Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Συμφωνούμε απόλυτα κυρία Μούτσου

Sofia Moutsou
Αν αναρωτιέστε γιατί δεν έρχεται κόσμος στα μαγαζιά σας κοιτάξτε καλύτερα τις τιμές σας 
Ακούω για κάτι τρελές τιμές στην εστίαση που μου φεύγει το καφάσι.
Όταν η μακαρονάδα με κιμά, μπόλικη μπόλικη και πεντανόστιμη στην Αθήνα κοστίζει 5,5 - 6 ευρώ και στη φέρνουν σπίτι ΔΕΝ μπορεί να κοστίζει σε χωριουδάκι 10 ευρώ. Το λέω γιατί ξέρω και τη μια περίπτωση και την άλλη. 
Δεν του πουλάς αυτουνού του ανθρώπου μακαρονάδα στο Σαιν Μόρριτς ούτε στο Μάτσου Πίτσου των Άνδεων φίλε μου. Του πουλάς κάτι που σε σένα κοστίζει φθηνά σε εξωφρενικά ακριβή τιμή. Αν πάει έτσι θα κάτσει να τη φτιάξει σπίτι του και θα βγει μετά να περπατήσει για να χωνέψει και θα περάσει έξω από... το μαγαζί σου που θα βαράει μύγες. 
Οι καιροί που είχαμε τη δυνατότητα να ξοδέψουμε έχουν παρέλθει και όλοι βρίσκουμε τρόπους πιο φθηνής διαβίωσης. Τα μαγαζιά εστίασης ασφαλώς δεν είναι κοινωνικοί φορείς σίτισης απόρων, έχουν έξοδα συντήρησης κλπ αλλά όχι και τρέλες ρε παιδιά...συνέλθετε μερικοί !!!!
Χαμπάρι δεν πήρατε τι περνάει ο κόσμος γύρω σας; 
Να μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσετε όλη τη φιλοσοφία των προηγούμενων δεκαετιών και να προσαρμοστείτε διότι αλλιώς θα περπατάει ο κόσμος έξω από τα μαγαζιά σας, θα έχει φάει σπιτάκι του κι εσείς θα τον κοιτάτε με τα φώτα αναμμένα .
Για τα 10 ευρώ της μακαρονάδας φιλαράκια μου δεν φταίει η ακριβεια. Το ψώνιο των προηγούμενων δεκαετιών φταίει. Συνέλθετε. 
Αααααα και πού είστε ...όταν έρχεται ένας στο μαγαζί καθημερινά και σας αφήνει 5 ευρώ την ημέρα στο μήνα σας έχει αφήσει 150 ευρώ. Άλλοι τα εκτιμούν και τον δέχονται χαμογελαστοί κι άλλοι τον σνομπάρουν, δεν του λένε ούτε καλημέρα και τρέχουν δουλικά να εξυπηρετήσουν "τον καλό πελάτη" που τους αφήνει μια φορά 70 ευρώ λογαριασμό και μπορεί να ξαναπάει τον άλλο μήνα..
Γκέγκε χρυσά μου ή να το κάνω πιο λιανά; 
Λέω εγώ τώρα επειδή αυτά τα ζήσαμε, τα σιχαθηκαμε κι έχουμε κάνει πια τις επιλογές μας. Μαθαίνω ότι το κάνουν κι άλλοι πλέον καθότι ο κόσμος ξύπνησε.