Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

....τα παρατράγουδα

 - "Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω" λέει το λαϊκό άσμα, αλλά το υπογράφουμε κι εμείς. Συμφέροντα υπάρχουν και ο καθένας τα δικά του συμφέροντα εξυπηρετεί και καλά κάνει.
Καλά θα κάνουν όμως όλες και όλοι αυτοί οι οποίοι παριστάνουν τους αγγέλους, να βγάλουν τον σκασμό τους, για να μην τα πάρουμε στο κρανίο τελευταίες μέρες και τους κρεμάσουμε στα μανταλάκια.
Προσκυνημένοι και γλείφτες είναι όλες και όλοι, αφού μετράνε με ευρώπουλα τα πάντα.
Δεν έχουν ιδεολογία, δεν έχουν φραγμούς και τα πάντα τα.... κάνουν, έναντι αμοιβής.
Για να μην νομίζουν πως είμαστε κορόιδα ή ηλίθιοι, ξέρουμε καλά τι συμβαίνει γενικώς με την πολιτική, αφού έχουμε κλείσει τα 50 χρόνια στην πιάτσα και στο πεζοδρόμιο.
Δεν τα παίρνει λένε ο τάδε!!!
Τι θέλετε να πείτε;
Όταν πληρώνεις κάποιον ως προμηθευτή, ως εργολάβο, ως το ένα και ως το άλλο και τον υποχρεώνεις αυτός να πληρώνει κάποιον άλλον για να τα έχεις εσύ καλά μαζί του ή να πάρει στην δουλειά του κάποιους δικούς σου, δεν τα παίρνεις;;;;
Όλοι τα παίρνουμε και ξαναγράφω πως δεν υπάρχουν άγγελοι.
Ένα παράδειγμα.
Είμαι εγώ πολιτικός και έχω τον τρόπο μου να αναθέσω μια εργολαβία ή μια προμήθεια σε κάποιον. Θα το κάνω για την πατρίδα; Θα το κάνω για το καλό όλων;
Δεν μπορώ να ζητήσω να δώσει κάτι από αυτά που θα πάρει;
Αντι δηλαδή να του δώσω 100.000 ευρώ του δίνω 110.000 ευρώ και του λέω να δώσει και σε 5 δικούς μου από 2.000 ευρώ για να με λιβανίζουν.
Μπορώ να το κάνω ή όχι;
Αναθέτω σε κάποιον ένα έργο. Αν του πω, θα σου το αναθέσω, αλλά θέλω να πάρεις στην δουλειά και κάποιον δικό μου, θα πει όχι;
Το άλλο το ξέρετε;
Λέει ο άλλος πως ότι κάνει το κάνει για το καλό μας!!!
Τότε γιατί βλέπουμε τιμολόγια τα οποία εισπράττει;
Θα πέσει πολύ γέλιο. Σας το υποσχεθήκαμε αυτό και θα το κάνουμε, όταν θ΄ αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και το νέο ξεκίνημα.
Καλή εβδομάδα, στους δήθεν αγγέλους και τους πολιτικούς τους προστάτες και αβανταδόρους.