Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Καλημέρα

 - Σεπτέμβριος. Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου. Ο μήνας που μας βάζει όλες και όλους, στην σκληρή καθημερινότητα. Ανοίγουν τα σχολεία και μαθητές και φοιτητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν. 
Η ξεγνοιασιά του Καλοκαιριού τελείωσε και πλέον, μετά τα μπάνια στην θάλασσα, θα πρέπει να κολυμπήσουμε μέσα στα προβλήματα που υπάρχουν, ώστε αυτά να μην μας πνίξουν.
Στα αυτοδιοικητικά, πάμε από το κακό στο χειρότερο και δεν.... βλέπουμε να υπάρχει σωτηρία. Άδεια τα ταμεία των Δήμων και οι δημοτικοί άρχοντες, περιμένουν από το κράτος, δηλαδή από τους φόρους των πολιτών. Γιατί αυτό; Γιατί απλά δεν μπορούν να διοικήσουν σωστά, δεν έχουν όραμα και σχέδιο.
Στην κεντρική πολιτική σκηνή, υπάρχει ο Κασσελάκης, ο οποίος μας διασκεδάζει όχι μόνο με τις γκάφες του, αλλά και με τον τρόπο τον οποίο προσπαθεί να πείσει ακόμη και τους Συριζαίους, πως τελικά κάνει αντιπολίτευση!!!
Αν πραγματικά ο Κασσελάκης δεν είναι συνεργάτης του Μητσοτάκη και ο καλύτερος αβανταδόρος του, τότε δεν θέλω να γράψω πως τον χαρακτηρίζω. Διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αυτόν που είχε απομείνει, μετά τις ήττες των τελευταίων εκλογών του 2019 και του 2023.
Στο ΠΑΣΟΚ, χάθηκε ο έλεγχος και όλοι θέλουν να γίνουν πρόεδροι.
Αυτό δεν είναι τελικά κόμμα, αλλά ΚΙΝΗΜΑ υποψηφίων προέδρων.
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ θα βγει πληγωμένο και θα χρειασθεί και πάλι κάποια χρόνια, για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, από το να θέλει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση.
Είναι τραγικό πάντως για την Ελλάδα, το ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση.
Στο Δήμο Χαλκιδέων, δυστυχώς τα πράγματα πήραν μια άσχημη τροπή και πλέον υπάρχει η αγανάκτηση των Δημοτών την οποία και μεταφέρουν σε συνεργάτες της δημάρχου, αλλά και σε όλους αυτούς οι οποίοι ζήτησαν τον σταυρό προτίμησης, αλλά δεν κάνουν κάτι για να υλοποιήσουν αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν.
Έχουμε άποψη και θα έχουμε τον χρόνο να την αναλύσουμε.
Η βάση πάντως της άποψής μας είναι απλή.
Η δήμαρχος, κυρία Έλενα Βάκα, όλα δείχνουν πως δεν θα είναι και πάλι υποψήφια δήμαρχος και έτσι έχει αλλάξει και συμπεριφορά, ακόμη και απέναντι σε συνεργάτες της. Δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που "είδαν φως και μπήκαν", αλλά σε αυτούς που πραγματικά αγωνίσθηκαν γι΄ αυτή την παράταξη και με τον κύριο Ζεμπίλη και μετά με την κυρία Βάκα.
Θα παρεξηγηθούμε και πάλι, αλλά γράφουμε απλά την άποψή μας.
Είναι τραγικό πάντως να διοικούν τον τόπο, άνθρωποι οι οποίοι υπογράφουν και μοιράζουν χρήματα, όχι για τις ανάγκες των δημοτών, αλλά επειδή τέτοια εντολή πήραν κι επειδή έτσι θα έχουν εξασφαλισμένη την προσωπική τους προβολή.
Καλό δρόμο να έχουμε στο χώρο της ενημέρωσης και να ξέρετε πως θα αποκαλύψουμε πολλά και διάφορα. Να μας έχει καλά ο Θεός, ώστε να αντέξουμε.