Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

«Μόνο νίκη με Κόσοβο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απολύτως σαφής, για τον στόχο της εθνικής ομάδας στην εντός έδρας αναμέτρηση με το Κόσοβο (12/6, 21:45), για την 4η αγωνιστική του Nations League (League C), εμφανίστηκε ο Γκουστάβο Πογέτ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει το «4χ4», τονίζοντας ότι όταν αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση της ΕΠΟ, ήταν βέβαιος για τις δυνατότητες των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

    Αναλυτικά ο Πογέτ, δήλωσε:

    Για το τι πρέπει να κάνει η Εθνική να κρατήσει τον κόσμο: «Όπως έχω πει πρέπει να τα δώσει όλα η ομάδα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τι έχουν, το 100% και να διατηρήσουν αυτήν τη σχέση με τους φίλαθλους.

    Για το Κόσοβο: «Είναι μια ομάδα αξιοπρεπής, γνωρίζονται οι παίκτες μεταξύ τους. Εμείς, έχουμε προετοιμαστεί και ξέρουμε τις δυσκολίες. Βασίζομαι στα...

παιδία, θα εφαρμόζουν ό,τι τους έχω πει. Πάντα αρχίζουμε ένα παιχνίδι για να νικήσουμε. Δεν αλλάζει καθόλου η προσέγγισή μου, θα μπούμε με τον ίδιο τρόπο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Μπαίνουμε για να νικήσουμε».

    Για το τι έχει πετύχει η Εθνική σε επτά ημέρες: "Βλέπω τα πράγματα θετικά. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να κερδίσουμε κάθε ματ. Όμως είναι καλό για τους παίκτες, όπως εξελίχθηκαν αυτές οι ημέρες. Η ουσία είναι όταν μπαίνουμε στο παιχνίδι. Οι παίκτες το Μπορεί, παραδείγματος χάριν, να πάει η μπάλα στον Τάσο και να σκοράρει όπως έχει κάνει και τις άλλες φορές. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, να ηρεμήσουμε, γιατί όταν ξεκινήσαμε με την ομάδα ήμασταν στην 55η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.υπάρχει και αυτή η σύνδεση με τους φιλάθλους και γενικά όλα τα καταφέρνουμε όταν υπάρχει αυτή ομόνοια και η ενότητα».

    Για τον κόσμο και το μήνυμα: «Όταν ζήτησε από τον κόσμο να έρθει με την Κύπρο, μετά από δύο νίκες εκτός έδρας και ακολούθησε το πρώτο εντός έδρας ματς. Φυσικά και τους θέλουμε στο γήπεδο, δεν είναι εκεί να στηρίζουν την ομάδα, είναι το καλύτερο για την ψυχολογία των παικτών. Πιστεύω ότι πλέον υπάρχει αυτή η σύνδεση και ότι από μόνοι τους θα θέλουν να έλθουν».

    Για το πώς θα καλύψει το κενό του Λημνιού: "Με έναν άλλον παίκτη. Δεν θα αποκαλύψω τίποτα".

    Για το ότι μεγαλώνει το έμψυχο δυναμικό, όπως με τους Αλεξανδρόπουλο και Παπανικολάου: «Είναι πολύ σημαντικό. 11 που παρατάσσω και των υπόλοιπων 15 παιδιών που είναι στην αποστολή, γιατί αυτό είναι αλληλένδετο. Προσπάθησα να βάλω λίγο και τον Γιαννούλη, να δώσω ευκαιρία και στον Χατζηγιοβάνη.

    Από την πλευρά του, ο αρχηγός και ο σκόρερ της εθνικής ομάδας, Τάσος Μπακασέτας, τόνισε: «Η ομάδα ώριμασε. Πλέον παρουσιαζόμαστε πιο έμπειροι, με παιδιά που έχουν περισσότερες παραστάσεις και παίζουν σε κορυφαία πρωταθλήματα,. Είμαστε και πιο αποφασισμένοι μέσα στο γήπεδο. Παίζουμε κάθε φορά για να νικήσουμε. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που κάνουμε να έχει διάρκεια. Οφείλουμε να παλέψουμε για να σταθεροποιηθούμε σε αυτό το επίπεδο και να επιστρέψουμε η ομάδα μας σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Ανοίξτε τη φωτογραφία

    Για το γεγονός ότι έχει πετύχει τρία γκολ σε ισάριθμους αγώνες: "Οι ατομικές διακρίσεις πάντα είναι ωραίες, αλλά μέχρι ένα σημείο. Αν δεν συνοδεύονται με νίκη δεν έχουν νόημα. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν αποτελείται από μονάδες, αλλά μόνο από την ομάδα. Όλα αυτά που έχω καταφέρει να έχω γιατί έχω καταπληκτικούς συμπαίκτες μέσα και έξω από το γήπεδο. .

    Για το γεγονός ότι και τα τρία γκολ έχουν έρθει με παρόμοιο τρόπο: "Αυτό είναι ένα δυνατό στοιχείο που έχω. Από εκεί και έπειτα παίζει ρόλο και ο προπονητής σε ποια θα με βάλει στον αγωνιστικό χώρο για να είμαι πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Νιώθω αυτοπεποίθηση όταν έχω την μπάλα κοντά στην περιοχή για να σκοράρω και με τα δύο πόδια"

    Για το εάν η εθνική ομάδα είναι με περισσότερες αμυντικές ή επιθετικές αρετές: «Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Πρέπει να δείξει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. τον εαυτό μας για τα τρία καλά παιχνίδια που κάνουμε και από την άλλη να ξέρουμε που πατάμε.

    Τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο αλλάζει. Πλέον ένας παίκτης, εάν δεν αμύνεται, χαλάει την ισορροπία της ομάδας. Αυτό δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Είμαστε επιθετική και αμυντική ομάδα. Σε όλα τα ματς είχαμε για μεγαλύτερο σκορ. Δεν νομίζω ότι σε αυτά τα τρία ματς μας έλειψε κάτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυθούμε. Εννοείται ότι χρειάζεται να βελτιωθούμε και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να κάνουμε καλύτεροι».

    Για το «μηδέν» στην άμυνα: "Είναι το πιο σημαντικό. Γιατί εάν δεν δεχθείς ο παίκτης θα πάρεις σίγουρα έναν βαθμό. Συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας ώστε να είμαστε συμπαγείς και να μην επιτρέπουμε στον αντίπαλο να κάνει μεγάλη".

    Για τον τραυματισμό του Λημνιού και πόσο επηρεάζει την ομάδα: "Μετριάστηκε η χαρά μας, γιατί είναι άσχημο να παθαίνει έναν τέτοιο τραυματισμό. Είναι σημαντικός παίκτης εντός και εκτός γηπέδου. Θα δώσουμε τα πάντα για τον Δημήτρη και ευελπιστούμε στο τέλος να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί.

    Για το γεγονός ότι στάθηκε στην καλή ατμόσφαιρα που επικρατεί ανάμεσα στους διεθνείς οργανισμούς: "Πάντα έπαιζε ρόλο. Παίζει ρόλο ότι είμαστε παρέα". ότι αυτό το βλέπετε και το λέτε κι εσείς».