Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλή εβδομάδα και Καλά Χριστούγεννα με υγεία. Θα κάνουμε Χριστούγεννα με τον κορονοϊό και στο χέρι μας είναι να τον νικήσουμε. Ας φροντίσουμε λοιπόν να χαρούμε  τις Άγιες Μέρες μαζί με την οικογένειά μας και όλα θα πάνε καλά. Αυτοί που θέλουν ν΄ ανοίξει η αγορά, ν΄ αρχίσουν τα πρωταθλήματα, ν΄ αρχίσουν τα σχολεία, ας φροντίσουν ώστε να τηρούν τα μέτρα.... προστασίας και μετά βλέπουμε.

- Μετά τις γιορτές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα Δημοτικά Σχολεία, με την προϋπόθεση πως δεν θα έχουμε πρωί και μεσημέρι τους γονείς στα κάγκελα στην είσοδο του σχολείου. Εκεί είναι το πρόβλημα και όχι εντός των σχολείων όπου οι δάσκαλοι μπορούν και ελέγχουν την κατάσταση, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων.  Γυμνάσια και Λύκεια δεν πρέπει να ξεκινήσουν, γιατί η αλήθεια είναι πως οι καθηγητές αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση. Σε ότι έχει να κάνει με την Γ΄ Λυκείου θα πρέπει τα παιδιά να μείνουν στο σπίτι να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως και να μπορέσουν να διαβάσουν για να είναι έτοιμα την ώρα των εξετάσεων.

- Όσο για εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι η εξαίρεση του κανόνα, ας προσέξουν τι λένε στους μαθητές, ας μην ξεφεύγουν στους χαρακτηρισμούς, ας μην μειώνουν παιδιά γιατί μπορεί να ακούει και κάποιος γονιός ή να μεταφέρουν τα παιδιά στους γονείς τα όσα λένε και να έχουμε παρατράγουδα. Η κατάσταση είναι δύσκολη για γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά περισσότερο για τα παιδιά. 

- Την καλημέρα μας στους εθελοντές της ενημέρωσης και τους ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα. Τις ευχές μας και σ΄ αυτούς που είναι πρώτοι σε όλα και τα έχουν καλά με όλους, γιατί ότι κάνουν το κάνουν ως χόμπι και χωρίς καμία απολύτως αμοιβή, όπως λένε.

- Όποιος τετραέξυπνος λασπολογεί ας πάει στο σπιτάκι του, ας κοιταχθεί στον καθρέφτη και θα δει πως είναι βουτηγμένος στα απόβλητα των πράξεών του. Όποιος αντέχει τον καλούμε σε δημόσιο διάλογο χωρίς κανόνες και σ΄ αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε.
Να πούμε αλήθειες και να απαντήσουμε κι εμείς κι αυτοί.