήτηση για τον προγραμματισμό και τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή  στα πλαίσια του προγράμματος της καταπολέμησης των κουνουπιών το 2017και επιπλέον να ακούσουμε τις παρατηρήσεις, τα προβλήματα και τις προτάσεις σας για την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος…..

Σημειώνουμε :
1. Είναι απαράδεκτο να συζητάμε αφού πρώτα καθορίσουμε αυτό που θα κάνουμε.
2. Είναι λαθεμένο πρώτα να αποφασίζουμε και ύστερα σας ζητάμε την γνώμη για τα αποτελέσματα της περυσινής δράσης.

Θεωρούμε πως δεν είναι απλά διαδικαστικό λάθος…. αλλά προσπάθεια επιβολής συγκεκριμένης μεθόδου.

Το καταδικάζουμε….. το καταγγέλλουμε και θα επανέλθουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αν δεν αποκατασταθεί η σωστή διαδικασία.

Πάρτε τις ευθύνες σας.
*********************
Επιμένουμε ……..Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να μας ενημερώσετε :
5. Για την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητα της προγραμματικής σύμβασης του υπέγραψε η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας με την εταιρεία «EΞΠΕΡΤ ΓΟΥΕΜΠ ΕΠΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ » ….. κόστους 15.000 ευρώ.
Βλέπε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ…. https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%A4%CE%9C57%CE%9B%CE%97-%CE%A0%CE%98%CE%9E?inline=true 
6. Για την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητα της απευθείας ανάθεσης τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης του υπομέτρου 6.1, για την εγκατάσταση νέων γεωργών στην Περιφέρεια μας….. κόστους 24.800 ευρώ για 3,5 μήνες.
Βλέπε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ…..https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A6%CE%9B%CE%977%CE%9B%CE%97-%CE%A0%CE%A3%CE%9D?inline=true
7. Για την σημασία και την σπουδαιότητα της προγραμματικής σύμβασης με την Φθιωτική Αναπτυξιακή, προκειμένου να γίνει μελέτη για κανόε – καγιάκ στην Ευρυτανία …. κόστους 30.000 ευρώ.
Βλέπε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ….. https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%943%CE%A07%CE%9B%CE%97-%CE%99%CE%94%CE%9F?inline=true
θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση μας να σημειώσουμε :
Αποτελεί ολοφάνερη σπατάλη οικονομικών πόρων η παροχή σε συμβούλους αυτού του ποσού, για παροχή υπηρεσιών αμφίβολης αξίας.
Δείχνει το πόσο μακριά από τις ανάγκες του λαού κατευθύνει σημαντικά κονδύλια η Ε.Ε, αποκαλύπτοντας πρακτικά και συγκεκριμένα πως δεν είναι προορισμένη και δεν θέλει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των λαών.

8. Για την ύπαρξη παραχώρησης δημόσιας δασικής περιοχής και άδειας για μεταλλευτικές έρευνες στο Καλλίδρομο (πάνω από τα χωριά Μπράλος, Παλαιοχώρι και Δρυμαία ) που σχετίζεται με μεγάλη ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία. Για το αν υπάρχουν διεκδικούμενες εκτάσεις σε βάρος του δημοσίου από ιδιώτες στην ίδια περιοχή.
Αγροτικά Προβλήματα.
«Βαρύ πλήγμα στο εισόδημα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων προκαλεί ο χιονιάς και ο παγετός που πλήττουν όλη η χώρα, καθώς, λόγω του ψύχους, η παραγωγή γάλακτος μειώνεται δραματικά πάνω από το 50%, ενώ ζώα που εγκυμονούν αποβάλλουν και νεογέννητα πεθαίνουν.
Το νέο πλήγμα έρχεται σε μια περίοδο που το εισόδημα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων έχει πληγεί από την αντιλαϊκή κυβερνητική φοροληστεία και εισφοροληστεία, από τις χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα και τα άλλα ζωοκομικά προϊόντα , την μεγάλη ακρίβεια στις ζωοτροφές και στα φάρμακα, τις δραστικές περικοπές στις εξισωτικές αποζημιώσεις.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ζητάει από την κυβέρνηση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τις ζημιές στην παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο και άμεσες και 100% αποζημιώσεις στο σύνολο των καταστροφών (εγκαταστάσεις, υποδομές, παραγωγή, κεφάλαιο). Ακόμη, την άμεση κρατική παρέμβαση για εφοδιασμό με δωρεάν ζωοτροφές, φάρμακα κλπ στα αποκλεισμένα ποιμνιοστάσια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Ζητάμε, επίσης, να καλυφθούν οι απώλειες από τις περικοπές στις εξισωτικές αποζημιώσεις, τις οποίες επέβαλλε η κυβέρνηση στους δικαιούχους αγροκτηνοτρόφους, τριπλασιάζοντας τον αριθμό των δικαιούχων, εκτός των άλλων και για να σπείρει την διχόνοια ανάμεσα στους παλιούς δικαιούχους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, με τους νέους των πεδινών.
Διεκδικούμε, ακόμα, κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για όλα τα κτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και ν' αφήνουν εισόδημα με το οποίο θα μπορούν οι κτηνοτρόφοι να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συνεχίσουν την κτηνοτροφική δραστηριότητα. Έτσι, δεν θα πέφτουν θύματα της «ελεύθερης» αγοράς που, υπηρετώντας τα συμφέροντα και την κερδοφορία των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων, διαμορφώνει χαμηλές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων γι' αυτούς που τα παράγουν και πολύ ακριβές τιμές για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που τα καταναλώνουν.
Παλεύουμε, επιπλέον, για μείωση του κόστους παραγωγής με επιδότηση των ζωοτροφών, μείωση της τιμής των φαρμάκων για τα ζώα και κατάργηση του ΦΠΑ, δωρεάν ηλεκτρονική σήμανση των ζώων και νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών. 
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί όλους τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στις αγροτικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται από το αγωνιστικό αγροτοκτηνοτροφικό κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς και κλιμακώνονται πανελλαδικά, με το στήσιμο ισχυρών μπλόκων σε βασικούς οδικούς κόμβους κι άλλα επιλεγμένα σημεία από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, στις 23 Γενάρη.
Για να διεκδικήσουν αγωνιστικά αυτά τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους κι όλοι μαζί, μικρομεσαίοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, με την στήριξη και συμμαχία των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να δώσουμε τη μάχη για την επιβίωσή μας.

23 Ιανουαρίου 2017
Υπενθυμίζουμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από μέρους σας σε θέματα που από καιρό έχουμε βάλει……
1. Ο πίνακας των προσώπων ή των γραφείων, που χρησιμοποιείτε σαν συμβούλους στην λειτουργία της Περιφέρειας.
2. Ο απολογισμός και η εκτίμηση των αποτελεσμάτων της  κωνωποκτονίας και της δακοκτονίας για το 2016. … Η πραγματοποίηση ειδικών συσκέψεων για αυτά.
Σημειώνουμε, επίσης, πως θεωρούμε σκόπιμη και αναγκαία την συζήτηση γύρω από την απορροφητικότητα της Περιφέρειας απέναντι στα προγράμματα της Ε.Ε…. Για το που και πως αξιοποιήθηκαν τα κεφάλαια που αξιοποιήθηκαν….. Θέλουμε να ανοίξει η συζήτηση για το τι αποτελέσματα υπήρξαν στην ζωή του λαού.

13 Φεβρουαρίου 2017
Με αφορμή την από 10 Ιανουαρίου 2017 ( Αριθμ. Πρωτ.: 17/4323 ) επιστολή προς όλους τους Δημάρχους, της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, με θέμα « Πρόγραμμα Καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το έτος 2017», που ζητά  προγραμματίσετε συζήτηση στα
πλαίσια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμων  προκειμένου να γίνει συζήτηση για τον προγραμματισμό και τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή  στα πλαίσια του προγράμματος της καταπολέμησης των κουνουπιών το 2017και επιπλέον να ακούσουμε τις παρατηρήσεις, τα προβλήματα και τις προτάσεις σας για την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος…..

Σημειώνουμε :
Είναι απαράδεκτο να συζητάμε αφού πρώτα καθορίσουμε αυτό που θα κάνουμε.
Είναι λαθεμένο πρώτα να αποφασίζουμε και ύστερα σας ζητάμε την γνώμη για τα αποτελέσματα της περσινής δράσης.

Θεωρούμε πως δεν είναι απλά διαδικαστικό λάθος…. αλλά προσπάθεια επιβολής συγκεκριμένης μεθόδου.

Το καταδικάζουμε….. το καταγγέλλουμε και θα επανέλθουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αν δεν αποκατασταθεί η σωστή διαδικασία.

Πάρτε τις ευθύνες σας.
*********************
Επιμένουμε ……..Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να μας ενημερώσετε :
9. Για την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητα της προγραμματικής σύμβασης του υπέγραψε η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας με την εταιρεία «EΞΠΕΡΤ ΓΟΥΕΜΠ ΕΠΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ » ….. κόστους 15.000 ευρώ.
Βλέπε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ…. https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%A4%CE%9C57%CE%9B%CE%97-%CE%A0%CE%98%CE%9E?inline=true 
10. Για την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητα της απευθείας ανάθεσης τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης του υπομέτρου 6.1, για την εγκατάσταση νέων γεωργών στην Περιφέρεια μας….. κόστους 24.800 ευρώ για 3,5 μήνες.
Βλέπε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ…..https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A6%CE%9B%CE%977%CE%9B%CE%97-%CE%A0%CE%A3%CE%9D?inline=true
11. Για την σημασία και την σπουδαιότητα της προγραμματικής σύμβασης με την Φθιωτική Αναπτυξιακή, προκειμένου να γίνει μελέτη για κανόε – καγιάκ στην Ευρυτανία …. κόστους 30.000 ευρώ.
Βλέπε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ….. https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%943%CE%A07%CE%9B%CE%97-%CE%99%CE%94%CE%9F?inline=true
θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση μας να σημειώσουμε :
Αποτελεί ολοφάνερη σπατάλη οικονομικών πόρων η παροχή σε συμβούλους αυτού του ποσού, για παροχή υπηρεσιών αμφίβολης αξίας.
Δείχνει το πόσο μακριά από τις ανάγκες του λαού κατευθύνει σημαντικά κονδύλια η Ε.Ε, αποκαλύπτοντας πρακτικά και συγκεκριμένα πως δεν είναι προορισμένη και δεν θέλει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των λαών.

12. Για την ύπαρξη παραχώρησης δημόσιας δασικής περιοχής και άδειας για μεταλλευτικές έρευνες στο Καλλίδρομο (πάνω από τα χωριά Μπράλος, Παλαιοχώρι και Δρυμαία ) που σχετίζεται με μεγάλη ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία. Για το αν υπάρχουν διεκδικούμενες εκτάσεις σε βάρος του δημοσίου από ιδιώτες στην ίδια περιοχή.
1 Μαρτίου 2017
Πως εξηγείτε την ανάκληση των Αποφάσεων Ένταξης των πράξεων που περιλαμβάνονται στον πίνακα που περιέχεται στο έγγραφο https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%946%CE%937%CE%9B%CE%97-1%CE%9F2?inline=true της Διαχειριστικής αρχής διότι περιλαμβάνονται στις πράξεις που ανακαλούνται, στο πλαίσιο της εφαρμογής του  προγράμματος εξυγίανσης του Ε.Π. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ –ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ 2007 - 2013»…… Αφορά το 75% των συμβούλων που επιλέξατε.

Πως εξηγείτε την ανάκληση των Αποφάσεων Ένταξης των πράξεων που περιλαμβάνονται στον πίνακα που περιέχεται στο έγγραφο, https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9C1%CE%A87%CE%9B%CE%97-10%CE%9A?inline=true...... Πως σχολιάζετε το ότι συμπεριλαμβάνεται σε αυτά η «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ»

Πως εξηγείτε την ανάκληση των Αποφάσεων Ένταξης των πράξεων που περιλαμβάνονται στον πίνακα που περιέχεται στο έγγραφο, https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A6577%CE%9B%CE%97-%CE%9B%CE%95%CE%A4?inline=true ...... Πως σχολιάζετε το ότι συμπεριλαμβάνονται σε αυτά οι "ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ - ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΔΥΟ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ", όπου λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Στερεάς.
Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτη την «Απευθείας Ανάθεση παροχής υπηρεσιών κατασκευής τριών Θεματικών Απεικονίσεων θεϊκών μορφών, στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης της Π.Ε. Εύβοιας με τον ΔΟΑΠΠΕΧ των εκδηλώσεων του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδος 2017»….. κόστους 15.000 ευρώ…. που προκύπτει από το έγγραφο https://diavgeia.gov.gr/doc/70%CE%A8%CE%937%CE%9B%CE%97-%CE%A1%CE%A43?inline=true

Με το έγγραφο
 https://diavgeia.gov.gr/doc/63%CE%9E%CE%A67%CE%9B%CE%97-%CE%A4%CE%98%CE%95?inline=true 
δόθηκε Εντολή Πληρωμής του υποέργου «Σύμβουλος υποστήριξης της ΕΥΔΕΠ στην εξειδίκευση δράσεων βελτίωσης πρόσβασης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) της χρήσης και της ποιότητάς τους για τον ΘΣ 2 του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020» της πράξης «Αξιολόγηση, Μελέτες, Εμπειρογνωμοσύνες και Τεχνικοί Σύμβουλοι της ΕΥΔΕΠ Στερεάς Ελλάδας» του ΕΠ Στερεά Ελλάδα 2014-2020… ύψους 44.000 ευρώ.
Θέλουμε να μας πληροφορήσετε για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εργασίας.

21 Μαρτίου 2017
Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του Περιφερειακού Ταμείου και της Διαχειριστικής αρχής.
Να συζητήσουμε για την ανάγκη ενιαίας διαχείρισης των οικονομικών της Περιφέρειας και για την δυνατότητα του δημοσίου ελέγχου σε αυτά.

27 Μαρτίου 2017
Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο και επιμένουμε να συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του Περιφερειακού Ταμείου και της Διαχειριστικής αρχής.
Να συζητήσουμε για την ανάγκη ενιαίας διαχείρισης των οικονομικών της Περιφέρειας και για την δυνατότητα του δημοσίου ελέγχου σε αυτά.

3 Απριλίου 2017
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του Περιφερειακού Ταμείου και της Διαχειριστικής αρχής.
Να συζητήσουμε για την ανάγκη ενιαίας διαχείρισης των οικονομικών της Περιφέρειας και για την δυνατότητα του δημοσίου ελέγχου σε αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ

Με αφορμή την   «Απ’ ευθείας ανάθεση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση στρατηγικής, σχετικά με την παρουσία μας στα  ΜΜΕ», που κάνατε πρόσφατα και αναρτήσατε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ : 7ΙΟΑ7ΛΗ-ΩΛ3 και την σχετική σύμβαση που την ακολουθεί ….. Ζητάμε να αποσαφηνίσετε την συγκεκριμένη πολιτική πρακτική σας απέναντι στα ΜΜΕ…. Να μας δώσετε επίσης ολοκληρωμένο πίνακα με έργα και υπηρεσίες που ανατέθηκαν σε ΜΜΕ ή ιδιοκτήτες τους.


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Για μια ακόμη φορά ζητήθηκε η γνώμη των σωματείων των εργαζομένων για την τροποποίηση του Οργανισμού της Π.Σ.Ε. και τη διάρθρωσή της, για να υποδεχτεί τις αρμοδιότητες του δημοσιονομικού ελέγχου σύμφωνα με τις αλλαγές στη  σχετική νομοθεσία.
Σημειώνουμε, πως  είναι η 3η τροποποίηση του Οργανισμού για το ίδιο θέμα μέσα σε έξι μήνες, κάτι που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη Περιφέρεια.
Λέμε για μια ακόμη φορά…. Ήμασταν και είμαστε ενάντια στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του δημοσιονομικού ελέγχου στις Περιφέρειες γιατί, ο φορέας γίνεται ελεγχόμενος και ελεγκτής του εαυτού του,…. Εξέλιξη πολιτικά απαράδεκτη.
 Οι δυσκολίες στην εφαρμογή της νομοθεσίας, η αναστάτωση που έχει επέλθει στις οικονομικές υπηρεσίες έξι μήνες τώρα, οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών με αυτές, προέρχονται μεν από την έλλειψη προσωπικού που μαστίζει την Περιφέρεια.     
Η μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων στις υπηρεσίες μας χωρίς αυτές να συνοδεύονται από το αντίστοιχο νέο προσωπικό, επιδείνωσε τον όγκο εργασίας μας, καθώς επίσης και η έλλειψη κατάλληλης εκπαίδευσης – επιμόρφωσης του υπάρχοντος προσωπικού που αναλαμβάνει αυτές τις αρμοδιότητες οδήγησαν σε πραγματική δυσλειτουργία. 
Θέλουμε να μας γνωστοποιήσετε τις θέσεις και τον σχεδιασμό σας.

10 Απριλίου 2017
Θυμίζουμε ορισμένες εκκρεμότητες, που αν δεν τεθούν για συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, θα τεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και φυσικά θα δοθούν στην δημοσιότητα τα πολιτικά μας συμπεράσματα.
1. Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του Περιφερειακού Ταμείου και της Διαχειριστικής αρχής.
Να συζητήσουμε για την ανάγκη ενιαίας διαχείρισης των οικονομικών της Περιφέρειας και για την δυνατότητα του δημοσίου ελέγχου σε αυτά.
2. Με αφορμή την   «Απ’ ευθείας ανάθεση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση στρατηγικής, σχετικά με την παρουσία μας στα  ΜΜΕ», που κάνατε πρόσφατα και αναρτήσατε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ : 7ΙΟΑ7ΛΗ-ΩΛ3 και την σχετική σύμβαση που την ακολουθεί ….. Ζητάμε να αποσαφηνίσετε την συγκεκριμένη πολιτική πρακτική σας απέναντι στα ΜΜΕ…. Να μας δώσετε επίσης ολοκληρωμένο πίνακα με έργα και υπηρεσίες που ανατέθηκαν σε ΜΜΕ ή ιδιοκτήτες τους.
3. Ζητάμε να δώσετε στην δημοσιότητα τον  πίνακα των προσώπων ή των γραφείων, που χρησιμοποιείτε σαν συμβούλους στην λειτουργία της Περιφέρειας.
4. Σημειώνουμε, επίσης, πως θεωρούμε σκόπιμη και αναγκαία την συζήτηση γύρω από την απορροφητικότητα της Περιφέρειας απέναντι στα προγράμματα της Ε.Ε…. Για το που και πως αξιοποιήθηκαν τα κεφάλαια που αξιοποιήθηκαν….. Θέλουμε να ανοίξει η συζήτηση για το τι αποτελέσματα υπήρξαν στην ζωή του λαού.


24 Απριλίου 2017

Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να υποβάλουμε ορισμένα σημαντικά ερωτήματα :
1. Ποια είναι η δραστηριότητα της Διαχειριστικής Αρχής και ο συγκεκριμένος προγραμματισμός της.
2. Ποια είναι τα πεπραγμένα του Περιφερειακού Ταμείου.
3. Γιατί από το τεχνικό πρόγραμμα προτιμώνται τα έργα οδοποιίας έναντι όλων των άλλων κατηγοριών. Πως γίνεται η ιεράρχηση και με ποια κριτήρια.
4. Πού βρίσκεται η διαδικασία προετοιμασίας της Περιφέρειας για την κωνωποκτονία και την δακοκτονία.
5. Με τι ασχολείται συγκεκριμένα αυτή την περίοδο η Φθιωτική Αναπτυξιακή.


2 Μαΐου 2017
 Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας στα πλαίσια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των στελεχών του, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ) Εγγραφή & Καταχώριση υπόχρεων στο ΗΜΑ» 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 από τις 10.00 έως τις 13.00. 
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν υπάλληλοι των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και στελέχη των εταιριών που έχουν την υποχρέωση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων.
Αυτό κατά την γνώμη μας ήταν και είναι ευθύνη της Περιφέρειας και της Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Πως και γιατί αποδέχονται την υποκατάσταση τους ;
*************************
Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να υποβάλλουμε ορισμένα σημαντικά ερωτήματα, για τα οποία θα παρακαλούσαμε να έχουμε γραπτές απαντήσεις πριν το προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο:
1. Ποια είναι η δραστηριότητα της Διαχειριστικής Αρχής και ο συγκεκριμένος προγραμματισμός της.
2. Ποια είναι τα πεπραγμένα του Περιφερειακού Ταμείου.
3. Γιατί από το τεχνικό πρόγραμμα προτιμώνται τα έργα οδοποιίας έναντι όλων των άλλων κατηγοριών. Πως γίνεται η ιεράρχηση και με ποια κριτήρια.
4. Με τι ασχολείται συγκεκριμένα αυτή την περίοδο η Φθιωτική Αναπτυξιακή.


15 Μαΐου 2017
Σε ευρεία σύσκεψη για τον Ασωπό, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά τη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο Σχηματάρι,  ο κ. Μπακογιάννης  ενημέρωσε τον υπουργό για τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην υλοποίηση του σχεδιασμού που ανέκυψε έπειτα από μελέτες και δημόσια διαβούλευση για την  εξυγίανση και αναμόρφωση του Ασωπού. 

«Αντί να ρίχνουμε το ανάθεμα στο κεντρικό κράτος και να μην αλλάζει τίποτε, πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας και αποφασίσαμε, έπειτα από εξαντλητικό διάλογο, να λύσουμε το πρόβλημα μόνοι μας» τόνισε κατά την έναρξη της σύσκεψης ο κ. Μπακογιάννης. που ανέλυσε το πρόγραμμα υλοποίησης του σχεδίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με επιστημονικούς φορείς, όπως ο Δημόκριτος, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλους, για την δημιουργία του Παρατηρητηρίου Υγείας, του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος, τους Επιχειρηματικού Πάρκου αλλά και σε όλες τις δράσεις ευαισθητοποίησης, για την επίτευξη του στόχου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης τόνισε:« Επί πολλά χρόνια, είχαμε πέσει κι εμείς, ως κοινωνία, θύματα των διλημμάτων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού συμφέροντος. Σήμερα, το δίλημμα αυτό δεν υφίσταται. Μοναδική προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των πολιτών και η δημιουργία ενός άλλου δρόμου που οδηγεί σε έναν Ασωπό που θα είναι πηγή ζωής, υγείας, φυσικού κάλλους και θα δώσει ευκαιρία υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είμαστε κοντά, έχουμε πορεία μπροστά μας, για την αντιμετώπιση κάθε εμποδίου που προκύπτει, αλλά αυτή τη φορά αποφασίσαμε όλοι μαζί να πάρουμε τη τύχη του Ασωπού στα χέρια μας και όλοι μαζί θα πετύχουμε τον στόχο» και ευχήθηκε, η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού, να γίνει η αφορμή για να υποστηριχθεί και εμπράκτως η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, συμφώνησαν στην στενή συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Τανάγρας για την ταχύτερη υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης του Ασωπού και την απεμπλοκή δράσεων από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σε αυτή την βάση διατυπώνουμε, ορισμένα σημαντικά ερωτήματα :

1. Πότε και με ποια απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο δράσης που μνημονεύεται.
2. Ποιος είναι το πολιτικό κείμενο που περιγράφει στόχους και χρονοδιάγραμμα έργων. Το πολιτικό περιεχόμενο του σχεδιασμού και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
3. Πού θα εξευρεθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι. Πόσοι διατέθηκαν μέχρι σήμερα και πόσου είναι στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για υλοποίηση σχεδίων.
4. Τι θα κερδίσουν οι βιομήχανοι και το μεγάλο Κεφάλαιο. Τι θα πληρώσει ο λαός.

************************
Από τον τύπο πληροφορηθήκαμε για την συνάντηση που είχε η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τον αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό 
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και χρηματοδότηση του έργου Ανάπλασης της Παραλίας Αμαρύνθου. Ο κος Μπακογιάννης ενημέρωσε 
την δήμαρχο ότι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα εγκριθεί το ποσό των 1.102.000 ευρώ για την του έργου βάσει μελέτης που έχει συνταχθεί από το Δήμο.
Διατυπώνουμε συγκεκριμένα ερωτήματα :
Ποιος είδε την μελέτη και συμφώνησε.
Ποιος αποφάσισε την χρηματοδότηση από πλευράς Περιφέρειας.
***********************
Διατυπώνουμε το ερώτημα πότε, πού και ποιος ενέκρινε δαπάνη 5.000 ευρώ για τον λογότυπο του Κέντρο Περιφερειακής Ανάπτυξης και καινοτομίας.
Ποιος ενέκρινε το πρωτογενές αίτημα που φαίνεται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ 
https://yperdiavgeia.gr/pdfjs/web/viewer.html?file=/decisions/downloadPdf/23314582
*************************************
Διατυπώνουμε επίσης ερωτήματα για το ποια ακριβώς είναι « η Δομή υποστήριξης δράσεων κοινωνικής ένταξης ΓΕΦΥΡΑ»… Για το Ποια είναι η σχέση της με την Περιφέρεια.
Ποιος είναι ο λόγος που της καλύπτουμε τα λειτουργικά έξοδα, σύμφωνα με το έγγραφο του Περιφερειακού Ταμείου 
https://yperdiavgeia.gr/pdfjs/web/viewer.html?file=/decisions/downloadPdf/23262452

22 Μαΐου 2017

Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να επανυποβάλουμε ορισμένα σημαντικά ερωτήματα, για τα οποία θα παρακαλούσαμε να έχουμε γραπτές απαντήσεις πριν το προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο:
1. Ποια είναι η δραστηριότητα της Διαχειριστικής Αρχής και ο συγκεκριμένος προγραμματισμός της.
2. Ποια είναι τα πεπραγμένα του Περιφερειακού Ταμείου.
3. Γιατί από το τεχνικό πρόγραμμα προτιμώνται τα έργα οδοποιίας έναντι όλων των άλλων κατηγοριών. Πως γίνεται η ιεράρχηση και με ποια κριτήρια.
4. Με τι ασχολείται συγκεκριμένα αυτή την περίοδο η Φθιωτική Αναπτυξιακή.
Σημειώνουμε πως υποβλήθηκαν και σε προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά δεν απαντήθηκαν


 Ποιος διοργανώνει,  με ποια απόφαση και με ποιο κόστος στην Χαλκίδα την ημερίδα . 
«Επιχειρηματικές Ευκαιρίες & Εξαγωγικές Δυνατότητες στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας: 
Βιετνάμ, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη» 
Τι ακριβώς περιμένει από την συγκεκριμένη ημερίδα η Περιφέρεια ;



29 Μαΐου 2017
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως έχουμε υποβάλει στην διάρκεια των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, εδώ και αρκετό καιρό, συγκεκριμένα ερωτήματα, που παραμένουν αναπάντητα.
Παρακαλούμε να μας δώσετε ορισμένες απαντήσεις πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ποιος και γιατί αποφάσισε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την στελέχωση ομάδας έργου  γύρω από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας να την κάνει το Περιφερειακό ταμείο…… ¨όταν είναι γνωστό πως με τα προγράμματα της τουριστικής προβολής ασχολούνται το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή…. Δεν χρειάζεται ενιαία λογική ;
Βλέπε https://yperdiavgeia.gr/pdfjs/web/viewer.html?file=/decisions/downloadPdf/23409472

Πότε θα έλθει στα συλλογικά όργανα η συγκρότηση δομής υποστήριξης των κοινωνικών δράσεων της Περιφέρειας, που ακούει στο όνομα ΓΕΦΥΡΑ….. Πώς αποφασίστηκαν οι σκοποί και ο τρόπος δουλειάς της….. Πώς θα γίνουν οι δήθεν απαραίτητες προσλήψεις.
Τι ξέρει το Συλλογικό Όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Βλέπε https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A0%CE%99%CE%9B%CE%9A2%CE%A0-%CE%9B1%CE%A4?inline=true
*************************
Πώς εκτιμάτε την απόφαση του Περιφερειακού Ταμείου να διαθέσει 9.500 ευρώ για να μάθουμε ύστερα από έρευνα αν οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας
Βλέπε
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A70%CE%A6%CE%9A2%CE%A0-%CE%93%CE%9B%CE%A0?inline=true


6 Ιουνίου 2017

Σε επανειλημμένες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής έχουμε θέσει διάφορα ζητήματα και έχουμε διατυπώσει συγκεκριμένα ερωτήματα.

Σημειώνουμε πως καταγράφονται ακόμα και στο απόσπασμα των πρακτικών, που εκδίδεται μετά το κάθε συνεδρίαση…….. Δυστυχώς, όμως, δεν πήραμε ακόμη συγκεκριμένες απαντήσεις.

Βάζουμε το συγκεκριμένο ζήτημα για να σαν υπενθυμίσουμε την υποχρέωση σας να απαντήσετε, αλλά και για να σας ενημερώσουμε πως θα επιδιώξουμε να τεθούν όσα ερωτήματα δεν απαντηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

******************

Στα πλαίσια των ερωτημάτων που έχουμε από καιρό διατυπώσει, συμπληρώνουμε και συγκεκριμενοποιούμε το ερώτημα : Πόσοι και ποιοι σύμβουλοι έχουν χρησιμοποιηθεί από την Περιφέρεια γύρω από το ζήτημα του Ασωπού. Ποιο ήταν το κόστος τους και ποια η διαδικασία επιλογής τους.

12 Ιουνίου 2017
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως έχουμε υποβάλει στην διάρκεια των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, εδώ και αρκετό καιρό, συγκεκριμένα ερωτήματα, που παραμένουν αναπάντητα.
Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να τα υπενθυμίσουμε :

6. Ποια είναι η δραστηριότητα της Διαχειριστικής Αρχής και ο συγκεκριμένος προγραμματισμός της.
7. Ποια είναι τα πεπραγμένα του Περιφερειακού Ταμείου.
8. Γιατί από το τεχνικό πρόγραμμα προτιμώνται τα έργα οδοποιίας έναντι όλων των άλλων κατηγοριών. Πως γίνεται η ιεράρχηση και με ποια κριτήρια.
9. Με τι ασχολείται συγκεκριμένα αυτή την περίοδο η Φθιωτική Αναπτυξιακή.
10. Πόσοι και ποιοι σύμβουλοι αξιοποιήθηκαν από την Περιφέρεια κατόπιν απευθείας αναθέσεων. Τι απέδωσαν ;
11. Πόσοι και ποιοι σύμβουλοι έχουν χρησιμοποιηθεί από την Περιφέρεια γύρω από το ζήτημα του Ασωπού. Ποιο ήταν το κόστος τους και ποια η διαδικασία επιλογής τους.

Ζητάμε να μας απαντήσετε εγγράφως πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

***********************

Ποιος αποφάσισε και πότε ……. τον ορισμό του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας ως διαχειριστή των πιστώσεων στο έργο της ΣΑΜΠ066 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με ΚΑ: 2017ΜΠ06600001 και τίτλο :  « ΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 1% ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΑΜΠ066 ΕΤΟΥΣ 2017 »….. Εξηγήστε μας τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτό.
***********************
Ποιο όργανο και πότε αποφάσισε την συγκρότηση της δομής ΓΕΦΥΡΑ, σαν φορέα υλοποίησης προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας…. Τι χαρακτήρα θα έχει….. Πως θα ελέγχεται…..
Ποιος αποφάσισε πως χρειάζεται το συγκεκριμένο προσωπικό, που περιγράφεται στην προγραμματική σύμβαση που υπογράψατε σαν Περιφερειακό Ταμείο.
Βλέπε ΔΙΑΥΓΕΙΑ : https://yperdiavgeia.gr/pdfjs/web/viewer.html?file=/decisions/downloadPdf/23566812
*************************
Πότε, ποιος και με ποια επιχειρήματα και όρους  αποφάσισε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας – Φθιωτικής Αναπτυξιακής και Φορέα Διαχείρισης Παρνασσού για την σύνταξη μελέτης σχετικά με την δυνατότητα ένταξης της περιοχής Παρνασσού στο Δίκτυο γεωπάρκων της UNESCO.
Βλέπε ΔΙΑΥΓΕΙΑ :
https://diavgeia.gov.gr/doc/73%CE%9E07%CE%9B%CE%97-762?inline=true

19 Ιουνίου 2017

Στο  πρακτικό της προηγούμενης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, που διανεμήθηκε και έρχεται σήμερα για έγκριση….. φαίνονται ορισμένα σημαντικά ερωτήματα που θέσαμε ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ…. Δεν φαίνεται όμως πουθενά η απάντηση του κ. Περιφερειάρχη.

Για αυτό τον λόγο ζητάμε να καταγραφεί στο πρακτικό και η απάντηση που έδωσε.

Έτσι, θεωρούμε, πως θα απεικονίζεται ακριβέστερα και πλήρως η πραγματικότητα.

*************************

Σύμφωνα με το έγγραφο 2874/15-8-2017 της Διαχειριστικής Αρχής καταβάλλονται 38000 ευρώ  στην «Α.Τ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ε.Π.Ε.» σαν 3η δόση για το υποέργο «Σύμβουλος υποστήριξης της ΕΥΔ ΕΠ Στερεάς Ελλάδας στη διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης»

Ζητάμε να ενημερωθούμε πόσα ακριβώς χρήματα έλαβε αυτή η εταιρεία και ποια ήταν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της δουλειάς της.

*********************

Πληροφορηθήκαμε ην απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο: «Ανάπτυξη Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου Μέσης και Χαμηλής Πίεσης στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας», με συνολική δημόσια δαπάνη 21.222.000 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε από την ΔΕΠΑ Α.Ε.
Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Α’: Έλεγχος πληρότητας και επιλεξιμότητας πρότασης. δεν υπέβαλε τα συμπληρωματικά στοιχεία και διευκρινήσεις που ζητήθηκαν με το αρ.2470/10-05-2017 έγγραφο της ΕΥΔΕΠ.

Επειδή  πολλές φορές έχετε τοποθετηθεί για την αναγκαιότητα ενός τέτοιου έργου, που άλλωστε εμπεριέχεται στο πρόγραμμα σας…. μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος που απορρίπτετε την πρόταση.

Θα θέλαμε να πληροφορηθούμε αν εξαντλήσατε όσα περιθώρια είχατε και αν όχι γιατί.


26 Ιουνίου 2017
Ζητάμε να μας γνωστοποιηθούν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα του υποέργου « Σύμβουλος Εξειδίκευσης Επικοινωνιακής Στρατηγικής για το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας για τα έτη 2016-2017 » της πράξης « Πληροφόρηση και Δημοσιότητα του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014 - 2020 » του ΕΠ Στερεά Ελλάδα 2014 – 2020….. Ζητάμε ακόμη να μας γνωστοποιηθούν τα ποσά που διατέθηκαν για αυτό τον σκοπό.

*********************
Σε επανειλημμένες συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής έχουμε διατυπώσει ερωτήματα και αιτήματα, που μάλιστα καταγράφονται στα αποσπάσματα πρακτικών.
Σημειώνουμε πως για όλα αυτά δεν έχουμε πάρει απαντήσεις.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις σας.

3 Ιουλίου 2017
Θέλουμε να μας πληροφορήσετε για το ποιος αποφάσισε την συγκρότηση Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Ποιος συνέταξε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναξη σύμβασης έργου, που αναρτήθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο.
***************
https://diavgeia.gov.gr/doc/97%CE%A3%CE%97%CE%9A2%CE%A0-1%CE%9C5?inline=true
Πώς εκτιμάτε την σχέση του Περιφερειακού Ταμείου με το Αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο
Αντίστοιχα μας ενδιαφέρει να αποσαφηνιστεί το ποιος αναθέτει και πληρώνει την νομική στήριξη  για τις διαγωνιστικές διαδικασίες που θα πραγματοποιήσει η δομή κοινωνικής υποστήριξης ΓΕΦΥΡΑ.
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9694%CE%9A2%CE%A0-%CE%96%CE%91%CE%94?inline=true
Πόσο ελέγχει και παρακολουθεί τις συγκεκριμένες διαδικασίες το Περιφερειακό Συμβούλιο…. Έχει γνώμη ;

Τέλος θέλουμε να διατυπώσουμε με σαφήνεια ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα, που απαιτούμε να γραφεί στα πρακτικά…..
Πότε θα μας απαντήσετε στα ερωτήματα που έχουμε διατυπώσει εδώ στην οικονομική επιτροπή προ ημερήσιας διάταξης σε 14 διαφορετικές συνεδριάσεις της…. σύμφωνα με όσα είναι καταχωρημένα στα επικυρωμένα αποσπάσματα πρακτικών.

17 Ιουλίου 2017
Ζητάμε τα σχόλια και τις θέσεις σας πάνω το ζήτημα που θέσαμε με ανοιχτή επιστολή.
                                   Λαμία, 10/7/2017.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ήμασταν και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τον νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που καθορίζει την συγκρότηση των Περιφερειών και των Δήμων, σύμφωνα με τις επιλογές της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων.
Θεωρούσαμε και θεωρούμε, πως, κινείται σε αντιλαϊκή κατεύθυνση, ενισχύοντας την μεταφορά αρμοδιοτήτων, που αφορούν την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, χωρίς πόρους, στα όργανα της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης. Με απώτερο στόχο την εμπορευματοποίηση τους και την εμπέδωση της ανταποδοτικότητας, σαν κυρίαρχης λογικής που εξαναγκάζει τον λαό να πληρώνει τις υπηρεσίες και τα έργα, που χρειάζεται.
Ήμασταν αντίθετοι και στον θεσμό του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, που διασπώντας τον ενιαίο χαρακτήρα της διαχείρισης των οικονομικών της Περιφέρειας, έδινε την δυνατότητα στον Περιφερειάρχη να λειτουργεί ανεξέλεγκτα, παρακάμπτοντας ακόμη και τις διαδικασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, όπου κυριαρχεί ο συνδυασμός του λόγω εκλογικού νόμου.
Θεωρούσαμε και θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτο να του ανατίθενται σοβαρές αρμοδιότητες, όπως η πραγματοποίηση έργων, η υλοποίηση προγραμμάτων της Ε.Ε, η σύναψη δανείων και συμβάσεων, που φυσικά αφορούν άμεσα τον λαό. 
Το ίδιο πολιτικά απαράδεκτη εκτιμούσαμε και εκτιμάμε την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, που διευθύνει το Περιφερειακό Ταμείο, από τον ίδιο Περιφερειάρχη.
Σε αυτή μας την κριτική , σήμερα ερχόμαστε να προσθέσουμε, σήμερα, ένα ακόμη στοιχείο, ιδιαίτερα σοβαρό.
Στην σύνθεση του Περιφερειακού Ταμείου, σαν εκπρόσωπος των εργατικών  συνδικάτων , συμμετέχει ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, το οποίο  -  στις 6/11/2016  - η Γενική Συνέλευση του, κατά πλειοψηφία, το διέλυσε, λόγω της εμπλοκής του σε διαδικασίες υλοποίησης προγραμμάτων  που κρίθηκαν δικαστικά παράνομες. γιατί προκάλεσαν ζημιά στο δημόσιο.
Η διάλυση του εργατικού κέντρου επιλέχθηκε σαν διέξοδος προκειμένου να γλυτώσουν το πρόστιμο που επέβαλε το δικαστήριο και τις όποιες πολιτικές και συνδικαλιστικές ευθύνες είχε η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ( ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ) εξ αιτίας του τρόπου που λειτούργησε.
Σε αυτά τα πλαίσια, διερωτόμαστε πως συνεχίζει - 8 μήνες μετά - να εκπροσωπεί στο Περιφερειακό ταμείο τα εργατικά συνδικάτα  ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής ; 
Στις 5/5/2017, με τον πιο επίσημο τρόπο, με βάση το πρακτικό 4/2017, συμμετείχε στην συζήτηση του Περιφερειακού Ταμείου για την τουριστική προβολή της Περιοχής.
Ποια είναι η γνώμη του κ. Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου ;
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται στους εργαζόμενους της Στερεάς Ελλάδας και τους καλεί να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα.

24 Ιουλίου 2017
Α. Στο πρακτικό 5/2017 του Περιφερειακού Ταμείου που αναρτήθηκε στο διαύγεια 
https://yperdiavgeia.gr/pdfjs/web/viewer.html?file=/decisions/downloadPdf/24248516
Φαίνεται πως πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις για την διοικητική υποστήριξη των λειτουργιών της κοινωφελούς οργάνωσης – επιχείρησης  ( : ) που έστησε η Περιφέρεια με το όνομα ΓΕΦΥΡΑ.,  χωρίς ποτέ το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει ολοκληρωμένα το πώς θα λειτουργεί και τι ακριβώς θα κάνει.
Τι σόι προσλήψεις είναι αυτές ;
Πού έγινε προκήρυξη και πως επιλογή :
Ποια κριτήρια χρησιμοποιήθηκαν :
Εξηγήστε μας, ακόμη και την σύνθεση του Δ.Σ του Περιφερειακού Ταμείου, από όπου σωστά λείπει, αλλά  χωρίς να δοθούν εξηγήσεις ο συνδικαλιστής του  καταργημένου εργατικού κέντρου
Β. Εξηγήστε μας την δικαστική διένεξη της Περιφέρειας με τον επιχειρηματία ΝΙΚ. ΤΡΑΚΟ και ΣΥΝ, που συζητείται στο Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά.
Διερωτόμαστε που και πως εμπλέκεται το Περιφερειακό Ταμείο και φυσικά αν έχει άλλες οικονομικές υποχρεώσεις και δικαστικές εκκρεμότητες.
Βλέπε διαύγεια…. 
.https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%977%CE%93%CE%9A2%CE%A0-2%CE%930?inline=true

7 Αυγούστου 2017
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σε συνέχεια προφορικών και γραπτών ερωτήσεων της, που δεν απαντήθηκαν……  Ζητάει από την Οικονομική Επιτροπή να θεματοποιήσει το Ζήτημα της λειτουργίας του Περιφερειακού ταμείου και να λάβει γνώση του απολογισμού του αλλά και  των πληρωμών που έκανε από την 1/9/2014 μέχρι σήμερα.

21 Αυγούστου 2017
Ειδικό ζήτημα
Σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων μας και προκειμένου να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη γνώμη για την λειτουργία της Περιφέρειας, ζητάμε να μας αποσαφηνίσετε :
1. Τι συζητάει και τι αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή ; Ποιος την κρίνει και πως την ελέγχει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Ποιος ο απολογισμός και το πρόγραμμα του Περιφερειακού Ταμείου. Τι πληρωμές κάνει κάθε τρίμηνο.
3. Ποια η δράση της Διαχειριστικής Αρχής και ο απολογισμός της ; Τι πληρωμές κάνει κάθε χρόνο.
4. Ποια συγκεκριμένα αποτελέσματα παραλήφθηκαν από την δουλειά που έκαμαν μέχρι σήμερα σύμβουλοι, συμβουλευτικές ομάδες ή γραφεία μελετών ;
11 Σεπτεμβρίου 2017
Αίτημα.
Θεωρούμε απόλυτα επιβεβλημένο, στα πλαίσια της προσπάθειας μας να εκτιμήσουμε την δράση της Περιφέρειας, να μας γνωστοποιήσετε :
1. Τον  ισολογισμό του Περιφερειακού ταμείου για το 2014.
2. Τον  ισολογισμό του Περιφερειακού ταμείου για το 2015.
3. Τον  ισολογισμό του Περιφερειακού ταμείου για το 2016.
Τα πεπραγμένα της διαχειριστικής αρχής από 1/9/2014 μέχρι σήμερα και φυσικά τον πίνακα των έργων που διαχειρίστηκε
18η Σεπτεμβρίου 2017.
Αίτημα 1ον .
Θεωρούμε απόλυτα επιβεβλημένο, στα πλαίσια της προσπάθειας μας να εκτιμήσουμε την δράση της Περιφέρειας, να μας γνωστοποιήσετε :
1. Τον  ισολογισμό του Περιφερειακού ταμείου για το 2014.
2. Τον  ισολογισμό του Περιφερειακού ταμείου για το 2015.
3. Τον  ισολογισμό του Περιφερειακού ταμείου για το 2016.
4. Τα πεπραγμένα της διαχειριστικής αρχής από 1/9/2014 μέχρι σήμερα και φυσικά τον πίνακα των έργων που διαχειρίστηκε.
Το αίτημα αυτό ζητάμε να καταχωρηθεί και στα πρακτικά, προκειμένου να το αξιοποιήσουμε στην προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου της αρχής της Περιφέρειας.
Αίτημα 2ον .
Όπως είναι γνωστό στις 11/9 ξεκίνησε η σχολική χρονιά….
Οι μαθητές δικαιούται δωρεάν μεταφοράς από και προς το σχολείο και 50% έκπτωση στις μετακινήσεις τους για την οργάνωση της ενισχυτικής τους διδασκαλίας και μόρφωσης…..
Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει εξασφαλιστεί σε όσους δεν χρησιμοποιούν ειδικά δρομολόγια…..
Οι συγκεκριμένοι δεν διαθέτουν τις προβλεπόμενες σχετικές κάρτες, που θα εξέδιδε το κάθε σχολείο και θα θεωρούσε το αρμόδιο ΚΤΕΛ…
Παρ όλα αυτά, αν και η σύμβαση τους ισχύει από τις 11/9 εξακολουθούν να εισπράττουν εισιτήρια από τους μαθητές.
Ζητάμε να μάθουμε τις προθέσεις της Περιφέρειας και φυσικά περιμένουμε τα μέτρα που θα πάρει για να αποκαταστήσει την άδικη μεροληπτική στάση της απέναντι στα ΚΤΕΛ.
Ζητάμε σε κάθε περίπτωση να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 
26 Σεπτεμβρίου 2017.
Υπενθυμίζουμε τα  αιτήματα που έχουμε διατυπώσει κατά καιρούς στην Οικονομική επιτροπή και παραμένουν αναπάντητα.
Τα περισσότερα από αυτά είναι καταγραμμένα και στα Αποσπάσματα πρακτικών, που έχουν διανεμηθεί.
Θέλουμε να μας αποσαφηνίσετε τις προθέσεις σας.
Θα μας απαντήσετε εγγράφως ή θα απευθυνθούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ;
Βασικά για μας είναι : 
1. Ο  ισολογισμός του Περιφερειακού ταμείου για το 2014.
2. Ο  ισολογισμός του Περιφερειακού ταμείου για το 2015.
3. Ο  ισολογισμός του Περιφερειακού ταμείου για το 2016.
4. Τα πεπραγμένα της διαχειριστικής αρχής από 1/9/2014 μέχρι σήμερα και φυσικά τον πίνακα των έργων που διαχειρίστηκε.
2 Οκτωβρίου 2017.
Υπενθυμίζουμε τα ερωτήματα που διατυπώσαμε σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και φυσικά πως αναμένουμε να υλοποιήσετε την υπόσχεση σας για γραπτές απαντήσεις το ταχύτερο δυνατόν και πάντως πριν το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.
*******************
Με αφορμή τα όσα συντελέστηκαν και συντελούνται γύρω από την Διαχείριση των απορριμμάτων , ζητάμε την τοποθέτηση σας γύρω από δύο σοβαρά θέματα που εμπλέκεσθε.
1. Για την διαπιστωτική πράξη, που, με επιφύλαξη και προσωρινά, υπέγραψε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας για την σύσταση του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΦοΔΣΑ Α.Ε, στηριγμένη σε γνωμοδότηση ενός ιδιώτη δικηγόρου…. Με δεδομένο πλέον τα αποτελέσματα που δημιούργησε, περιπλέκοντας την κατάσταση…. 4523/30/9/2015.
2. Για τον Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, που συντάξατε ως Περιφέρεια, μετά από διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  ( οικ 959/22672/11-2-2016 ).…. Με δεδομένη πλέον την ακύρωση της διαπιστωτικής πράξης από το Συμβούλιο Επικρατείας.
9 Οκτωβρίου 2017
Θεωρούμε πολιτικά επιβεβλημένο να θέσουμε πολύ συγκεκριμένα ορισμένα σοβαρά ζητήματα :
1. Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που έχουμε διατυπώσει στην οικονομική επιτροπή.
2. Στα αποσπάσματα πρακτικών που εκδίδετε επιθυμούμε να καταγράφεται με σαφήνεια η άποψη μας.
23 Οκτωβρίου 2017
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Οικονομικής Επιτροπής κρίνεται σκόπιμο να έρθουν για συζήτηση ορισμένα σοβαρά ζητήματα.
1. Πόσα χρήματα διαθέσαμε το 2015 και το 2016 για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και τι διαθέσαμε μέσω εργολαβιών για έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας ;
2. Πόσα και ποια έργα έγιναν με απευθείας ανάθεση ;
3. Τι υπηρεσίες αγοράσαμε από 1/9/2014 μέχρι σήμερα ;
4. Πόσες και ποιες συμπληρωματικές συμβάσεις έγιναν ;
30 Οκτωβρίου 2017
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στο νομό της Εύβοιας, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των σχολικών δρομολογίων για τη μεταφορά των μαθητών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα είχε θέσει το ζήτημα, στον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας - από τον Ιούλιο,  καθώς και νέα παρέμβαση μόλις άνοιξαν τα σχολεία και εκατοντάδες μαθητές σε όλη την Εύβοια συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα- έφερε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 25/9/17. 

Τα νέα δρομολόγια ξεκίνησαν στις 27 Σεπτέμβρη και αφού είχε δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα όπου η μεταφορά γίνεται με ΤΑΞΙ, ακόμα και για τη μεταφορά των μαθητών στα ειδικά σχολεία. Συνέπεια αυτής της καθυστέρησης ήταν, όταν προέκυψαν άγονα δρομολόγια που αφορούσαν περίπου 600 μαθητές, να γίνει ο δεύτερος διαγωνισμός στα μέσα του Οκτώβρη.

Σήμερα, 15 δρομολόγια, που αφορούν 45 περίπου μαθητές, παραμένουν άγονα  και 45 νέα δρομολόγια  που αφορούν 100 περίπου μαθητές, με πρόβλεψη να αντιμετωπιστούν (;) το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη...
Το δρομολόγιο Μαντούδι – Κοντοδεσπότι -Ψαχνά- Αρτάκη –Χαλκίδα που εξυπηρετούσε τους 15 μαθητές του Ειδικού Σχολείου, αν και υπάρχει μειοδότης, δεν πραγματοποιείται από την αρχή της χρονιάς.
 Επισημαίνουμε ότι: 
Και στα υπάρχοντα δρομολόγια, σε πολλές περιπτώσεις  τα παιδιά, για να μεταφερθούν στο σχολείο τους ξεκινάνε δύο ώρες πριν (!!!) και περιμένουν με κρύο και με ζέστη μία ώρα μέχρι να ξεκινήσει το μάθημα….. 
Η αποζημίωση για τους γονείς που αναγκάζονται να μεταφέρουν μόνοι τους τα παιδιά τους, αφού υπάρχουν δρομολόγια που τελικά δεν υπάρχει μειοδότης, είναι 0,30!!! ευρώ μόνο για τη μεταφορά στο σχολείο και όχι και για την επιστροφή…
Ζητάμε:
ΑΜΕΣΑ να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που έχει προκύψει για το δρομολόγιο του Ειδικού Σχολείου, καθώς και τα 15 δρομολόγια που εκκρεμούν.
Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών και ως προς τα σημεία που αφήνουν τα παιδιά - ιδιαίτερα σε περιόδους κρύου και κακοκαιρίας- και το απαράδεκτο γεγονός της  ανυπαρξίας συνοδού για τα μικρά παιδιά, 
Να λύνεται άμεσα κάθε φορά με το άνοιγμα των σχολείων, η μεταφορά των παιδιών ώστε να μην υπάρχει έστω και ένα μικρό διάστημα που οι γονείς θα φορτώνονται και αυτό το βάρος. Θεωρούμε απαράδεκτο να καθυστερούν τόσο οι διαδικασίες του διαγωνισμού, δεν δεχόμαστε ως δικαιολογία ότι καθυστερούν τα σχολεία να δώσουν εικόνα και ζητάμε να απαντήσει η Περιφέρεια μας  τι μέτρα θα πάρει.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
Η σφοδρή χαλαζόπτωση και οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το προηγούμενο τριήμερο πολλές περιοχές της Περιφέρειας μας , δημιούργησαν σημαντικά  προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε άλλες υποδομές.
Ανυπολόγιστες, όμως, είναι οι ζημιές στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής. Ιδιαίτερα στην ελαιοκαλλιέργεια που βρίσκεται στο ευαίσθητο στάδιο της συγκομιδής ελαιοκάρπου 
Θεωρούμε απολύτως αναγκαία την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας,….. Η καταγραφή της έκτασης των ζημιών, η παρέμβαση  του ΕΛΓΑ και των αρμόδιων κατά περίπτωση  φορέων επείγουν προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες, που πιέζονται αφόρητα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την κυβερνητική πρακτική, που οδηγούν στην εξόντωση τους, θεωρούν σημαντικό το ζήτημα των αποζημιώσεων και φυσικά προτίθενται να το εντάξουν στις διεκδικήσεις τους.
6 Νοεμβρίου 2017.
Με αφορμή την παραλαβή 42 αυτοκινήτων, με την μέθοδο του leasing ζητάμε να μας αποδοθεί για μελέτη η σχετική σύμβαση της Περιφέρειας με την αντίστοιχη  Εταιρεία.
Ζητάμε, επίσης να μας δοθεί η οικονομικό-τεχνική μελέτη, που καθιστά την προμήθεια αυτοκινήτων μέσω Leasing , συμφέρουσα.
Υπενθυμίζουμε πάντως, πως σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είχαμε αντίθετη και πως είχαμε ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ την εισήγηση.
**********************
Επιμένουμε ,ακόμη για τον συγκεκριμένο απολογισμό της Διαχειριστικής αρχής και του περιφερειακού ταμείου, που πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο.
20 Νοεμβρίου 2017
1ον Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή η συγκεκριμένη αποτελεσματικότητα της δραστηριότητας του Περιφερειακού Ταμείου.
Εκτιμάμε, πως, η έλλειψη ουσιαστικής συζήτησης για τον προϋπολογισμό – απολογισμό του, αλλά και για το πρόγραμμα που υλοποιεί, είναι πολιτικά απαράδεκτη και πως διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα της οικονομικής διαχείρισης της Περιφέρειας. Πως δημιουργεί την εικόνα παραμάγαζου, πέρα και έξω από την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2ον Ζητούμε να προσκομισθεί στην οικονομική επιτροπή πίνακας δαπανών για την κάλυψη έκτακτων αναγκών το 2015 και το 2016.
Ζητούμε, επίσης, την καταγραφή των μηχανημάτων που διαθέτει η Περιφέρεια και ο αριθμός αυτών που λειτουργούν και φυσικά τον αριθμό των εργαζόμενων σε αυτό τον τομέα.
27 Νοεμβρίου 2017
Με αφορμή την παραλαβή 42 αυτοκινήτων, με την μέθοδο του leasing ζητάμε να μας αποδοθεί για μελέτη η σχετική σύμβαση της Περιφέρειας με την αντίστοιχη  Εταιρεία.
Ζητάμε, επίσης να μας δοθεί η οικονομικό-τεχνική μελέτη, που καθιστά την προμήθεια αυτοκινήτων μέσω Leasing , συμφέρουσα.
Ζητάμε να μας γνωστοποιηθεί το πώς κατανεμήθηκαν ή πρόκειται να κατανεμηθούν αυτά τα αυτοκίνητα και πως θα αξιοποιηθούν τα παλαιότερα, που διατηρούν ορισμένες λειτουργικές δυνατότητες.
**********************
Επιμένουμε ,ακόμη για τον συγκεκριμένο απολογισμό της Διαχειριστικής αρχής και του περιφερειακού ταμείου, που πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο.
*************************
Θεωρούμε αναγκαίο να διατυπωθεί συγκεκριμένα η άποψή σας για τις συγκεκριμένες προτάσεις και φυσικά να καταγραφεί στα πρακτικά, προκειμένου να ελεγχθεί η υλοποίηση της.
4 Δεκεμβρίου 2017
Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορα ερωτήματα στην Οικονομική Επιτροπή, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το περιεχόμενο της λειτουργίας της.
Κανένα από αυτά δεν έχει απαντηθεί….
Σας ερωτούμε ευθέως για το τι προτίθεσθε να κάνετε., προκειμένου να μεθοδεύσουμε παραπέρα τις προσπάθειες μας για την αποσαφήνιση αυτών των σημαντικών ζητημάτων.
11 Δεκεμβρίου 2017
Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορα ερωτήματα στην Οικονομική Επιτροπή, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το περιεχόμενο της λειτουργίας της.
Κανένα από αυτά δεν έχει απαντηθεί….
Σας ερωτούμε ευθέως για το τι προτίθεσθε να κάνετε., προκειμένου να μεθοδεύσουμε παραπέρα τις προσπάθειες μας για την αποσαφήνιση αυτών των σημαντικών ζητημάτων.
28 Δεκεμβρίου 2017
1. Υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε πως στην διάρκεια των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής έχουν τεθεί πολλά και σημαντικά ερωτήματα, που παραμένουν αναπάντητα. Θεωρούμε σκόπιμο να σας γνωστοποιήσουμε, πως, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου τον Φεβρουάριο του 2018, θα ζητήσουμε να θεματοποιηθούν. 
Σε αυτή την βάση ζητάμε να ενημερωθούν για την πρόθεση μας ο Περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2. Αναφορικά με τις συνέπειες της τελευταίας κακοκαιρίας επισημαίνουμε, ιδιαίτερα, τα προβλήματα, που υπήρξαν την εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου και στον Δρούγο του Δομοκού.
Στην περίπτωση της Εθνικής Οδού…. επισημαίνουμε τις ευθύνες της εταιρείας που έχει την διαχείριση της…. Αν και εισπράττει, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και όλων όσων ενστερνίζονται τις συμβάσεις παραχώρησης, παχυλά διόδια…. Δεν διέθεσε έγκαιρα επαρκή μηχανήματα και αλάτι για την διασφάλιση του βασικού οδικού άξονα της Χώρας.
Κατά την γνώμη μας ευθύνες υπήρξαν και στην αστυνομία αλλά  και στον συντονισμό της με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας, προκειμένου να συστηθεί έγκαιρα στους οδηγούς η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ανάλογο  πρόβλημα συντονισμού υπήρξε και στον Δρούγο του Δομοκού.
Αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο πρόβλημα για να καταλογίσουμε ποινικές ευθύνες στην εταιρεία, που οφείλει να καταβάλλει αποζημιώσεις και ρήτρα για την αθέτηση των υποχρεώσεων της.
Καταλογίζουμε, επίσης, πολιτικές ευθύνες σε όσους αποδέχονται τις συμβάσεις παραχώρησης και ψήφισαν τους νόμους που διέπουν την διαχείριση των εθνικών οδών…. ΣΕ όσους συνετέλεσαν στην διάλυση των κρατικών ΔΕΚΕ. 
3 Ιανουαρίου 2018
Ζητάμε από την Γενική Διεύθυνση Διοίκησης να φέρει τα εκκρεμή ζητήματα που προκύπτουν από τα αποσπάσματα πρακτικών των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής μέσα στο 2017.Ζητάμε, επίσης, από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής να οργανώσει την συζήτηση τους.
8 Ιανουαρίου 2018
Σημειώνουμε, για τα πρακτικά, πως :
Η Γενική Διεύθυνση Διοίκησης δεν έφερε τα εκκρεμή ζητήματα που προκύπτουν από τα αποσπάσματα πρακτικών των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής μέσα στο 2017.Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής δεν οργάνωσε την συζήτηση τους.
15 Ιανουαρίου 2018
Δεν θα επανέλθουμε στα θέματα που μέχρι σήμερα έχουμε θέσει και δεν απαντήθηκαν…. Όλα αυτά θα τα θέσουμε , μαζί με τις πολιτικές μας εκτιμήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
**************************
Επιπλέον, θεωρούμε πολιτική υποχρέωση μας να ζητήσουμε να συζητηθούν στη οικονομική επιτροπή ορισμένα ζητήματα.
1. Την πραγματοποίηση οικονομοτεχνικής μελέτης για το κόστος των παρεμβάσεων της Περιφέρειας σε έκτακτες ανάγκες τα τελευταία 5 χρόνια.
2. Εκτίμηση των απευθείας αναθέσεων, που έγιναν τα τελευταία χρόνια και των έργων που έγιναν ή των υπηρεσιών που παρελήφθησαν.
3. Τους ενοικιαζόμενους χώρους που διατηρούμε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.


29-1-2018
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ