Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΕΔΩ & ΤΩΡΑ
Κύριε Δήμαρχε Χαλκιδέων, κυρίες και κύριοι της Δημοτικής αρχής, ο λαός λέει πως «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, όλη τη μέρα κοσκινίζει».
Άκουγα και ακούω πως δεν μπορείτε να βάλετε μια τάξη στο κυκλοφοριακό, δεν μπορείτε «να αδειάσετε» τα πεζοδρόμια από κάθε λογής αντικείμενο, δεν μπορείτε να βάλετε μια τάξη στα σκουπίδια, την αφισορύπανση, την κάθε είδους ρύπανση, το παρεμπόριο και τόσα άλλα.
Έχουμε μια πρόταση, στην οποία σίγουρα θα πούνε ΟΧΙ αυτοί που βολεύονται με το μπάχαλο που υπάρχει μέχρι σήμερα:
-Προχωρήστε στην ίδρυση μιας ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, στην οποία θα αναθέσετε «την αστυνόμευση» της Χαλκίδας σε ό,τι έχει να κάνει με όλα αυτά που αναφέραμε πριν και ό,τι άλλο εσείς θελήσετε.
Η Εταιρία αυτή θα προσλάβει όσα άτομα χρειαστούν, ώστε να περιπολούν όλο το 24ωρο στην πόλη της Χαλκίδας, να βλέπουν το τι γίνεται στη πόλη και φυσικά να καταγράφουν αυτούς οι οποίοι δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα και δεν τηρούν τους Κανονισμούς Καθαριότητας και δεν σέβονται τη πόλη και τους πολίτες.
Κύριε Δήμαρχε, ας υποθέσουμε πως θα προσληφθούν 100 άτομα και θα υπάρχει ένα κόστος των 150.000 ευρώ το μήνα.
Τα 150.000 ευρώ, αν τα διαιρέσουμε με το 30 μέρες το μήνα, θα έχουμε 5.000 ευρώ την ημέρα.
Κύριε Δήμαρχε, αν προυπολογίσετε πως αυτοί οι οποίοι αφισορυπαίνουν, αυτοί οι οποίοι καταλαμβάνουν πεζοδρόμια, αυτοί οι οποίοι ρυπαίνουν γενικώς είναι πολλοί, τότε φανταστείτε τι χρήματα μπορεί να συγκεντρώσει αυτή η εταιρία από πρόστιμα και φυσικά πόσο μπορεί να αλλάξει το τοπίο, αφού οι Χαλκιδέοι θα αισθάνονται ασφαλείς όταν γνωρίζουν πως υπάρχουν περιπολίες σε κάθε γειτονιά.
Κύριε Δήμαρχε, θέλετε να αλλάξετε το τοπίο;
Όσο για αυτούς
που προτιμούν το μπάχαλο και θέλουν να μην τιμωρούνται οι παραβάτες, αφήστε να τους κρίνει ο λαός.
Είναι αδιανόητο να επιβραβεύονται αυτοί που δημιουργούν προβλήματα και να την πληρώνουν αυτοί που δεν ρυπαίνουν, δεν καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και όλα τα γνωστά.