Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Στο επίκεντρο η Κωνσταντινούπολη
Απάντηση της Aegean στις αναφορές Βγενόπουλου κατά την παρουσίαση της Olympic Air

Απάντηση σε όσα ανέφερε ο Ανδρέας Βγενόπουλος κατά την παρουσίαση της Olympic Air έδωσε η Αegean Airlines, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αεροπορική σύνδεση με Κωνσταντινούπολη. Η εταιρεία, πάντως, καλωσορίζει την Olympic Air στο χώρο των αερομεταφορών.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι από τις 17 Μαΐου 2004 εξεδόθη η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών διά της οποίας η Aegean διορίστηκε επίσημα ως δεύτερος ελληνικός αερομεταφορέας, ώστε να εκτελεί πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη. Παρά τον διορισμό της δεν υπήρχαν ελεύθερες συχνότητες στην γραμμή, λόγω της χρήσης όλων των συχνοτήτων από την Ολυμπιακή, ώστε να μπορέσει η Aegean να λειτουργήσει.
Το 2009 επήλθε συμφωνία μεταξύ της τουρκικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της ΥΠΑ και συμφωνήθηκαν:* η αύξηση των επιτρεπομένων συχνοτήτων εκατέρωθεν σε 31 εβδομαδιαίες συχνότητες από κάθε μεριά.
* επέκταση σημείων πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο - Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα και Σμύρνη).

Όλες οι διαδικασίες ήταν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών και ελληνικών κανονισμών και με γνώμονα τη διεύρυνση των γραμμών και συχνοτήτων, του αριθμού των αερομεταφορέων και την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών.
Σε ανακοίνωσή της η Aegean αναφέρει ότι η εταιρεία έφτασε να πετύχει την ποιότητα, τα μεγέθη, την σημαντική συμβολή της στην οικονομία σε ένα περιβάλλον με συχνά αντίξοες συνθήκες και ανταγωνισμό από πολλούς αερομεταφορείς αλλά κυρίως από την κρατική ΟΑ, η οποία όπως είναι πλέον γνωστό επιδοτείτο και κόστιζε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.
Newsroom ΔΟΛ