Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΔΕΗ

ΔΕΗ: Πίστωση χρόνου
στους κακοπληρωτές λόγω κρίσης
Να παρατείνει από τις δέκα μέρες που ίσχυε μέχρι σήμερα στον ένα μήνα, την προθεσμία αποπληρωμής του εκκαθαριστικού λογαριασμού, αποφάσισε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, τέθηκε υπόψιν των μελών του ΔΣ το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, λόγω ακριβώς της οικονομικής κρίσης, έχει παρατηρηθεί αύξηση του χρόνου αποπληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να έχουν πληθήνει οι περιπτώσεις πελατών στους οποίους η εταιρία καλείται να διακόψει την παροχή.

Έτσι το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε να αυξήσει σε ένα μήνα την προθεσμία εντός της οποίας ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει το ανεξόφλητο λογαριασμό του, προκειμένου να διευκολύνει τόσο τους πελάτες της όσο και την αύξηση των εσόδων της επιχείρησης, καθώς με τον τρόπο αυτό κρίνει ότι θα αποφύγει τη χρονοβόρα διαδικασία των δικαστικών διενέξεων, που τις περισσότερες φορές δεν οδηγούν πουθενά, δηλαδή στο να εισπράξει εγκαίρως τα χρήματα.

Σκλαβενίτης, RWE
Επίσης, το ΔΣ της ΔΕΗ ενημερώθηκε ότι πριν από λίγες ημέρες η επιχείρηση «έχασε» τον πρώτο της εμπορικό πελάτη. Συγκεκριμένα ένας εκ των ανταγωνιστών της ΔΕΗ στο χώρο της εμπορίας, η θυγατρική της αυστριακής εταιρίας Verbund Energa κατάφερε να της αποσπάσει κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, στο οποίο και θα παρέχει στο εξής εκείνη ηλεκτρικό ρεύμα. Λέγεται μάλιστα ότι αντίστοιχες «επιθετικές» κινήσεις για την υφαρπαγή και άλλων πελατών της ΔΕΗ πρόκειται να ακολουθήσουν σύντομα, τόσο από την ίδια εταιρία, όσο και από άλλες.
Τέλος το ΔΣ της επιχείρησης ενημερώθηκε για την πορεία του διαγωνισμού κατασκευής μονάδας λιθάνθρακα στην Αλβανία, όπου αντίπαλος του σχήματος ΔΕΗ- RWE είναι ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος της Enel.